Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

marzena 18:59, 23 lut 2012

Bogdzia napisał(a)

Bożenko, na pewno nie ... ale nie jest to też moim zamiarem... cieszę się, że pomogłaś mi popatrzeć na ptaki i dzięki za to
i jeszcze jedno...ja nie zazdroszczę Ci ani pasji odkrywania przyrody ani pięknych zdjęć uwieczniających ptaki tylko podziwiam to, co robisz i gratuluję

Wiem ze mi nie zazdrościsz tak samo i ja nie bedę zazdrosna jak sfotografujesz więcej ptaków niż ja. To super zabawa. U mnie nie ma nawet w pobliżu dużego zbiornika wodnego a wiadomo ptaki zyjące nad woda sa okazałe i łatwiej im zrobic zdjęcia niż tej drobnicy, a Ty masz chyba w poblizu jezioro Rożnowskie i masz duże szanse mnie przegonic gdybyś chciała. Wiem są fajniejsze rzeczy do robienia niz łażenie za ptakami po krzakach ale i tak się cieszę że robisz im zdjecia i to z dużym powodzeniem.

no, widzę, że zakończyłaś przedstawianie Twoich znajomych ptaków, napracowałaś się bardzo, piękny album utworzyłaś

jeszcze małe sprostowanie... nie mieszkam w pobliżu Rożnowa, mam do jeziora rożnowskiego chyba z 70 km...
a ptaki to tylko te fotografuję, które przylecą do mnie ...do drzew posadzonych przez nas w szczerym polu, ale to tak na marginesie...
andziulka 19:05, 23 lut 2012

Bogdziu, jesteś wielką miłośniczką ptaków, wiec powinnaś udać sie latem na wycieczkę do
PARK PARADISIO. Jest to jedno z najatrakcyjniejszych miejsc w Belgii; olbrzymi park gdzie można podziwiać najładniejsze gatunki ptactwa, żyjące w otoczeniu tysięcy wielobarwnych kwiatów, kilkuwiekowych drzew i tajemniczych ruin.; w gigantycznej szklarni o powierzchni 7000 metrów kwadratowych z zadaszeniem przesuwanym w zależności od pogody zamieszkują obok siebie m.in.; ptaki egzotyczne, kajmany, małpy, żółwie i wiele innych ciekawych zwierząt. Jest też rosarium Pochwalę się - byłam tam To jest najpiękniejsze miejsce w Belgii dla miłośników natury
Bogdzia 19:05, 23 lut 2012

Marzenko no to ja myślałam ze masz do Rożnowa duzo blizej . Ja też fotografuję ptaki własciwie prawie wyłącznie w ogrodzie, więc obydwie na tym poprzestaniemy. Dzięki za trznadla.Serdecznie pozdrawiam.
ircia 20:13, 23 lut 2012

Przepięknie Bogdziu przedstawiłaś te ptaszki Podziwiam Twoją wiedzę o nich - ja nawet nie potrafiłabym nazwać większości z nich. Dzięki Tobie, mam już większą wiedzę.
A wzruszyły mnie szczególnie zdjęcia wróbli - tak rzadko je teraz widuję, a to ptaszki, które niezmiennie kojarzą mi się z dzieciństwem, bo wtedy to głównie one przylatywały do karmnika na balkonie

hania 20:19, 23 lut 2012

Pozdrawiam miłośniczki ptaszków
EPODLAS 20:26, 23 lut 2012

A ja ostatnio wypatrywałam wróbli, rzeczywiście jest ich mało, a przecież były to najbardziej rozpowszechnione u nas ptaki. Tylko na jednym krzewie wypatrzyłam małe stadko. Pojadę na działkę, zobaczę czy na wsi jest ich więcej.
Bogdzia 20:47, 23 lut 2012

andziulka napisał(a)
Bogdziu, jesteś wielką miłośniczką ptaków, wiec powinnaś udać sie latem na wycieczkę do
PARK PARADISIO. Jest to jedno z najatrakcyjniejszych miejsc w Belgii; olbrzymi park gdzie można podziwiać najładniejsze gatunki ptactwa, żyjące w otoczeniu tysięcy wielobarwnych kwiatów, kilkuwiekowych drzew i tajemniczych ruin.; w gigantycznej szklarni o powierzchni 7000 metrów kwadratowych z zadaszeniem przesuwanym w zależności od pogody zamieszkują obok siebie m.in.; ptaki egzotyczne, kajmany, małpy, żółwie i wiele innych ciekawych zwierząt. Jest też rosarium Pochwalę się - byłam tam To jest najpiękniejsze miejsce w Belgii dla miłośników natury

Andziulka kochana składasz mi wspaniałą propozycję wyjazdu, niestety w moim wieku już nie bardzo chce sie człowiekowi ruszac z domu. Chętnie wybrałabym się do parku paradisio gdybym była młodsza, chetnie wbrała bym się również na podlasie gdzie mam siostrę, nawet chetnie pojechała bym gdzieś niedaleko ale mi się nie chce.Musi mi już wystarczyc mój ogród i moje ptaszki i pewnie dlatego że już nigdzie nie pojadę utrwalam wszystko co mam na miejscu. Dzieki za propozycje , takie wyjazdy są dla młodych. Cieszę się ze Ty tam byłaś i jedź wszędzie gdzie możesz dokąd jesteś młoda. Serdecznie Cie pozdrawiam.
Bogdzia 20:50, 23 lut 2012

ircia napisał(a)
Przepięknie Bogdziu przedstawiłaś te ptaszki Podziwiam Twoją wiedzę o nich - ja nawet nie potrafiłabym nazwać większości z nich. Dzięki Tobie, mam już większą wiedzę.
A wzruszyły mnie szczególnie zdjęcia wróbli - tak rzadko je teraz widuję, a to ptaszki, które niezmiennie kojarzą mi się z dzieciństwem, bo wtedy to głównie one przylatywały do karmnika na balkonie

Dzieki Irciu. Faktycznie wróbli ubywa w zastraszającym tempie i nikt nic z tym nie robi.Coraz trudniej je zobaczyc a jeszcze niedawno było ich pełno. Jaka u Ciebie pogoda?
Bogdzia 20:50, 23 lut 2012

hania napisał(a)
Pozdrawiam miłośniczki ptaszków

Haniu miło mi że tu jesteś.
Bogdzia 20:55, 23 lut 2012

EPODLAS napisał(a)
A ja ostatnio wypatrywałam wróbli, rzeczywiście jest ich mało, a przecież były to najbardziej rozpowszechnione u nas ptaki. Tylko na jednym krzewie wypatrzyłam małe stadko. Pojadę na działkę, zobaczę czy na wsi jest ich więcej.

ja mieszkam na wsi i prawie wcale ich nie ma . Mało kiedy są w karmniku. 11 lat temu jak się tu sprowadzałam było ich mnóstwo.