Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

LIDKA 01:23, 10 maj 2021

Agatorek napisał(a)

Będzie pani zadowolona

No nie mów, ze mało zrobiłaś. Postępy widać
Zresztą, to nie wyścigi.

Troche wyścigi
Z czasem bo czas to zielsko rosnące

Nawet dziś trochę zakartonowalam i nakrylam
I pograbiłam i wyrownalam połowę drugiej rabaty.

Agatorek 06:38, 10 maj 2021

Tia, zielsko rośnie w najlepsze. Nie podlewane, nie nawożone.

U mnie też na tym kawałku „próbnym” coś zielonego wyrasta. Nie był wygrabiony, ale i tak myślałam, że mniej będzie. Ale i tak jest mniej roboty, niż bym miała darń zrywać.
Najlepiej byłoby przemielić, przykryć kartonami i zostawić na parę miesięcy. I dopiero później sadzić rośliny.
kasia1 07:07, 10 maj 2021

Lidka, a jakie derenie? U mnie em zwozi kartony z pracy, wielgachne i grube
Roocika 10:11, 10 maj 2021

Grill super Jak możecie jeść jedzonko z grilla to fajna sprawa.
Pędzisz jak błyskawica z pracami

Robiłam eksperyment z włókniną i piękna trawa pod nią rośnie a miało nic nie rosnąć haha.

Pozdrawiam Lidka
LIDKA 13:07, 10 maj 2021

Agatorek napisał(a)
Tia, zielsko rośnie w najlepsze. Nie podlewane, nie nawożone.

U mnie też na tym kawałku „próbnym” coś zielonego wyrasta. Nie był wygrabiony, ale i tak myślałam, że mniej będzie. Ale i tak jest mniej roboty, niż bym miała darń zrywać.
Najlepiej byłoby przemielić, przykryć kartonami i zostawić na parę miesięcy. I dopiero później sadzić rośliny.

AGA po glebogryzarce ja grabie żeby wyrównać rabatę ( bo już wcześniej było nierówno)
A co się podhaczy pod grabie to wyciągam.

i jak kopie dołek na krzaka to czyszczę z tej poszatkowanej trawy wkoło dołka dość spory obszar . To się wyciąga lekko. Trawa jest trochę żółta i trochę uschnięta.
wiec myślę że będzie ok jak to zakartonuje i zakoruję.
Agatorek 17:26, 10 maj 2021

Ok, to brzmi dobrze .
Każę (poproszę ) eMowi, żeby cały dzień jeździł i mielił . Nie no, żartuję. Zrobię tak jak Ty .
Martka 21:56, 10 maj 2021

Lidka, myślę, że będzie ok. Ja bym jeszcze na karton nasypała cienką warstwę ziemi i na to korę, to trochę obciąży karton. Polewam też przed kartonowaniem wodą, żeby się "przylepił" i potem też po całości, żeby ostry wiatr nie poszarpał, a jak mokre to już nie tak łatwo.
LIDKA 22:23, 10 maj 2021

U Was dziewczyny kwiaty kwitna. Szaleją magnolie, kupujecie grujeczniki i inne piękności....

A u mnie kolejny dzień grabie i widełki.

Rabata zachodnia prezentuje się tak choc nieskończona. W korze są budleje i rozplenoce. Nie widac ich. Śpia jeszcze.

Rabata południowa idzie cieżko. Wybralam dużo darni bo glebogryzarką Pan zryl płytko i wyłazi pod grabiami.

Włóknina pod tujami jest bo zeszłego roku Mąż mi tam zdjął darń. I zaraz miał być płot ale będzie dopiero w czerwcu.
1 tydzień czerwca ma być to tuje zakartonuje i zakoruje.

Do tego czasu włóknina zostaje.

Zmęczyłam się dziś

LIDKA 22:40, 10 maj 2021

Agatorek napisał(a)
Ok, to brzmi dobrze .
Każę (poproszę ) eMowi, żeby cały dzień jeździł i mielił . Nie no, żartuję. Zrobię tak jak Ty .

Aguś, Ty masz swoją maszynę to sobie poszatkujesz po kawałku. Ja mam od razu 150 m2 rabat przejechane i bardzo chce to szybko obrobić i nakryć bo mnie martwi ze mi zacznie zarastać.
Działki wokół to same haszcze i się sieje na potęgę.
Johanka77 22:50, 10 maj 2021

Dzielna jesteś!