Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 11:43, 28 sie 2024

Margo2 napisał(a)
To ja też sobie kupiłam tego astra, a nawet 3. 2 u Przemka, jeden u Bianki.
I wydaje mi się, że to sa 3 różne astry.
2 są niskie takie do 50 cm, w tym jeden jest wyprostowany, drugi rozłożył się, ale może to wynika z przetrzymywania w szkółce?
Trzeci ma około 60-80 cm. Czyli są na pewno 2 odmiany, jedna wyższa druga niższa.
Szkoda, że w sobotę nie udało się spotkać, ale to był taki mój spontaniczny pomysł.
Jednak połączę rabatę z klonem z tą pod orzechem.
I mam do przeróbki rabatę za czereśnią i z tamaryszkiem

A nie masz metek z nazwami tych astrów? Zobacz na ich stronach, które mają w ofercie, to może dojdziesz.
Może następnym się uda Też żałuję.

Co do łączenia rabaty aż chce się powiedzieć "a nie mówiłam". Ale nie zrobię tego
April 11:45, 28 sie 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Aprilku, wyszukałam, że kupowałaś proso
Northwind. Jak wysoko u Ciebie rośnie?

Northwind mam w półcieniu i tak metr lub ciut więcej pewnie ma, razem z kwiatostanem. Jakoś szaleńczo nie rośnie ale najważniejsze że nawet w takich warunkach jest pionowe
April 11:47, 28 sie 2024

TAR napisał(a)
No i super. To Tobie ma grac. A jak byl impuls to tylko sie cieszyc

Wiesz, takie rozkminki otwierają moją głowę na pewne możliwości i to dla mnie bardzo cenne. Patrzę pod innym kątem i od razu widzę że coś się jeszcze zmieści choć uważałam że już nie
Rojodziejowa 11:47, 28 sie 2024

Kurczę, w głowie miałam Nosferatu, a napisałam co innego
April 11:49, 28 sie 2024

Asia, Nosferatu mam jeszcze malusie, może 60cm. Nie ma co pokazywać chudzinki
Rojodziejowa 11:50, 28 sie 2024

April napisał(a)
Asia, Nosferatu mam jeszcze malusie, może 60cm. Nie ma co pokazywać chudzinki

Moje, ledwo przyszły, więc też takie. Zastanawiałam się, czy z jeżówkami będzie km dobrze. Ale w takim razie chyba będzie ok. Kolor ma to proso fajny
April 11:52, 28 sie 2024

To wszystko jeszcze zależy od tego jakie jeżówki. U mnie purpurowe mają 150cm. A inne nie chcą rosnąć

ale kolorek faktycznie jest fajny, chociaż u ciebie będzie lepszy niż u mnie w półcieniu
Rojodziejowa 12:03, 28 sie 2024

April napisał(a)
To wszystko jeszcze zależy od tego jakie jeżówki. U mnie purpurowe mają 150cm. A inne nie chcą rosnąć

ale kolorek faktycznie jest fajny, chociaż u ciebie będzie lepszy niż u mnie w półcieniu

Zwyklej purpurowej nie mam
TAR 12:14, 28 sie 2024

Ja mialam te prosa w poprzednim ogrodzie mialy sucho i slonecznie. I rosly ogromne. Do klaty co najmniej. Dlatego zrezygnowalam z pros bo nie dalam rady ciac wiosna
TAR 12:16, 28 sie 2024

Chyba sie pomylilam z tym astrem, z rozkrzewionym mam jednak Crimson brokade. A Winston rosnie gdzie indziej.