Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Milka 10:37, 13 cze 2012

Bogdzia napisał(a)

Ja to ciebie Bożenko naprawdę słuchałam, robiłam z rh jak mówiłaś i jak patrzę na nie, to sobie rosną, przyrastaja i coraz ładniejsze, aż nie mogę uwierzyć, że u mnie rh rosną i kwitły!!!

No to już wiesz kogo słuchac ( w sprawie rh) To piekne rosliny nawet jak nie kwitną i moim zdaniem dobrze je miec.Zobaczysz jak szybko urosną .

wiem!

u mnie leje od wczoraj; akcja cięcia berberysów od ulicy, nie powiodła się; a dziś to już chyba urwanie chmury; jak tak dalej pójdzie, to u mnie tylko chwasty będą dominować;
postanowiłam zwołac jakąś ekipę, sama nie dam rady

miłego dzionka; u was ma byc najcieplej +23
Gabriela 13:41, 13 cze 2012

Przejechałam dzisiaj pół Polski z Krakowa do Warszawy i wszędzie to samo - niskie chmury i deszcz, taki kapiący, za to bez przerwy, u mnie w ogrodzie już grząsko. Pan, który robi placyk wczoraj przerwał robotę, bo w tym deszczu nie miał jak ubijać kolejnych warstw podłoża pod cegłę i dzisiaj pewnie nawet nie zacznie, bo padało przez całą noc.
Ty Bożenka pewnie się cieszysz, bo różaneczniki lubią wilgoć i woda u Was w ogrodzie nie będzie stała, tylko pieknie wsiąknie.
Pozdrawiam.
Bogdzia 15:03, 13 cze 2012

asc napisał(a)

Dostałam dzisiaj e-maila z wiadomością ze dziś jest dzień internetowego przyjaciela a poniewaz Wy jesteście moimi internetowymi Przyjaciółmi to serdecznie pozdrawiam i dodaję odpowiedni obrazek.

To prawie jak u nas..... codzinnie ktoś komuś przez internet daje kwatki...... my mamy święto codziennie...

To z bardzo eleganckimi ludźmi pracujesz jak Ci co dzien kwiatki dają, to bardzo miłe.
Bogdzia 15:06, 13 cze 2012

bogumila_bienko napisał(a)
9 setek...gratulacje dla miłośniczki rh i właścicielki przepięknego ogrodu ,czekam na więcej....

Bogusiu dziękuję. Nie wiem czy nadal zawracac Wam głowę bo już wszyscy mój ogród znacie, może pora na odpoczynek od rododendronowego i ode mnie.Anemonek śliczny i mój ulubiony kolor w tych anemonach.Dzięki.
Bogdzia 15:10, 13 cze 2012

irena_milek napisał(a)

Ja to ciebie Bożenko naprawdę słuchałam, robiłam z rh jak mówiłaś i jak patrzę na nie, to sobie rosną, przyrastaja i coraz ładniejsze, aż nie mogę uwierzyć, że u mnie rh rosną i kwitły!!!

No to już wiesz kogo słuchac ( w sprawie rh) To piekne rosliny nawet jak nie kwitną i moim zdaniem dobrze je miec.Zobaczysz jak szybko urosną .

wiem!

u mnie leje od wczoraj; akcja cięcia berberysów od ulicy, nie powiodła się; a dziś to już chyba urwanie chmury; jak tak dalej pójdzie, to u mnie tylko chwasty będą dominować;
postanowiłam zwołac jakąś ekipę, sama nie dam rady

miłego dzionka; u was ma byc najcieplej +23

U mnie padało tylko rano . Teraz jest piękne słoneczko. Wogóle to ja mieszkam w takim miejscu gdzie mało pada. Często jak jest deszcz w Łodzi a nawet bliżej w Andrespolu to u mnie tylko ciemne chmury z daleka widac. Jak gdzies później jedziemy to bardzo się dziwimy ze tak mocno padało a u nas wcale. Często też jest tak że deszcz pada na ul Głównej ( to ta z której w moją sie skręca) a u mnie nie pada.
Bogdzia 15:12, 13 cze 2012

Gabriela napisał(a)
Przejechałam dzisiaj pół Polski z Krakowa do Warszawy i wszędzie to samo - niskie chmury i deszcz, taki kapiący, za to bez przerwy, u mnie w ogrodzie już grząsko. Pan, który robi placyk wczoraj przerwał robotę, bo w tym deszczu nie miał jak ubijać kolejnych warstw podłoża pod cegłę i dzisiaj pewnie nawet nie zacznie, bo padało przez całą noc.
Ty Bożenka pewnie się cieszysz, bo różaneczniki lubią wilgoć i woda u Was w ogrodzie nie będzie stała, tylko pieknie wsiąknie.
Pozdrawiam.

Nigdy u mnie woda nie stoi ale to ma dobre i złe strony bo niedługo po deszczu trzeba podlewac bo rh wode faktycznie lubią. Na szczęście u nas woda nie jest bardzo droga .
Bogdzia 15:14, 13 cze 2012

To teraz idę pielic bo chwasty w tym roku wyjątkowo dorodne.
Milka 15:31, 13 cze 2012

To skutecznej walki z nimi, u mnie też się dumnie panoszą wszędzie
z tym deszczem to faktycznie dziwnie, może przez rezerwat
marzena 17:18, 13 cze 2012

Bogdzia napisał(a)
To teraz idę pielic bo chwasty w tym roku wyjątkowo dorodne.

potwierdzam... szalenie dorodne i w olbrzymiej ilosci...nie nadążam pozbywać się ich....
Bogdzia 20:22, 13 cze 2012

irena_milek napisał(a)
To skutecznej walki z nimi, u mnie też się dumnie panoszą wszędzie
z tym deszczem to faktycznie dziwnie, może przez rezerwat

Byc może ale nie wiadomo. Z chwastami chyba jednak nie wygram.