Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 22:10, 23 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Boźenko czy mi się wydaje, czy jeszcze więcej teraz RH u ciebie rozkwitło???

Dobrze widzisz- zakwitły te najwyższe i inne tez.Dlatego pokazuję bo nie kwitły jak byliście.
Bogdzia 22:14, 23 maj 2012

ana_art napisał(a)
Dzsiaj jadąc do domu zauważylam w dwóch różnych ogrodkach piękne RH kwitnące na fioletowo i aż się zdziwiłam ze takie fioletowe w naszych warunkach tak pięknie kwitą

Dużo zależy od odmiany.
Mala_Mi 22:15, 23 maj 2012

Zawsze jak oglądam Twoje rh to najpierw wstrzymuję oddech, a potem z westchnieniem wypuszczam powietrze........ aż się sama z siebie śmieję..... Przyroda nadrabia zaległości, jest tak jak mówiłaś.....na Dzień Matki jest najwięcej kwitnących rh. Patrz jaki prezent Matkom robi przyroda

Doniczki nie musisz odwozić..... ja w tych doniczkach mam kosze na odpadki ogrodowe, bo mi nie che sieza każdym razem lecieć do kompostownika..wiec zbieram to co skubnę depcząc po ogrodzie i wrzucam w te moje kosze ...... Po ostatnim zakupie rh..koszy mi przybyło

Azalia Homebush jest na mojej liście chciejstw..jak coś wymyslę to jeszcze ją kupię... na razie muszę uporządkować to co mam... i obiela z krzewów, też na liście czeka......
Bogdzia 22:15, 23 maj 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Rh Lee's Darck Purple

A u mnie jeszcze w pąkach. Łuski je okrywające podsuszone i ciasno pąk obejmują. Wczoraj tylko jeden pękający widziałam.

Żeby tylko przemarznięte nie były bo u mnie z 1/3 wogóle w tym roku nie kwitła .
Bogdzia 22:17, 23 maj 2012

popcarol napisał(a)
Byłąm tam! Byłam tam!
Przepięknie

Byłaś , byłas ale krótko a szkoda bo fajna z Ciebie dziewczyna. A do Szefowej pojedziesz?
Mala_Mi 22:17, 23 maj 2012

Bogdzia napisał(a)
I człowiek po koszeniu trawy

Też bym na miejscu człowieka siedziała i podziwiała widoki zamiast kosić

Buziolki dla człowieka i dla D.
Bogdzia 22:19, 23 maj 2012

agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, a które azalie wielkokwiatowe są najbardziej zwarte jeśli chodzi o krzak. Większość z nich ma pokrój luźny i bardzo luźny a ja bym chciała bardziej zabudowane (chciałabym, chciała... )

Ale ta Franceska ma kolor niesamowity!

Bardziej zwarte są te które niższe rosną i stare odmiany,ale najnowsze chyba wszystkie takie wybiegające w górę.
Bogdzia 22:21, 23 maj 2012

asc napisał(a)
Zawsze jak oglądam Twoje rh to najpierw wstrzymuję oddech, a potem z westchnieniem wypuszczam powietrze........ aż się sama z siebie śmieję..... Przyroda nadrabia zaległości, jest tak jak mówiłaś.....na Dzień Matki jest najwięcej kwitnących rh. Patrz jaki prezent Matkom robi przyroda

Doniczki nie musisz odwozić..... ja w tych doniczkach mam kosze na odpadki ogrodowe, bo mi nie che sieza każdym razem lecieć do kompostownika..wiec zbieram to co skubnę depcząc po ogrodzie i wrzucam w te moje kosze ...... Po ostatnim zakupie rh..koszy mi przybyło

Azalia Homebush jest na mojej liście chciejstw..jak coś wymyslę to jeszcze ją kupię... na razie muszę uporządkować to co mam... i obiela z krzewów, też na liście czeka......

Ja też obielę chcę kupic ale nie mam gdzie posadzic.
Bogdzia 22:23, 23 maj 2012

asc napisał(a)

I człowiek po koszeniu trawy

Też bym na miejscu człowieka siedziała i podziwiała widoki zamiast kosić

Buziolki dla człowieka i dla D.

Podziwiac to można dopiero jak się skosi bo jak trawa nierówna to dosc bałaganiarsko to wygląda.
Madzenka 22:25, 23 maj 2012

Pozdrowienia dla M, nie dziwię się że przysiadł na ławeczce w cieniu i kontempluje