Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

LIDKA 20:03, 03 cze 2026

vita napisał(a)
Irysy w masie przecudne Zastanawiam się nad zagadnieniem: co do towarzystwa piwoniom?
Nigdy dla nich towarzystwa nie szukałam, sadziłam na tle innych roślin, ewentualnie podsadzałam czymś niskim, uzupełniającym, one są takie spektakularne, kiedy kwitną. Może warto zadbać o rośliny, które dopełnią wizerunek piwonii w sierpniu i później? Dobrze prowadzone i nawożone piwonie bywałą spektakularne, też z przebarwionymi liśćmi.

Jutro wolne i podczas mojego zwyczajowego”kręcenia się „ po ogrodzie podleje piwonie rozpuszczonym obornikiem. To piękne kwiaty i lubię te pełne.
LIDKA 20:05, 03 cze 2026

Roocika napisał(a)
Irysy w takiej ilości przepiękne, żeby moje chciały tak kwitnąć. Znowu nie nawiozłam ogrodu w tym roku.
Piesełek słodki jak taki padnięty.

Asia nawożę rośliny wybiórczo głównie róże i hortensje. Iryskom nic się nie dostało.
Pieseł to radość i jest grzeczny.
LIDKA 20:07, 03 cze 2026

antracyt napisał(a)

Słodziaczek - wygląda na bardzo grzecznego pieska

Jest grzeczny i posłuszny i to zasługa M bo chodził z nim na szkolenia.
TAR 20:12, 03 cze 2026

Franiowi w krotkiej fryzurce do twarzy

Doczytalam o perovskich. Jesli wyrzucasz lawendy, bo brzydna, z perovskimi bedzie podobnie. Z tego co pisalas masz gline. A zarowno lawenda i perovskie lubia glebe sucha, bardziej jalowa. Bo potrafia zwyczajnie wygnic.
I dlatego masz takie ladne orliki, bo one wola i mokrzej i w gline im dobrze.
Wiec przemysl temat z perovskimi.
Ja je lubie ale ograniczylam ilosc do minimum, bo niestety sa mocno uczulajace. Olejki eteryczne przy przycinaniu pwoduja u mnie bardzo silne problemy z oddychaniem.
A sa fajnie i te niebieskosci, ktorych mi brakuje poznym latem w ogrodzie.