Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 06:47, 17 lip 2023

Alija napisał(a)
Zakupy super, jaka to przyjemność. Ja wybieram się już od dłuższego czasu i nie mogę się wybrać, a mamy pod Rzeszowem takiego "pana bylinowego" (ma tylko byliny w szkółce), można tam zawsze upolować coś ciekawego.

Ja to chyba uzależniona zakupoholiczka. Najbardziej z uprawiania ogrodu to lubię zakupy.
April 06:51, 17 lip 2023

Magleska napisał(a)
April co to za taka trawka taka fajna cienka zwiewna kępkowa pomiędzy brunerami -na tych ostatnich fotkach ?

wzdycham do ogrodu -przecudny jest

Te trawy to carexy, sabińska i Thiny Tin czy jakoś tak.
Są super.
Już niedługo. Tylko żebyś się nie czuła rozczarowana bo u mnie nie jest wymuskane i nie będzie. Zaczynam przeróbki starych rabat. Wiele miejsc się nie sprawdziło. Inne nie pasują do nowego stylu. No i upał bardzo się daje we znaki.

Choć są miejsca które lubię

Kasya 07:21, 17 lip 2023

April napisał(a)
Idę do ogrodu póki w miarę chłodno. Dziś zapowiadają 32....

Serrata Blue Bird

Dla mnie to nawet rano za gorąco…. A może to trochę lenistwo ?
Tak czy siak robota czeka
A było 34
Ta hortensja kwitnie ci co roku ?
April 08:00, 17 lip 2023

Dla mnie też za gorąco ale nie mam wyjścia. Nakupowałam to teraz trzeba posadzić.
Właśnie przyjechały donice

Kasya 09:22, 17 lip 2023

April napisał(a)
Dla mnie też za gorąco ale nie mam wyjścia. Nakupowałam to teraz trzeba posadzić.
Właśnie przyjechały donice

Fajne sześcianiki
Co posadzisz ?
TAR 09:30, 17 lip 2023

Te donice to spieniony styro? Widzialam u nas. Ciekawe jak sie sprawdza. Przydalob mi sie cos takiego wiekszego w wykuszu wejsciowym.

Kasya juz zapytala. Aae i ja powtorze Serrata kwitnie co rok? Mam juz w koszyku Chce posadzic przy podcieniu, mam dziure i zastanawialam sie co tam dac, ta by sie nadala idealnie.

U nas w srode prawdopodobnie zacznie sie demolka izolacji na poddaszu. Wszystko jest do zdjecia i do zalozenia ponownie. Jestem zalamana, to w sumie malo powiedziane. Mam nadzieje, ze Wykonawca "sie poczuje". Ma byc we srode z ekipa wiec moze juz zaczna. Przez to, ze czuje sie tak przybita wpadam w ogrodowy zakupoholizm. Ostatnio mam jakos wszystko pod górke.
April 10:15, 17 lip 2023

Kasya napisał(a)

Fajne sześcianiki
Co posadzisz ?

To co było tylko w innych donicach : hakone paprocie hosty
April 10:19, 17 lip 2023

TAR napisał(a)
Te donice to spieniony styro? Widzialam u nas. Ciekawe jak sie sprawdza. Przydalob mi sie cos takiego wiekszego w wykuszu wejsciowym.

Kasya juz zapytala. Aae i ja powtorze Serrata kwitnie co rok? Mam juz w koszyku Chce posadzic przy podcieniu, mam dziure i zastanawialam sie co tam dac, ta by sie nadala idealnie.

U nas w srode prawdopodobnie zacznie sie demolka izolacji na poddaszu. Wszystko jest do zdjecia i do zalozenia ponownie. Jestem zalamana, to w sumie malo powiedziane. Mam nadzieje, ze Wykonawca "sie poczuje". Ma byc we srode z ekipa wiec moze juz zaczna. Przez to, ze czuje sie tak przybita wpadam w ogrodowy zakupoholizm. Ostatnio mam jakos wszystko pod górke.

Współczuję bardzo. Czemu od nowa robią?

Donice styropian, od razu mam izolację. Bardzo jestem ciekawa jak ta nowość się sprawdzi.

Ja dokupiłam Forest Pansy
Ładniejszy niż pamiętałam

I jeszcze 3szt brunner Silver Heart pod grujecznika Vanilla Twist, bo nic nie chce tam rosnąć, tak zacienił miejsce

I tak, serrata kwitnie co roku
TAR 11:29, 17 lip 2023

Nie ma przerwy pomiedzy decha a welna i sie wilgoc wykrapla a od elewacji nie zrobil szczeliny i brakuje wentylacji . Na szczescie welna nie jest do wymiany, tylko do zdjecia i zalozenia od nowa ze szczelina wentylacyjna plus wymiana folii. Jest za szczelnie zrobione

Prześliczny ten Forest, pokroj miodzio. Bedzie krzaczasty. Cudo.
April 11:44, 17 lip 2023

Tarcia, kupić ci? Jutro będzie u ciebie