Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 09:52, 15 paź 2025

Eupraksja napisał(a)
Jolu, obejrzałam dopiero zdjęcia, które wstawiałaś we wrześniu, i teraz trwam w zachwycie
Niewiarygodne, że można w lesie stworzyć tak bujne rabaty! Teraz moje działania wydają mi się tym bardziej mizerne Ale przynajmniej wiem, że jest możliwe takie mistrzostwo <3

Ewo, wszystko da się zrobić, pytanie tylko jak bardzo będziesz zdeterminowana. Powolutku osiągniesz swoje cele, grunt to się nie zniechęcać. Przecież mi też nie zajęło to chwili, raczej wiele lat mozolnych działań. Nie każdy robi ogród w jeden sezon jak Mrokasia czy Agatorek czy Tarcia
Zapraszam na żywo, jak będziesz miała ochotę. To nie tak znowu daleko, tylko przez całą Wawę Trasa S8 i w godzinkę jesteś u mnie
April 09:53, 15 paź 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pokaż jesień

Sylwia, mówisz i masz, choć zdjęć mam bardzo mało, z braku słońca.

No i nic z tego, bo na telefonie, na którym mam fotki, zbiesił się internet.... Czyli samo życie.
Jakieś problemy z Orange...
TAR 11:06, 15 paź 2025

U mnie bordowe świecznice tez nie kwitna a maja dobre warunki.
April 11:22, 15 paź 2025

Kokesz napisał(a)

Piekna a jaka to odmiana bo widzę zielone liście i takiej właśnie szukam?
Ehh...chciałabym to wszystko kiedys zobaczyć na żywo...

Renato, jeśli pytasz o tę świecznicę przy tarasie, to niestety nie wiem jaka odmiana. Kupowana jako NN. Ale zielone liście mają też świecznice White Pearl. Zdecydowanie ładniejsze liście i ładniejsze kwiaty, delikatniejsze. Tyle że jeszcze późniejsza.
Jak będziesz w okolicy to zapraszam do odwiedzin
April 11:25, 15 paź 2025

vita napisał(a)
,

Wiktorio, Burgundy Ice kolor ma faktycznie niesamowity, jak aksamit, głęboki. Zależy od ustawień komputera ale akurat ta fotka jest dość zbliżona do rzeczywistości.
Pomyśleć że już miałam tę różę wyrzucić, bo wegetowała w innym miejscu. Po przesadzeniu jest jedną z najpiękniejszych u mnie. Warto czasem zawalczyć.
Nie mam pojęcia czy ph gleby wpływa na wybarwienie róż. Nie spotkałam się nigdy z dyskusją na ten temat. Ciekawa myśl.
April 11:27, 15 paź 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ostatnio sie dowiedziałam, zze panuje tendencja zyszczenia działek z drzew przed ofertą sprzedaży bo działka wydaje się większa. Uważam to za głupotę totalną. Drzewo, które daje tlen i cień w upały, jest domem dla ptaków to skarb. No ale inni myślą innymi kategoriami....

Ludzie to dziwny gatunek, jeszcze go nie rozgryzłam. Ale bardzo często jakoś genetycznie ma chyba skłonności do działań na własną szkodę. Rodzaj sportu ekstremalnego?
April 11:29, 15 paź 2025

TAR napisał(a)
U mnie bordowe świecznice tez nie kwitna a maja dobre warunki.

A mają słońce? Bo głównie o ilość światła mi chodziło. Może ona potrzebuje więcej?
TAR 11:39, 15 paź 2025

W sumie maja slonce i swietlisty cien, no i wystarczajaco mokro jak to u mnie. Nie wiem co im nie pasuje.
Chyba tez powinnam przesadzic moja Burgundy, bo slaba jakas ale dam jej szanse w kolejnym sezonie. Ta moja pozno ruszyla i dlugo sie zbierala po posadzeniu i przymrozkach.
April 11:51, 15 paź 2025

Udało się. Niewiele i kiepskie światło ale dla dokumentacji musi wystarczyć.

April 11:52, 15 paź 2025