Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Kasia_CS 23:58, 12 cze 2021

No Jola, zaszalalas ze zdjęciami, ja tam jestem usatysfakcjonowana

Dereń cappuccino faaajny, mam chrapkę na niego

Nowa rabata ma świetne te hosty- bardzo mi się podoba taki wzniesiony pokrój kępy. Zresztą wszystko wydaje się być mega dorodne i soczyste :,)

April 06:37, 13 cze 2021

Kasya napisał(a)
Jej…, taka piekna trawka w tym lesie…

Sama jestem zdziwiona że udaje się taką "w miarę" utrzymać. Bo ziemi na piasku jest może 5 centymetrów
Zła jestem że nie zdążyłam przed tą ulewą zasilić trawnika. Wzmocnił by się. A teraz to chyba muszę czekać aż wyschnie. Podobno się nie zasila mokrej trawy.
Kasya 06:38, 13 cze 2021

Orion granatowy ? Mozes go bardziej z bliska ?
Deren tez mi się podoba

A to jak duże rosnie i czy masz fotki z kwiatem ?
April 06:39, 13 cze 2021

Monia81 napisał(a)
Zapomniałam dodać że ten dereń capuccino bardzo mi się podoba, zapisałam sobie go, no może zmieszczę

On nie jest duży, widziałam że masz jeszcze masę miejsca Poprzesadzaj te limonkowe żurawki i będzie miejscówka jak znalazł
April 06:42, 13 cze 2021

UrsaMaior napisał(a)
April, Ty się hamuj, bo my tu nie wytrzymamy nerwowo

U mnie lajcik, to u ciebie dropsy na uspokojenie trzeba łykać. Muszę przyjechać, daj znać jak będziesz wolniejsza Pojadę się dobić.
Jak będziesz w pobliżu na zakupach, przyjedź odwiedzić swoje hakonki
April 06:49, 13 cze 2021

MiluniaB napisał(a)
Aprilku piękny masz leśny ogród. Dereniem się zachwycam - pierwszy raz widzę taki kolor listków. Dzisiaj kupiłam klona Orange Dream - tak mi się spodobało Twoje klonikowe zestawienie, że postanowiłam mieć podobnie

Dzięki Chaos w lesie, zupełnie inny niż twój
Miałam kiedyś Orange Dream ale nie pamiętam co się z nim stało. Wtedy jeszcze byłam za głupia na uprawę klonów palmowych.
Teraz dostałam od e-Ma na imieniny Sangokaku Malutki ale ale już "mój". Dumam gdzie go ładnie wyeksponować na rabacie z misą. Tak, teraz ta rabata się tworzy w pocie czoła, dosłownie. Nigdzie nie miałam tak dużo korzeni jak tam. Pokażę jak już będzie co pokazać.
April 06:53, 13 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)
No Jola, zaszalalas ze zdjęciami, ja tam jestem usatysfakcjonowana

Dereń cappuccino faaajny, mam chrapkę na niego

Nowa rabata ma świetne te hosty- bardzo mi się podoba taki wzniesiony pokrój kępy. Zresztą wszystko wydaje się być mega dorodne i soczyste :,)

No, przynajmniej jedna usatysfakcjonowana
Nie no, w sumie ja też. Coraz więcej miejsc mi się podoba. Żeby tylko odwiedził mnie ktoś z umiejętnościami i aparatem. Myślę że już byłoby się czym pochwalić. Fajne uczucie
Taki dereń to jeszcze by ci się tam gdzieś zmieścił
A hosty to od Mrokaśki, uwielbiam je, w tym roku podzieliłam. Fajnie przyrastają i mają cudny kolor.
April 07:01, 13 cze 2021

Kasya napisał(a)
Orion granatowy ? Mozes go bardziej z bliska ?
Deren tez mi się podoba

A to jak duże rosnie i czy masz fotki z kwiatem ?

Mój telefon makro nie cyknie, postaram się ale na razie leje.

Rodgersja nie jest duża, ta bordowa nie rośnie taka jak te zielone. Kwiat ma czerwony. Później rusza i później kwitnie niż zielone odmiany.
Zdjęcie... ale dałaś mi zadanie...
Jest, i jeszcze znalazłam odmianę, to rodgersja henriego Cherry Blush
Widać że liście potem zielenieją

Kasya 07:12, 13 cze 2021

Dzięki
Podoba mi się
April 07:14, 13 cze 2021

Mam jeszcze zapasik nieduży zdjęć
Koło derenia Cappuccino zaczęły kwitnąć irysy. Uwielbiam ten kontrast

Jak irysy się rozrosną będzie jeszcze fajniej. Do tego mam tam jarzmianki claret i Buckland. I liczę na przyrost kępy kopru włoskiego Purpureum. Podbije kolory. Strasznie go w tym roku opitoliły ślimaki. Nie wiedziałam że Fenkuł jest tak przez nie lubiany.