Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 14:49, 14 cze 2012

monteverde napisał(a)
Bogdziu wstawiłam puchacze, zdjęcie złej jakości za ciemne, z komórki robione ale jak się przyjrzeć to widać im pędzelki po prawej stronie orzecha siedzą, szkoda,że ta strona zdjęcia taka ciemna, bo na orzechu zawsze było ich najwięcej

ten biały to powojnik? tak się płoży?

Byłam u Ciebie i sowy widziałam. Powojnik się nie płoży , on ma wysokośc ok 1m (z kwiatami) i sztywno stoi jesli nie da sie mu nawozu.Poniewaz rosną w głebi grządki to na zdjęciu jest tylko góra bo przed nimi są inne rosliny.
Bogdzia 14:53, 14 cze 2012

Gabriela napisał(a)
A nie wzięłam, widocznie zabrakło w sklepiku rododendronowym.
On się u Ciebie płoży po ziemi czy wspina, czy jedno i drugie?

Gabrysiu to gdzie Ty byłas. wykopywałam go z grządki w kostce tuż obok garażu.Nie wspina sie i nie płozy jest prosty jak jego nazwa. To powojnik bylinowy , na zimę zanika jak wszystkie byliny i nie ma z nim kłopotu. Przy następnej okazji Ci dam jesli będziesz chciała.
GabiK 14:57, 14 cze 2012

Bogdziu, wiem, że ma różowe kwiaty, mocno różowe.
Gdzieś była plakietka z nazwą, ale nie wiem, czy nie znikła. Postaram się przypomnieć sobie. To jakaś popularna odmiana.
Milka 14:59, 14 cze 2012

Bogdzia napisał(a)

To na pewno my nie, zanim dojdzie się do końca, trzeba wracać do początku
ale ja chociaż trochę zadowolona, po pracy w końcu od ulicy przycięłam berberys i ligustry, oplewiłam i pozamiatałam, końcówka prawie po ciemku!

Dobre i to zawsze miło jak sie trochę pracy wykona, ale liguster chyba cięłaś za wcześnie , powinien trochę zdrewniec.

Dzień dobry Bożenko
Jak tam, sukces w plewieniu jest?
Mój ligustr, już stary, 14 lat, dobrze znosi cięcie

Coś tam wyplewiłam, jakies półtora worka ale ile zostało?- ciezarówka.

O rany, tak jak u mnie i jeszcze darń z kancików mi dochodzi!
Gardenarium 15:00, 14 cze 2012

Darń z kancików na kompost Albo jakieś wzniesienie usypać

Instagram Ogrodowiska
Bogdzia 15:06, 14 cze 2012

Nie muszę Ci odpowiadac Irenko bo sama Szefowa odpowiedziała. Danusię serdecznie pozdrawiam. Irenkę oczywiście też i jeszcze Gabi która też napisała. U Gabi dużo ciekawiej jak u mnie , co trochę to wdeptuję w ten wątek.
Gabriela 15:07, 14 cze 2012

Bogdzia napisał(a)

Gabrysiu to gdzie Ty byłas. wykopywałam go z grządki w kostce tuż obok garażu.Nie wspina sie i nie płozy jest prosty jak jego nazwa. To powojnik bylinowy , na zimę zanika jak wszystkie byliny i nie ma z nim kłopotu. Przy następnej okazji Ci dam jesli będziesz chciała.

No jak to, gdzie byłam? Wygrywałam konkurs przez Ciebie zorganizowany. No i długo podziwiałam ogród i robiłam zdjęcia, więc konkurencja była szybsza i skorzystała.
Jasne że będę chciała "na następny raz". A jeśli wzięła go Ela, to będę mogła mieć od niej, zapytam.
Milka 15:08, 14 cze 2012

Ponieważ napisałam o opryskiwaniu i boję się ze ktoś to przeczyta i poleci opryskiwac to od razu mówię ze wolno opryskiwac tylko stare liscie, absolutnie nie te które teraz rosną.

o boziu, jak to dobrze, że to przeczytałam, chciałam pryskać i bym te nowe pewnie też popryskała!
Milka 15:11, 14 cze 2012

Gardenarium napisał(a)
Darń z kancików na kompost Albo jakieś wzniesienie usypać

Dzięki Danusiu, że też nie pomyslałam o wzniesieniu, ty jednak jesteś profesjonalistka pełna parą!

Bożenko, odpowiedź twoją doczytałam, też sledzę co u Anuli, i te linie i kanty i czystość i równość mnie zdumiewa
chyba ostre te ich łopaty!
Bogdzia 15:16, 14 cze 2012

Gabriela napisał(a)

No jak to, gdzie byłam? Wygrywałam konkurs przez Ciebie zorganizowany. No i długo podziwiałam ogród i robiłam zdjęcia, więc konkurencja była szybsza i skorzystała.
Jasne że będę chciała "na następny raz". A jeśli wzięła go Ela, to będę mogła mieć od niej, zapytam.

Jeśli nawet wzięła to bedzie miała go mało więc lepiej ja Ci dam tylko trzeba poczekac na jakąs okazje.Teraz jest bardzo wysoki i najlepiej było by poczekac do wiosny.