Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Magara 23:36, 15 paź 2025

Jola, wierzę, że nie masz czasu na ogród. Ale i tak jest pięknie, to najważniejsze
Problemy z sąsiedztwem - eh, taka rzeczywistość. Trzeba się z tym pogodzić, nie ma wyjścia.
Krajobraz zapożyczony nie jest dany raz na zawsze
Wiem to, aż za bardzo
anabuko1 07:33, 16 paź 2025

April napisał(a)

Ależ cudnie Jolu.
To trzmielina taka czerwona czy cos innego ?
April 11:24, 16 paź 2025

Juzia napisał(a)
A przed chwilą pisała, że ma niewiele kwitnących roślin

Oj tam, oj tam. Te parę kwitnących astrów w porównaniu do całego, głównie zielonego ogrodu to tylko jak czerwona wisienka na zielonym torciku
April 11:57, 16 paź 2025

TAR napisał(a)
Ale masz kolorowo, u mnie z marcinkow ladnie rosna tylko Ann Leyes, divarticusy i te niskie fioletki. Reszta licha. Trzmielina zarabista. chyba wiosna sobie kupie i posadze zamiast jednego hibiscusa bagiennego, bo cos ma za sucho jednak, za to juz wiem gdzie przeniesc - na bagienna

Z tych Ann leyes od ciebie to z trzech patyczków dał radę jeden i nawet miałam nadzieję że zdąży zakwitnąć ale chyba nic z tego. Liczę na szybki przyrost. Pozostałych też nie usuwałam, może wiosną coś ruszy od korzenia.
Trzmielina to miał być eksperyment czy są szanse na czerwone liście. Okazało się że radzi sobie świetnie nawet na tych najtrudniejszych suchych miejscach pod sosnami. Im cięższe warunki, tym wcześniej się zaczyna przebarwiać. Bardzo polecam. Szybko przyrasta.
April 11:58, 16 paź 2025

mrokasia napisał(a)

Ożesz!!! Ogień!!!

Na żywo jeszcze bardziej Choć pewnie nie przetrwają weekendu bo ma być w nocy przymrozek.
April 11:59, 16 paź 2025

Kokesz napisał(a)

Dzięki za zaproszenie

Faktycznie ładna ta świecznica
Jeszcze taka mniejsza mi się spodobała Cheja-do

Cheja do też mam. Niestety z trzech, przeżyła tylko jedna i raczej wegetuje. Są dość delikatne. Choć ich cudne błyszczące liście mogą zawrócić w głowie.
April 12:00, 16 paź 2025

mirkaka napisał(a)

Och jak pięknie

Dzięki
April 12:02, 16 paź 2025

Gosialuk napisał(a)
Trzmieliny aż świecą w tym słońcu. Astry też bardzo ładne i Burgundy Ice. U mnie zakwitła paroma kwiatkami tylko.
Może sąsiedztwo nie będzie bardzo uciążliwe, choć widoków zapożyczonych szkoda.

Trzmieliny oskrzydlone polecam, świetnie znoszą suszę.
Sąsiedztwo się okaże. Na razie przeżywam dysonans, patrząc na nowe widoki z masywnym murem. Na szczęście okien z mojej strony, bezpośrednio na działkę, nie będzie.
April 12:03, 16 paź 2025

Agatorek napisał(a)
No, kolory przecudowne ❤️❤️❤️
Chyba przekonałam się do astrów

Aga, astry wymiatają. Żałuję że tak długo się przed nimi broniłam
April 12:07, 16 paź 2025

Magara napisał(a)
Jola, wierzę, że nie masz czasu na ogród. Ale i tak jest pięknie, to najważniejsze
Problemy z sąsiedztwem - eh, taka rzeczywistość. Trzeba się z tym pogodzić, nie ma wyjścia.
Krajobraz zapożyczony nie jest dany raz na zawsze
Wiem to, aż za bardzo

Życie często weryfikuje nasze plany i wyobrażenia. Nie narzekam, dumam jak zaradzić No i jak spowodować żeby nowe nasadzenia szybko urosły w moich jałowych piaskach Już zamówiłam florowit i biohumus. Będę wspierać rośliny
Ja nie mam czasu zamieść podjazdu z igieł, co zresztą widać na zdjęciu. A cóż dopiero działać na rabatach
Muszę jakoś znaleźć czas by odwiedzić zaprzyjaźnione wątki, bo nawet tego ostatnio nie robiłam niestety. Ale obiecuję poprawę