Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Agatorek 19:43, 13 lip 2023

April napisał(a)
No i wczoraj nie wytrzymałam i po stresie zawodowym musiałam zajrzeć do ogrodniczego po drodze
Kupiłam dawno poszukiwanego klona Esk Sunset
Dotychczas spotykałam tylko nisko szczepione a ten ma 2m

Ja dziś miałam nerwa, jutro jadę do jakiejś szkółki

Klon piękny i jaki wysoki!
Jak Ty go wcisnęłaś do auta, to nie wiem
TAR 20:46, 13 lip 2023

Aga dla kobiety do tego ogrodniczki nie ma rzeczy niemozliwych. Mojego kapadockiego prawie 4 metry przewozilam mokka. Facet stal i patrzyl i cmokal, ze na pewno nie wejdzie. Moglam sie o cos zalozyc, ze jednak sie uda. Wygralabym
Agatorek 21:51, 13 lip 2023

Haha, dobre jesteście
4 metrów bym nie zmieściła
Magleska 22:20, 13 lip 2023

śliczny ten Esk Susnet mam 2 sztuki ,ale narazie maluchy -pościnałam im korony ,bo na wietrze majtało nimi na wszystkie strony -trochę poczekam ,aż przytyją
Magara 23:40, 13 lip 2023

April napisał(a)
No i wczoraj nie wytrzymałam i po stresie zawodowym musiałam zajrzeć do ogrodniczego po drodze
Kupiłam dawno poszukiwanego klona Esk Sunset
Dotychczas spotykałam tylko nisko szczepione a ten ma 2m

Hehe, "stres zawodowy" i "dawno poszukiwany" - słowa kluczowe
A klonik piękny
Kontonaogrod 07:06, 14 lip 2023

Boski ten klon tak sobie mysle ze zeby posadzic wszystkie moje zachciewajki to musze kupic dzialke od sasiada buahaha

Pozdrawiam !!!!
TAR 09:11, 14 lip 2023

Agatorek napisał(a)
Haha, dobre jesteście
4 metrów bym nie zmieściła

Zmiescilabys Nie wiem czym jezdzisz ale warto wozic ze sobą folie stretch, w mlodych drzewach korony sa miekkie owijasz folia na czas podrozy i zawijasz delikatnie jak wąż ogrodowy. Skladasz siedzenia i włala ukladasz poziomo drzewka. Wtedy z kapadockim wiozlam jeszcze Burgera i ten polny/francuski plus wysokiego grujecznika, tatarskiego i kilka pomniejszych. Lata praktyki
veva 10:30, 14 lip 2023

Klon cudowny

TAR napisał(a)

Zmiescilabys Nie wiem czym jezdzisz ale warto wozic ze sobą folie stretch, w mlodych drzewach korony sa miekkie owijasz folia na czas podrozy i zawijasz delikatnie jak wąż ogrodowy. Skladasz siedzenia i włala ukladasz poziomo drzewka. Wtedy z kapadockim wiozlam jeszcze Burgera i ten polny/francuski plus wysokiego grujecznika, tatarskiego i kilka pomniejszych. Lata praktyki

Dzięki za instrukcję pakowania kolosów do samochodu. Jesienią wypróbuje tego sposobu
April 11:32, 14 lip 2023

TAR napisał(a)
Kurde z tym klonem to tez jestem pałka, na targach byly Eski takie szczepione wysoko tylko mniejsze korony a cena podobna. Tylko ja lubie nisko szczepione i nie pomyslalam, ze mozesz chciec takiego kulkowego. No nic, wazne ze masz i cena dobra to najwazniejsze. Kolejne chciejstwo spelnione.
Wylalabym wam ten deszcz od siebie bardzo chetnie, u mnie juz ogrod nasycony. Podlewanie ze szlaucha nigdy nie zastapi deszczu.
rozumiem ludzi, ktorzy kupuja dzialki bo las, drzewa a potem wycinaja wszystko w pien, sadza tuje, robia trawiaste boisko, na ktorym obowiazkowo trampolinka. Mnie to rozwala. Chociaz i mnie ludzie nie rozumieja ze cigale jakies "zielsko" do domu wloke a mam przeciez tyle drzew

Jak masz jeszcze jakies klony chciejstwa to we wrzesniu na stowe ten facet z klonami bedzie, ma chyba wszystkie i wysoko szczepione. Moge kupic.

No a skąd mogłaś wiedzieć że go chcę i że chcę wysokiego? Ja mam już mało miejsca a taki wysoki wszędzie wejdzie, a pod spodem normalna pełnowymiarowa rabata
Od kilku lat za mną chodził. Widziałam u Szmita dorosły. Kasya też ma już całkiem fajnych rozmiarów, z tego co na żywo widziałam.
Jest trochę trudny do komponowania z tymi kolorami ale myślę że w okolicy glediczji i klona Vulcano, będzie fajnie rozjaśniał mi ciemny róg działki.
April 11:34, 14 lip 2023

Kasya napisał(a)
Piekny okaz
Mój szczepiony był tak na 130 ale tak mi pasuje mniej więcej
Jestem z niego zadowolona bo nie jest wymagający, nawet susze dobrze znosi

Ty masz piętrowo, u ciebie on tworzy jedno z pięterek. U mnie inne proporcje, musiał być wyższy. Fajnie że jest niewymagający, choć nieba mu przychylę i parę worków ziemi i obornika dostanie. Muszę pamiętać żeby kupić po drodze z roboty hydrożel, bo mi się kolejne pudełko skończyło....