Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

TAR 11:55, 17 lip 2023

O nie, dziekuje Forescika juz posiadam a szukam miejscówy dla tych co przyjada. Tych co na chciejstwie mam: Crolina, Heart's i Melon raczej juz nie wcisne Ale zawsze jak cos wypadnie to mam liste rezerwowa. Z Judaszkami taki problem, ze nie posadze gdzies na tylach, to roslina do podziwiania a w najblizszym otoczeniu nie mam juz gdzie.
Pamietasz te klony co zamowilam, je sadze od sasiadki przy ogrodzeniu. Musze sie od niej zaslonic.
mrokasia 11:56, 17 lip 2023

Jola, świetne te donice! Ciekawe jak się sprawdzą.
Też zakupiłam sobie brunnery Silver Heart. Nie będę Cię ograbiać .
Gruszka_na_w... 14:28, 17 lip 2023

Piękna ta piłkowana hortensja. Pasuje jak ulał do Twego ogrodu. Zakupy poczyniłaś zacne. Osobiście nie mam żadnych wątpliwości, że zabraknie Ci miejsca aby je wcisnąć.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
malgol 14:35, 17 lip 2023

April napisał(a)
Idę do ogrodu póki w miarę chłodno. Dziś zapowiadają 32....

Serrata Blue Bird

Różowa? JAk to robisz?Moja jest zawsze blue...
Agatorek 19:33, 17 lip 2023

Ładny ten forest pansy. Ładny ma pokrój .
Donice też ładne, będą pasować
TAR 16:32, 18 lip 2023

No i kupilam te serrate plus trzy inne. Wykonczysz mnie pokazujac takie kwiatki. Mam nadzieje ze zime przetrwaja. Ale sa obledne
April 18:28, 18 lip 2023

TAR napisał(a)
O nie, dziekuje Forescika juz posiadam a szukam miejscówy dla tych co przyjada. Tych co na chciejstwie mam: Crolina, Heart's i Melon raczej juz nie wcisne Ale zawsze jak cos wypadnie to mam liste rezerwowa. Z Judaszkami taki problem, ze nie posadze gdzies na tylach, to roslina do podziwiania a w najblizszym otoczeniu nie mam juz gdzie.
Pamietasz te klony co zamowilam, je sadze od sasiadki przy ogrodzeniu. Musze sie od niej zaslonic.

Klony przesłony raczej nie stworzą. Chyba że ci chodzi o taką delikatną.
Mi się też marzy Carolina, Eternal i Alley Cat. Ale ceny zabójcze i też nie mam pojęcia gdzie posadzić.
April 18:31, 18 lip 2023

mrokasia napisał(a)
Jola, świetne te donice! Ciekawe jak się sprawdzą.
Też zakupiłam sobie brunnery Silver Heart. Nie będę Cię ograbiać .

Świetnie pasują. Czekam na dostawę z Sadzawki i będę obsadzać.
Nic straconego. Jak będziesz jeszcze chciała siewki brunner to są. Ja kupiłam Silver Hearts bo zależało mi na bardzo srebrnych.
April 18:36, 18 lip 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękna ta piłkowana hortensja. Pasuje jak ulał do Twego ogrodu. Zakupy poczyniłaś zacne. Osobiście nie mam żadnych wątpliwości, że zabraknie Ci miejsca aby je wcisnąć.

Hortki piłkowane są lekkie w odbiorze więc też myślę że do lasu idealne.
Haniu, coraz bardziej kolanem dopycham ale jakoś jeszcze daję radę. Poza tym zawsze trafią się niewypały które potem trzeba zastąpić. Ruch w interesie jest, sama wiesz że ogród to never ending story
April 18:39, 18 lip 2023

malgol napisał(a)

Różowa? JAk to robisz?Moja jest zawsze blue...

No właśnie nic nie robię bo zapominam. Twoja Blue? No zazdroszczę
Będę zakwaszać, nawet kupiłam coś do podlewania. I kto by pomyślał, ściółkowania igłami, rośnie pod samą sosną a nie chce być blue.