Ogrodniczki Kochane
odpowiem po kolei:
Juzia - ten pierwszy piktogram to jest z grubsza to o co mi chodzi.
dobrze wyłapałaś sens nasadzeń wg wzrostu - z brzegu niższe i nieco wyżej do środka. ale nie dotyczy to drzew.
Patrycja - jesteś nieoceniona z rysunkami. zamysł nasadzeń ogólnie dobry bo daniki i cisy nie będą wysokie , nie dam ich przy samym brzegu ale gdzieś blisko. tylko trawy bym bardziej w głąb przesuneła. chce zeby swobodnie chodzić w koło, nic nie ma się wylewać/przewieszać na trawnik. na obwódce będzie kostka bo jest potrzebna kosiarce i M mówi żę musi być.
Justynka - pomysł masz super ale nie na te rabatę. Tam za wiśniami które rozmieściłaś są już drzewa , platany -
nieszczepione na wprost a po lewo 7 buków bordowych.
tam gdzieś wsadzę magnolię - mam małą Susan take z 1,20m ale wygląda że wielopniowa będzie.
Natomiast w tym lewym górnym fragmęcie raczej krzewy planuje i ciut traw, myśle ile już mam lat i ile bedę miała cięcia.
Do czasu rycia trawnika ok 9 maja mogę rozmyślać w Waszą pomocą.
a póki co to jest tak:
- magnolia przeżyła mróz
- platany i tulipnowiec obmarzły -wrrr zła jestem na pogodę

a dotąd zachowywałam stoicki spokój,
- przywiozłam dziś 2 kolejne wiśnie pisardi - tym samym mam komplet drzew na tę rabatę. Więcej drzew nie będzie - amen.
BO na części ogrodu która ma ok 700 m2 mam 14 dużych drzew , w tym 9 kolumnowych i bordo. Starczy. Potrzebuje zielonych kwitnących w różnych terminach krzaków.
Bardzo Wam dziękuje za pomoc.
aaaa i w szkółce piękne azlie widziałam. ale to za rok ewentualnie .....