Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 05:53, 16 lip 2023

mrokasia napisał(a)
He he he, jak kupiłam swoją Amanogawę to panowie mi ją na wózeczku przywieźli na parking i pytają do którego auta pakować. Pokazałam swoje i mówię - nie wiem jak panowie to zrobią ale musi się zmieścić. Pocmokali, pocmokali i upchnęli . Metr drzewa leżał zawinięty pod przednią szybą .

Ty to umiesz się ustawić Ale fakt, że często, w dobrych ogrodniczych, mają doświadczenie i warto im zaufać z pakowaniem.
April 05:55, 16 lip 2023

mrokasia napisał(a)

Co kupiłaś???

Już zapomniałam
Przyjdą to będę pokazywać
Ale choiny kanadyjskie, paprocie, klony palmowe przez Tarcię.... Jutro ma być pierwsza przesyłka
April 05:59, 16 lip 2023

Agatorek napisał(a)

Nic nie kupiłam .
Najpierw miałam jechać do Szmita, ale stwierdziłam, że jednak mi się nie chce, chociaż to nie tak daleko. Podjechałam „lokalnie” pod Płońsk, ale tam nic specjalnego nie mieli.

Ale jutro w końcu przyjeżdzają do mnie judaszowce Eternal Flame i Hearts of Gold. No i zamówiłam co nieco przez net . Także już po nerwach .

Piękne te twoje cercisy, zarówno Ethernal jak i Alley Cat u mnie na liście chciejstw. A po wizycie u ciebie jeszcze Sweet Carolina. Niby mam już cztery cercisy ale ich nigdy dość. Choć ceny zaporowe. Dumam I bardzo zazdraszczam
April 06:00, 16 lip 2023

TAR napisał(a)
obstawiam, ze jestem temu winna

Nie wiem do czemu jesteś winna ale moim zakupom na pewno
April 06:02, 16 lip 2023

Agatorek napisał(a)

Może i tak . Niewielkie drzewka mieściłam (podobnie wkładając) do hatchbacka, teraz mam średniego suva. Tylko na razie mi trochę szkoda upychać w środku rośliny .

Duże drzewka (w sumie prawie drzewa) przywożą mi do domu ze szkółki, jestem „po drodze” na ich trasie .

Też tak początkowo miałam, szkoda mi było nowego auta. Ale szybko minęło Dobrze zabezpieczone nie narobi szkód Choć oczywiście lepiej jak przywiozą do domu
April 06:04, 16 lip 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

O kurde

Nooo, desperacja
Ale likwidowali plantację cisów pod Legnicą i trzeba było działać szybko i zdecydowanie. Sporo osób na O. wtedy zaszalało
April 06:05, 16 lip 2023

TAR napisał(a)
Cudeńka trafiłaś

A ile zostawiłam bezdomnych.... Serce się krajało
April 06:07, 16 lip 2023

UrsaMaior napisał(a)
Super zakupy! Na wózku jak palmowe wyglądają.

No właśnie dlatego że takie "palmowe" bardzo przyciągają wzrok.
Zresztą Mercedesa widziałam wcześniej u Tarci i się zakochałam. Jak się trafił to już nie było zmiłuj
April 06:09, 16 lip 2023

Makao napisał(a)
To jednak pojechałaś? Chcice zaspokoiłaś?
Ja też tam pojadę najpierw zadzwonię i zorientuję się w temacie

Edit: Widziałam u Ursy wklejałaś judaszowce od Szmitów. Jaka cena?

No pojechałam, miałam tylko pozwiedzać, zwłaszcza że powstała nowa, duża część. Rośliny jeszcze nie za duże ale już widać że będzie rewelacyjnie. Drugi staw, rzeczki.
Chcica była na więcej, sporo ciekawostek ale się pohamowałam. Obecność mężatego mocno w tym pomogła

Jeszcze ceny: Merlot 280, Golden Falls 455, Cascading Hearts 275, Avondale 110 ale mniejsze. Był jeszcze Ryby Falls chyba też powyżej 400
April 06:14, 16 lip 2023

Agatorek napisał(a)
Ładne te buki!

prawda