Laboratorium Pani domu - seria delux - płyn na przypalenia. Jak znajdziesz ich filmiki o płynie do czyszczenia fug to serio nie fotomontaż, sprawdzone u mnie w mieszkaniu. Z brązowych fug po poprzednich lokatorach nagle okazało się, że są jasnobeżowe. Trochę te ich specyfiki kosztują, ale bardzo wydajne. Tylko uprzedzam, żeby zgodnie z instrukcją użytkować (rękawiczki, okulary), bo bardzo mocne są. Dla mnie ich seria delux to coś jak ściereczka żółta do okien.
Mam dwa produkty tej marki. Płyn na rdzawe plamy na kostce, betonie - sprawdzony, działa (niestety woda ze studni barwi nam kostkę na rudo). Drugi - płyn do czyszczenia fug, wyczyścił bardzo ładnie fugi, które odzyskały swój kolor.
Ja ruszt wypalam i potem szczotkuję. Ale my mamy grila takiego wiszącego nad misą ogniskową.
Przy okazji... szybę kominkową najskuteczniej i najszybciej czyści się wilgotnym ręcznikiem papierowym z popiołem.
Lidka jeśli mogę polecić pianka Xanto Zazzoosh Diamont, do piekarników, grilla. Tylko proszę zachowaj środki ostrożności. Spryskasz i zostawiasz na parę minut.
Ja mam Mellerud - intensywny środek do czyszczenia szyb kominkowych i piekarników. Zostawić na 5 min i ręcznikiem papierowym wytrzeć, najlepszy jaki miałam a testowałam wiele