Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

AgaBoso 07:47, 25 lut 2025

Spełnienia marzeń Lidko.
DariaB 10:04, 26 lut 2025

Lidka i ja ślę życzenia urodzinowe! Dużo zdrowia dla Ciebie i całej rodzinki. Zadowolenia z roślinek i dalszego rozwijania ogrodniczej pasji!

A mam jeszcze pytanie o rozmnażanie hortensji, do tej pory nie odnotowałam w tym zakresie sukcesów. Powiedz czy lepiej je podpędzić w wodzie, żeby wyhodować korzonki?
edi75 10:06, 26 lut 2025

Lidka spełnienia marzeń i dużo zdrówka z okazji urodzin.Buziaczki
LIDKA 19:35, 26 lut 2025

DariaB napisał(a)
Lidka i ja ślę życzenia urodzinowe! Dużo zdrowia dla Ciebie i całej rodzinki. Zadowolenia z roślinek i dalszego rozwijania ogrodniczej pasji!

A mam jeszcze pytanie o rozmnażanie hortensji, do tej pory nie odnotowałam w tym zakresie sukcesów. Powiedz czy lepiej je podpędzić w wodzie, żeby wyhodować korzonki?

Mi najlepiej idzie w ziemi.
Wsadzam patyki do takich domic z dino po kwiatach ciętych lub innych głębszych np po różach. Ziemie z worka mieszam pół na pół z moją gliną.
Patyki tne po 3 oczka. 2 oczka pod ziemią. Pilnowac trzeba wilgoci i postawić w cieniu/półcieniu.
Jeszcze zasypuje doniczki na ok 2-4 cm korą drobną by mi nie schły szybko.
W sierpniu zwykle są korzonki.

Najlepiej sie ukorzeniają limelighty, polarbeary i polestary.
Słabo mi Idzie z wims red i candelight.

Mam patyki z zeszłego roku. Były ukorzenione bo sprawdzałam latem. Całą zimę stoją te doniczki pod okapem. Jak przeżyją bede miała na upominki.

W tym roku bede robić sadzonki z zielonych gałązek w skrzyni z piaskiem. Widzialam na insta i bedę kombinować.
LIDKA 19:38, 26 lut 2025

Kochani, dziękuję za życzenia. Jak się spełnią choć po części będę bardzo szczęśliwa.

Buziaki.

To forum jest wyjątkowe. Wy jesteście cudowni.❤️❤️❤️
mrokasia 19:39, 26 lut 2025

Lidka, cmok pourodzinowy ale baaaaardzo serdeczny!
ajka 21:42, 26 lut 2025

Przyłączam się do życzeń. Najlepszego Lidko !
Narsilia 08:42, 27 lut 2025

Również spóźnione ale bardzo ,bardzo szczere życze Ci tego czego pragniesz głeboko w sercu
DariaB 09:55, 27 lut 2025

LIDKA napisał(a)

Mi najlepiej idzie w ziemi.
Wsadzam patyki do takich domic z dino po kwiatach ciętych lub innych głębszych np po różach. Ziemie z worka mieszam pół na pół z moją gliną.
Patyki tne po 3 oczka. 2 oczka pod ziemią. Pilnowac trzeba wilgoci i postawić w cieniu/półcieniu.
Jeszcze zasypuje doniczki na ok 2-4 cm korą drobną by mi nie schły szybko.
W sierpniu zwykle są korzonki.

Najlepiej sie ukorzeniają limelighty, polarbeary i polestary.
Słabo mi Idzie z wims red i candelight.

Mam patyki z zeszłego roku. Były ukorzenione bo sprawdzałam latem. Całą zimę stoją te doniczki pod okapem. Jak przeżyją bede miała na upominki.

W tym roku bede robić sadzonki z zielonych gałązek w skrzyni z piaskiem. Widzialam na insta i bedę kombinować.

Będę niedługo ciąć hortensje więc szukam sposobu, też próbowałam ukorzeniać w doniczkach i bezpośrednio w ziemi ale bez sukcesu. W tym roku mam wielki plan na rozmnażanie roślin, nie tylko hortensji. Z bylinami to łatwizna ale tu się trzeba pomęczyć.
TAR 10:08, 27 lut 2025

Ja bym bardzo chciala rozmnozyc sobie anabelki i serraty. Innych hortek mam nadmiar.