Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Basieksp 10:31, 15 sty 2025

Właściwie to z programów ogrodowych, no nic sensownego nie zostało. Może jednak coś na wiosnę się pojawi, fajnie by było. Dziwię się, że nie ma, bo taki program nie miałby konkurencji w polskiej wersji. Są o remontach, kulinarne a o ogrodach nie ma.
TAR 10:33, 15 sty 2025

Narsilia napisał(a)

Oooo co wy mówicie roku w ogrodzie też nie będzie masakra , tak niech zrobią więcej programów typu ,zdrady, rozwody , dlaczego ja ehhh
Niestety to sie sprzedaje dla mas, oglupianie coraz wieksze. Programow ogrodniczych tyle co na lekarstwo
Gruszka_na_w... 10:53, 15 sty 2025

LIDKA napisał(a)
Nie będzie nowych odcinków Maji w Ogrodzie.
Już jakiś dłuższy czas widze same powtórki. To zapytałam Maje na insta.. I odpisalła że nie robi już programu.
Szkoda wielka

Podczas spotkania w Rybniku Maja powiedziała "- Podjęłam decyzję o zakończeniu produkcji tego programu. Ponad 18 lat mojego podróżowania po Polsce sprawiło, że poczułam się zmęczona. To była bardzo trudna decyzja, bo zdaję sobie sprawę, że ten program zagościł w państwa domach i był pewną oczywistością w niedzielne ranki, ale muszę też myśleć o swojej rodzinie i trochę o moim zdrowiu ".

Szkoda wielka.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
pestka56 10:54, 15 sty 2025

My odkąd mieszkamy na wsi nie oglądamy żadnej TV. Stary talerz satelitarny, którego nigdy nie zamontowaliśmy, wpadł mi niedawno w oczy i zamierzam wykorzystać go w ogrodzie
Kordina 11:31, 15 sty 2025

Mai programy były nadawane w TVN a z tego co wyczytałam amerykanie sprzedają stację:

https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/other/amerykanie-zaczynaj%C4%85-sprzeda%C5%BC-telewizji-tvn-jest-wycena/ar-AA1wfiSu

Przy okazji dowiedziałam się, jak mało mamy polskich udziałów w różnych telewizjach, czyli środkach masowego rażenia, chciałam napisać masowego przekazu (co dla myślących inaczej wiele tłumaczy...), ech, coraz mniej Polski w Polsce szeroko pojętej....
Rumianka 11:50, 15 sty 2025

Szkoda, że już nie będzie kontynuacji "Mai w ogrodzie" oraz innych o tematyce ogrodowej...Zawsze chętnie ogladałammm, a teraz
Alija 15:58, 15 sty 2025

LIDKA napisał(a)
Nie będzie nowych odcinków Maji w Ogrodzie.
Już jakiś dłuższy czas widze same powtórki. To zapytałam Maje na insta.. I odpisalła że nie robi już programu.
Szkoda wielka

Oj, to wielka szkoda, bardzo lubiłam oglądać nowe odcinki, powtórki zresztą też.
Przydałby się jakiś program ogrodniczy.
LIDKA 20:44, 15 sty 2025

Szkoda bo ubywa programów. Ogladam Czasem coś ogrodniczego na yt ale nie wszystko mi się podoba. Znsm Kasie Bellingam
Kasie in
Marte potoczek
Klaudie Ludziejewską.
I te lubie

Panie Grabowskie- to jeszcze nie mamzdania

Może jeszcze jakiś kanał podpowiecie?
Patrycja_KG_Lu 22:11, 15 sty 2025

Ja lubię oglądać Ramsey United - inny styl bo wywiady u rolników, o permakulturze, innych sposobach na życie, dom i ogród. Jak dla mnie dwa najlepsze odcinki to ten o Anielskich ogrodach (składa się z trzech części) i o Solange Olszewskiej Ecofarma.

Z ogrodem na Ty - seria filmów Busem przez polskie ogrody.

Garden Answer (po angielsku, ale bardzo duży ogród, mocno kwiatowy, jest też warzywnik, jagodnik, sad).

The Seasonal Homestead (po angielsku, warzywnik, tunele, dużo rozsad, przetwory i suszonki, gotowanie ze zgromadzonych zapasów).

Szkółka Słowińscy (o trawach, ale niestety prowadzący kanał odszedł do innej firmy i od długiego czasu nie ma nowych odcinków).
Kordina 09:25, 16 sty 2025

Ramseya też bardzo lubię - ciekawe wywiady, ciekawi ludzie i ich nietuzinkowe podejście do życia nie tylko ogrodowo-rolniczego. Oprócz tych co wymieniłyście czasami, czyli wybrane tematy:
Make Your Life Greener (wbrew pozorom polski kanał )
Clematis Żródło Dobrych Pnączy
Dana & Sarah Films (angielski ale od czego translator na YT )
Claus Dalby (jak powyżej - cudny ogród!)
Moje uprawy
oczywiście" Zielone Pogotowie" z niezapomnianym Tatą, wielka skarbnica wiedzy
Ogrodowe Sprawy
RozeOgrodowe.pl
Bardzo lubię podglądać "Jeri Landersof Hopalong Hollow" - ogrodniczka i artystka

To wszystko (ale nie wszystkie ) z mojego folderu na YT pt Ogród.
Idę oglądać Wasze propozycje