Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 10:05, 23 maj 2012

asc napisał(a)
Przyleciałam się przywitać... bo potem znó sięzaszyję w obowiązkach..... ale trochę muszę poogrodowiskować

A drozd widzę, ze śpiewał jak w operze

Przepięknie spiewał i nie wg sztampy , stale zmieniał sposób śpiewania. Dziś znów poczekam na niego. Miłego dnia Aniu. Ja ten pojemnik od kielichowca przywiozę jak do Ciebie przyjadę bo zapomniałam Ci oddac.
Bogdzia 10:17, 23 maj 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Bogdziu, możesz mi polecić jakieś dobre trwałe azalie? One przekwitają (jak widziałam) i tak mi żal tych zapachów i widoków umykających, że postanowiłam zakupić więcej do ogrodu mając nadzieję, że podołam pielęgnacji.
Dziękuję.

Azalie są łatwiejsze do pielęgnacji niż rh więc podołasz, tylko posadź w słońcu. Ewo nie wiem co Ci poradzic bo tym razem chodzi Ci o azalie wielkokwiatowe a z tymi nie ma problemów, więc wybierz kolory i kupuj bo wszystkie dobrze rosna choc wolniej od rh.Moja rada to patrz na kolor i termin kwitnienia albo żeby kwitły razem albo jak jedne będą przekwitac to niech drugie zaczynają. Ja Ci podam moje ulubione. Giblartar-mocny pomarańcz (jest na zdjeciach), Homebush -różowa. Na zdjęciu Danusia z nią jest ale to był początek kwitnienia więc jeszcze mało rozwinieta.Narcissflora - żółty pełny wcześnie kwitnący , pachnaca może jednak przemarzac jak są przymrozki (tylko kwiat) ale Ci polecam bo bardzo ją lubie.Norma-łososiowa pełna pachnąca. Strawberry Ice- różowa. Tang Glow - pomarańcz ale mniej intensywny niz Gibraltar i wcześniejsza od niego. Toucan biało- żółta. no moze jeszcze Golden Eagle też pomarańcz ale całkiem inna niż tamte.
Bogdzia 10:31, 23 maj 2012

popcarol napisał(a)

Bogdziu gdzie kupowalas swojego swierka inversa? Po obejrzeniu u Ciebie zachcialo mi sie go wcisnac u sebie
pozdrawiam!!

Ja kupiłam w Nowym Dworze Mazowieckim filii Intytutu w Skierniewicach ale oni już nie prowadzą sprzedaży. Chyba najpewniejsze rośliny kupisz u Tracza.

Dziękuję Bogdziu! Włąśnie do Tracza się chyba wybiorę po niego, mają - nie za wielkie ale jednak
Ile lat mają Twoje borówki amerykańskie? Imponujących rozmiarów, ciekawe kiedy mohe tak duże urosną
pozdrawiam!!
Karolina

Karolinko zajrzałam do Ciepłuchy bo jego masz blizej i on też ma i jest pewny że to nie będzie coś innego. On wprawdzie nie prowadzi sprzedaży detalicznej ale zadzwoń i powiedz że Ci bardzo zależy to pewnie zgodzą się tak zrobiła też Ania. masz go bliżej , łatwiejszy dojazd a może i pewnośc większa bo nawet u Tracza ludzie moga coś poprzestawiac a on klientów nie ma bo w detalu nie sprzedaje. Teraz już zakonczyli sprzedaż rh to nie mają zajęcia i pewnie się zgodzi , no a gdyby nie to Tracz. Moje borówki te pod płotem mają 9 lat a te koło murku są o połowę póżniejsze. na wysokośc są juz prawie równe. One uwielbiają mnóstwo wody no i na wiosnę oczywiscie nawóz.Serdecznie pozdrawiam.
popcorn 10:33, 23 maj 2012

Bogdziu dziękuje Ci serdecznie!!!
Leję je mocno - sama zauważyłam a potem przeczytałam - jak miały sucho zawiązki owoców odpadały
Nawozem do kwasolubnych podsypałam na wiosnę
Duża buźka!
Bogdzia 10:38, 23 maj 2012

popcarol napisał(a)
Bogdziu dziękuje Ci serdecznie!!!
Leję je mocno - sama zauważyłam a potem przeczytałam - jak miały sucho zawiązki owoców odpadały
Nawozem do kwasolubnych podsypałam na wiosnę
Duża buźka!

monitka 10:53, 23 maj 2012

Bogdziu bardzo ci dziękuję za tak szybki odzew będę szukać w ogrodniczych
Bogdzia 21:14, 23 maj 2012

Trochę zdjęc z ogrodu.

azalia Strawberry Ice

Bogdzia 21:18, 23 maj 2012

rh Franceska

Bogdzia 21:22, 23 maj 2012

Rh Roseum Elegans

Bogdzia 21:28, 23 maj 2012