Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 15:45, 12 mar 2012

A tu krokus i korytarz nornic. Nie wiadomo czy nie zjadły najbliżej rosnących krokusów .

Bogdzia 15:47, 12 mar 2012

irena_milek napisał(a)

no te majowe to co roku prawie są, w ubiegłym przeżywałam wisterię, tyle było pąków kwiatowych, wyglądałaby zjawiskowo gwiaździsta kwitnie jako pierwsza, a u siebie posadziłam 2 małe obok siebie i teraz wygląda jak jedna duża; szkoda, że tak krótko kwitnie, najdłużej jednak Susan; no i ciekawa jestem czy parasolowate zakwitną, pąki są

sporo masz też magnolii

Ja o mało co nie kupiłam parasolowatej ale ktos mi powiedział że mniej obficie kwitnie niz inne więc nie kupiłam ale to chyba nie całkiem prawda.

ja to kieruję sie tym, co mi się podoba; w tej magnolii ujął mnie kwiat i termin kwitnienia, przynajmniej żadne mrozy jej niegroźne; oglądałam dorosłe okazy w OB, są piękne

Mnie sie podobały ich olbrzymie pąki kwiatowe, ale juz chyba nie kupię bo nie mam gdzie posadzic.
Bogdzia 15:48, 12 mar 2012

irena_milek napisał(a)
no i muszę jeszcze dać post, bo piękny wiosenny akcent wrzuciłaś

jaka świeżość i czystość bije z tych bazi

Bardzo je lubię bo są tak wcześnie i dobrze się trzymaja w wazonie. W domu mam jeszcze zeszłoroczne.
marzena 15:57, 12 mar 2012

no wiosna u Ciebie Bogdziu, pięknie wyglądaja przebiśniegi i ranniki te ryby czerwone to karpie koi ? sporo ich i widzę, że przezimowały...ale chyba nie wszystkie ? a nornice... kto ich nie ma...u mnie km korytarzy
Milka 16:04, 12 mar 2012

niesamowite

widziałam korytarze nornic; u mnie kiedyś też były i to bardzo dużo, a jakoś od 2 lat nie ma i właściwie nie wiem co je przestraszyło, ale bardzo się cieszę
Bogdzia 16:04, 12 mar 2012

marzena napisał(a)
no wiosna u Ciebie Bogdziu, pięknie wyglądaja przebiśniegi i ranniki te ryby czerwone to karpie koi ? sporo ich i widzę, że przezimowały...ale chyba nie wszystkie ? a nornice... kto ich nie ma...u mnie km korytarzy

To nie karpie tylko karasie. Karpi nie mam bo by mi lilie wygrzebywały. Trudno powiedziec czy wszystkie przeżyły ale własciwie zadnego roku nie było z przezimowaniem kłopotu. Mysle że tylko częsc z nich się pokazała a reszta siedzi na dnie. Wszystko sie okaze jak stopnieje lód, ale nie spodziewam sie strat bo pod lodem miały ciepło.
Bogdzia 16:06, 12 mar 2012

irena_milek napisał(a)
niesamowite

widziałam korytarze nornic; u mnie kiedyś też były i to bardzo dużo, a jakoś od 2 lat nie ma i właściwie nie wiem co je przestraszyło, ale bardzo się cieszę

U mnie ogromnym utrapieniem zimą są dzikie koty które zasrywaja cały ogród zimą bo latem nas się boją ale zeby im przyszło do głowy zapolowac na nornice to niestety.
marzena 16:09, 12 mar 2012

no to dobrze ja się trochę pomyliłam, bo na jednym zdjęciu tak wygladały te karasie, jakby trochę przymarzły do lodu, a one po prostu pływają pod lodem ?
Milka 16:10, 12 mar 2012

to tych kotów musi byc dużo!

u mnie sąsiadka ma, ale jak przychodzą do mnie to się zawsze martwię czy Dżaga, którego nie zagryzie, jest bardzo terytorialna, ale lepiej łapie krety niż kot
jotka 16:11, 12 mar 2012

U mnie też okna i drzwi do korytarzy nornic stały otworem. W sobote zużyłam resztę naftaliny w kulkach, której nie lubią. Mam nadzieję, że przemyślą sobie i pójdą na inne tereny. Okropny widok dodatkowo jak cebulki tulipanów, narcyzów puszczające młode listki siędza zagłebione w dołkach jakby sie pod ziemię chciały zapaść.

Bożenko, jak ścinasz bazie, to wkładasz je do wody, czy na sucho?