Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 22:01, 17 lut 2012

maria_kalinowska napisał(a)
Masz rację Agnieszko. Zamiast o ptaszkach, to Dziewczyny o chorobach. Jak nie przestaniecie to zaraz dostaniecie po zastrzyku.

Ja juz przestałam, nie chcę zastrzyku. Marysiu te Twoje gify to mistrzostwo świata, zawsze się dobrze uśmieję. Dzięki.
Bogdzia 22:06, 17 lut 2012

ircia napisał(a)
Rzeczywiście, Bogdziu zdjęcia wszystkich gości w Twoim ogrodzie są piękne. Fajnie, że mogę podpatrywać je w ogrodach u innych. Do mojego przylatują zdecydowanie zbyt rzadko - chyba nielubią młodych ogródków

Tu akurat masz rację, wolą teren z drzewami i krzakami, no i trzeba zwabiac jedzeniem, najlepiej słonecznikiem, dobrze jak jest częściowo wyłuskany bo nie wszystkie potrafią łuskac, no a latem woda.Miło mi że tu zaglądasz. Dziekuję.
maria_kalino... 22:06, 17 lut 2012

I, o to Bogdziu chodzi, bo śmiech to samo zdrowie.Działa skuteczniej od leków, a nawet kosmetyków.
Bogdzia 22:09, 17 lut 2012

maria_kalinowska napisał(a)
I, o to Bogdziu chodzi, bo śmiech to samo zdrowie.Działa skuteczniej od leków, a nawet kosmetyków.

Masz świętą rację Marysiu, dobry humor jest lepszy od wszystkich leków.
Bogdzia 22:12, 17 lut 2012

AgnieszkaBK napisał(a)

Masz rację Agnieszko. Zamiast o ptaszkach, to Dziewczyny o chorobach. Jak nie przestaniecie to zaraz dostaniecie po zastrzyku.

Myślę, że to powinna być przestroga

Agnieszko ,czyżbyś miała zamiar kogoś straszyc? Teraz doktory siedzą w pustych gabinetach bo NFZ nie chce płacic to tak się zabawiają jak już kogos złapią. A ja sie nie dam złapac. Zaraz będzie zielono i będzie super , a w maju GOSCIE, nie ma czasu na chorobe.
AgnieszkaBK 22:19, 17 lut 2012

Ja Bożenko wszystkim radzę, żeby chodzili do lekarza, bo o zdrowie trzeba dbać.......ale sama to chodzę w ostateczności.....zawsze mówię- ja do lekarza? ....chyba, ze mnie na noszach zaniosą, bo dobrowolnie się nie dam Ale tak na serio, jak trzeba, to trzeba.
Bogdzia 22:35, 17 lut 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Ja Bożenko wszystkim radzę, żeby chodzili do lekarza, bo o zdrowie trzeba dbać.......ale sama to chodzę w ostateczności.....zawsze mówię- ja do lekarza? ....chyba, ze mnie na noszach zaniosą, bo dobrowolnie się nie dam Ale tak na serio, jak trzeba, to trzeba.

Ja uważam że trzeba tylko w ostatecznej ostateczności.
alinak 22:40, 17 lut 2012

i w ostatecznym razie ...... nienawidzę lekarzy . i proszę choróbska nie wywoływać . lepiej ptaki oglądać i piękne RH Bogdy
Bogdzia 22:44, 17 lut 2012

alinak napisał(a)
i w ostatecznym razie ...... nienawidzę lekarzy . i proszę choróbska nie wywoływać . lepiej ptaki oglądać i piękne RH Bogdy

Tez tak myśle i jeszcze jednego kwiczoła wstawię.

agniecha973 22:46, 17 lut 2012

Bogdziu, znalazłam jeden z odgłosów, który wydają "moje" ptaki. Pisałam, że najpierw zdawało mi się, że słyszę kaczki, a później inne nawoływania i że te ptaki latają bardzo wysoko.Wkleję linka do tego odgłosu, który mi się zgadza, może skojarzysz z jakimś jeszcze ptakiem i podpowiesz, bo odgłos nawoływania jak już są wysoko w górze to mi już nie pasuje. Nie umiem go teraz odtworzyć w pamięci, ale jak usłyszę, to rozpoznam. Wg tego odgłosu wychodzi, że to sokół wędrowny, ale aż mi się nie chce wierzyć, że miałabym na niebie sokoły. Pasuje w opisie też to, że lata wysoko. Nie widziałam tych ptaków z bliska, tylko punkciki na niebie - 2 sztuki kołujące.
To ten kaczy odgłos
http://ptakolub.gsi.pl/falconi/falper.mp3
A tu drugi, który mi nie do końca pasuje
http://ptakolub.gsi.pl/falconi/falper.wav