Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

LIDKA 08:28, 22 lut 2025

Dziewczyny
Miejsca to ja nie mam. Trawnika do darcia tez juz nie ma.

Drzewka wsadze w rabatach. Mam juz ponad 20 drzew w tym kilka nieszczepionych dużych tzn urosną duże. Platany , tulioanowiec klon itd.

Skrzynki warzywne tylko 2 .

Bede robic experyment i jarmuż, ogórki i cukinia beda w rabatach.
Jeszcze maliny w kastah się pojawią. Jedna moze dwie.

Myślę żeby to jakos porozstawiać z donicami pomidorowymi żebym z ogrodu graciarni nie miała.

A rabaty wymagaja dopracowania i drobnych korekt. Rewolucji juz nie będzie.
Miskantowo 13:14, 22 lut 2025

Ja moje kolumnowe drzewka wsadziłam w grządkę z truskawkami.
Rośnie to tuż przy plocie.
W marcu wsadzę w tę grządkę jeszcze bób.
On szybko rośnie, kiedy go zjem (ja lub mszyca) to wsadzę tam fasolkę szparagową, niech się pnie przy plocie.
Chciałabym w tym roku wyhodować trochę swoich warzyw.
Do tej pory wyniki miałam marne.
Pomidory w zeszłym roku tez bez szalu. Da dużo ich chciałam pomieścić w foliaku.
Ten sezon będzie pod hasłem mniej znaczy więcej.
mrokasia 15:07, 22 lut 2025

Z cukinią w rabatach to uważaj. Po pierwsze zabiera dużo miejsca a po drugie łapie mączniaka (przynajmniej u mnie).

Strasznie jestem ciekawa jak kortowa bujnie .
LIDKA 16:23, 22 lut 2025

Miskantowo napisał(a)
Ja moje kolumnowe drzewka wsadziłam w grządkę z truskawkami.
Rośnie to tuż przy plocie.
W marcu wsadzę w tę grządkę jeszcze bób.
On szybko rośnie, kiedy go zjem (ja lub mszyca) to wsadzę tam fasolkę szparagową, niech się pnie przy plocie.
Chciałabym w tym roku wyhodować trochę swoich warzyw.
Do tej pory wyniki miałam marne.
Pomidory w zeszłym roku tez bez szalu. Da dużo ich chciałam pomieścić w foliaku.
Ten sezon będzie pod hasłem mniej znaczy więcej.

Trzeba próbować. Mi wyszły pomidory i zielenina w skrzynkach. Bede kombinować dalej.;
LIDKA 16:26, 22 lut 2025

mrokasia napisał(a)
Z cukinią w rabatach to uważaj. Po pierwsze zabiera dużo miejsca a po drugie łapie mączniaka (przynajmniej u mnie).

Strasznie jestem ciekawa jak kortowa bujnie .

Kasia mialam raz cukinie. W tych kamiennych rabatach mam luz i tu planuje ja dać. Bedą ze 2-3 sadznki tylko.

A kortowa zobaczymy . Sama jestem ciekawa. Jeszcze róże dojdą i przetaczniki. Spro gatunków już tam mam.
Patrycja_KG_Lu 18:26, 22 lut 2025

LIDKA napisał(a)

Kasia mialam raz cukinie. W tych kamiennych rabatach mam luz i tu planuje ja dać. Bedą ze 2-3 sadznki tylko.

A kortowa zobaczymy . Sama jestem ciekawa. Jeszcze róże dojdą i przetaczniki. Spro gatunków już tam mam.

Z 2-3 sztuk cukinii to nie tylko pojecie na bieżąco, ale też na przetwory starczy i obdarowanie rodziny One zazwyczaj plenne mocno.
nicol21 22:24, 22 lut 2025

Fajne zakupy.
Cukinia bardzo plenna. W ub roku moje mi padły. za to po powrocie z PL los pokazał mi samosiewkę - piękne, zółte były. Jeden krzak i wystarczyło Duże krzaczory one mają.Zacieniają na tyle że inne rośliny (niższe) cierpią w głębokim cieniu.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Basieksp 23:39, 22 lut 2025

My cukinię zawsze sadzimy na kompoście. Też brakuje mi miejsca, cały czas szukam fajnego miejsca na truskawki, bo mam je w takim miejscu, że mają trochę mało słońca.
LIDKA 09:22, 23 lut 2025

W każdym sklepie jakaś pokusa
Marcin89 09:55, 23 lut 2025

LIDKA napisał(a)
W każdym sklepie jakaś pokusa
To o te floksy pytałaś