Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Narsilia 12:33, 04 cze 2026

Śliczna ta krzewuszka faktycznie nie przyrasta za bardzo ? Miałam tradycyjne ale wielkie krzaki porosky , przyciepslam i oddałam cioci
LIDKA 12:42, 04 cze 2026

Mała jest . Tak powyżej połowy łydki. Wybrałam ją z polecenia Mrokasi.
Mam jeszcze inną . Victorię i ma być do metra. Na razie małe bo je obcięłam żeby zgęstniały. Tych mam 4.

Jeszcze jakieś nieduże kwitnące krzewy posadzę. Rozglądam się . Bylinowy ogród długo pusty jest przez zimie i wiosnę. Potrzebuje średniego piętra i krzaków kwitnących wcześniej od hortensji i róż.
asica 12:52, 04 cze 2026

Dzis cięcie bukszpanów a miedzy nimi szybka regeneracja na leżaku.
edi75 13:34, 04 cze 2026

Też mi się spodobała ta krzewuszka
Ciekawi mnie jakby dawała radę w donicy
LIDKA 14:18, 04 cze 2026

asica napisał(a)
Z poziomu leżaka. Nie żebym leżała, to tylko szybką regeneracja miedzy jednym bukszpanem a drugim. Dla mnie przez kregoslup najgorsza praca w ogrodzie. Ale jakos po kawałku lecę...

Zazdroszczę tego widoku
LIDKA 14:21, 04 cze 2026

Widok z huśtawki

Widok z leżanki.
Te czarne donice to był dobry pomysł.
asica 14:38, 04 cze 2026

Haha. Jednak w słońcu, bez okularów mozna sie pomyślic i zamiast w swoim wątku wstawić zdjecie w wątku cudzym .
pestka56 15:00, 04 cze 2026

Rozważałaś tawuły:
Spiraea ×cinerea (tawuła szara) ’Grefsheim’
Spiraea nipponica (tawuła nippońska) 'Snowmound'
A może Exochorda macrantha (obiela mieszańcowa) 'The Bride'.
Deutzia scabra (żylistek szorstki) też kwitnie biało, ale są żylistki hybrydowe, które kwitną na różowo.

Rok temu posadziłam sporo pęcherznic kalinolistnych z tych nowszych odmian, które nie rosną bardzo wysokie. Są kolorowe przez cały sezon. Mam: 'Andre', 'Chameleon', ALL BLACK 'Minall2', DIABLE D'OR® 'Mindia' PBR, LADY IN RED 'Tuilad', 'Zdechovice', AMBER JUBILEE 'Jefam', 'Magic Ball’, 'Schuch'. Kupiłam w Sadowniczym bardzo ładne krzaczki. Nadal mają dużą ofertę, więc warto zajrzeć.
LIDKA 15:20, 04 cze 2026

asica napisał(a)
Haha. Jednak w słońcu, bez okularów mozna sie pomyślic i zamiast w swoim wątku wstawić zdjecie w wątku cudzym .

Asia ❤️❤️❤️
Ja bez okularów już nic nie przeczytam.
LIDKA 15:23, 04 cze 2026

pestka56 napisał(a)
Rozważałaś tawuły:
Spiraea ×cinerea (tawuła szara) ’Grefsheim’
Spiraea nipponica (tawuła nippońska) 'Snowmound'
A może Exochorda macrantha (obiela mieszańcowa) 'The Bride'.
Deutzia scabra (żylistek szorstki) też kwitnie biało, ale są żylistki hybrydowe, które kwitną na różowo.

Rok temu posadziłam sporo pęcherznic kalinolistnych z tych nowszych odmian, które nie rosną bardzo wysokie. Są kolorowe przez cały sezon. Mam: 'Andre', 'Chameleon', ALL BLACK 'Minall2', DIABLE D'OR® 'Mindia' PBR, LADY IN RED 'Tuilad', 'Zdechovice', AMBER JUBILEE 'Jefam', 'Magic Ball’, 'Schuch'. Kupiłam w Sadowniczym bardzo ładne krzaczki. Nadal mają dużą ofertę, więc warto zajrzeć.

Nie przepadam za tawułami i wyleczyłam się z internetowych zakupów. Żylistek i obiela fajne i jakgdzueś trafie to może zagoszczą w ogrodzie.

Kasia dzięki za polecajki .