Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 11:11, 28 sie 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Aprilku, wyobraź sobie, że ten aster jest u mnie bardziej w cieniu, ale słońca też chwilę dostaje

7 leżących gałązek, które po wyprostowaniu mają ok 80cm

No ja bym się nie czepiała, piękny jest. Może tylko potrzebuje innego towarzystwa żeby się na nim wesprzeć. No chyba że hakone się wzmocni i trochę go uniesie. Generalnie takie płożące też są urocze. A połączenie astra z hakone jest doskonałe, dlatego bym poczekała i dała mu szanse. Swoje też posadziłam między hakone
April 11:12, 28 sie 2024

TAR napisał(a)
Bo to sa astry do polcienia i cienia. Dlatego takie czaderskie i dlatego uwazam, ze okaza sie hiciorem sezonu. I pasuja do wszystkiego te kwiatuszki i liscie.

Sprawdzilam moje zamowienia, mam tez tego Tradescent on jest chyba nieco wyzszy niz Eastern. Tak czy inaczej sa super.

A czego ty nie masz
April 11:13, 28 sie 2024

Kordina napisał(a)
Ja mam 1 sztukę podobnego astra o nazwie Aster ‘Oktoberkaskade’ też mi się podoba, tylko posadziłam za blisko innych i przesadzam na jesieni
Fajne zdjęcia Tarci ze znajomego ogrodu

Astry robią się trendy
April 11:14, 28 sie 2024

TAR napisał(a)
Bożenko to zupelnie inny wizualnie aster. Te rozkrzewione maja dosc szerokie liscie jak na astra, on po prostu nie wyglada jak aster, musialam sobie z zamowien przypomniec co to jest kwiatki ma drobniejsze i platki jakby węższe i rzadziej osadzone. U mnie jeden jest posadzony z paprociami, rdestami i astrem Winston Churchil, ładnie razem sie łącza w pare.

Tego astra Winston Churchil musiałam wygooglać. No fajny. Mam podobnego ale o innej nazwie.
April 11:16, 28 sie 2024

Magara napisał(a)

Wszystkie obrazki piękne
Też mam wrażenie, że w moim życiu się jakiś czaso-złodziej pojawił Przecież niedawno był maj

Ja próbuję zwolnić tempo, z wielu rzeczy trzeba zrezygnować ale moim priorytetem ostatnio staje się spokój, święty spokój...
April 11:17, 28 sie 2024

TAR napisał(a)
a niektorzy za jesienia czekaja, ja chce nadal maj

Ja też zdecydowanie maj preferuję. Jesień za bardzo mi się kojarzy z tym brzydkim białym czymś...
April 11:18, 28 sie 2024

LIDKA napisał(a)
Przepiękny ten Twój Jolu las.
Nie do wyobrażenia że można mieć tak pod sosnami.

Ja też sobie nie wyobrażałam, jakoś tak samo poszło Choć nie obeszło się bez wielu zwątpień, nawet teraz
Dzięki Lidko
April 11:19, 28 sie 2024

Zana napisał(a)
Aprilku, co Ty zrobiłaś z tym lasem to klękajcie ogrodowe narody!!! No zatkało mnie. Wielkie gratulacje

To niech cię nie zatyka, tylko zajrzyj na żywo. Ty jedyna możesz do mnie przyjść 'na piechotę'
TAR 11:19, 28 sie 2024

No i super. To Tobie ma grac. A jak byl impuls to tylko sie cieszyc
April 11:20, 28 sie 2024

Pszczelarnia napisał(a)
Cudownie, cudownie i pięknie.

Ewo, twoje pochwały są dla mnie bardzo cenne