Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 08:44, 04 lip 2012

myszorek napisał(a)

To chyba do Zbyszka leciała ta chmura ,co ją z Pomorza na Podkarpacie wyekspediowałam.
PO drodze,chyba za dużo w sobie energii i wody miała,że u Was trochę zostawiła.Ciekawe,czy chociaż Zbyszkowi zostało trochę wilgoci,bo bardzo ostatnio deszczu wyglądał.
Dobrze ,że tylko takie szkody u Ciebie.zostawiam pozdrowienia na dobry dzień po burzy.

Szkoda tylko, że te burze takie jakieś mało wodne są, a mocno huczą

U mnie bardzo lało jak tropikalna burza na filmie w tv tylko piorunów było jeszcze więcej, ale deszczu też ściana i wiatr ze wszystkich stron jakoś wiał bo ten deszcz we wszystkie okna walił. Okropnie było.
Bogdzia 08:46, 04 lip 2012

Ewa napisał(a)
Bogdziu nich wszystko szybko wróci do normy
Pozdrawiam

Taką mam nadzieję Ewo. Zawał można dostac przy takich burzach.Ja też serdecznie pozdrawiam.
Bogdzia 08:50, 04 lip 2012

ana_art napisał(a)
u nas póki co słońce za chmurkami ale spokój i cisza. Wczoraj do wieczora też było wmiarę. Mieszkam od Białegostoku 80km... rodziłam tam chłopców, nie wiem czemu ale nie przepadam za tym miastem, jest dziwne...

Mnie sie Białystok nawet bardzo podoba z jednym wyjątkiem- gdzie spojrzec to są szpitale. Miasto szpitali, ale miałam tam operację bardzo poważną i wszystko było super to nie Łódź gdzie strach isc po jakąkolwiek pomoc bo jak się pójdzie o własnych siłach to się wróci w trumnie.
Bogdzia 08:52, 04 lip 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Cześć Bożenko - wpadam co słychać a tu taka masakra. Haniu takich chmur to i ja nie chcę. A co do huśtawki to parasol zrobił te robotę. Trzeba albo zabetonować na stałe albo obciążnik o wiele wiele masywniejszy . Współczuję i pozdrawiam.

Paraslo był złożony i jest bardzo cieżki a huśtawka ma siedzenie i oparcie z materiału i podziłało jak żagiel i ona zmiotła parasol.Równiez pozdrawiam Zbyszku i nie dziwię się że nie chcesz takich chmur.
mira 09:06, 04 lip 2012

Bogdziu pozdrawiam Cię serdecznie
fruwam po ogrodowisku to i do Ciebie zaglądam z ciekawością
jak pisałam kiedyś rh mnie nie lubią i musze dojśc do przyczyny

myslę że dobrze Ci podlało ogród i to wszystki wróci do normy , u mnie skwar bez deszczu i burz

i jeszcze chciałam Ci przekazać moje gratulacje - w TV prezentujesz się świetnie - kamera Cię lubi !!!
fajnie to wyszło - szkoda że tak migiem ..

pozdrawiam
Milka 12:51, 04 lip 2012

Witaj Bożenko
Zatem te burze rozszalały się wszędzie, bo u nas tez przeokropne, no i ciągły deszcz, a tu zaraz strach przed powodzią się rodzi!
Generalnie jesteś optymistką, więc cieszę się, ze nie było poważniejszych szkód, bo rh tak jak mówisz wrócą do normy, resztę się poustawia na swoje miejsce!

a ja chce wrócić do innego tematu; napisałaś u Marzenki, ze do 1000 i koniec wątku!!!
co za bezsens, ogród mimo, że znamy zmienia się ciągle, poza tym wiele roślin jednak u ciebie nie widzieliśmy, bo to nie był ich czas, no i kto nam doradzi, rozbawi, opowie ciekawe historie z przyrody, wiersze i bajki! Stanowczo protestuję przeciwko takim pomysłom!
Mamy tu około ogrodowe pogaduchy, coraz więcej różnych saloników powstaje i rozprawiamy o wszystkim; jesteśmy społecznością, którą wiele łączy, więc nawet jak zima będzie i ogrody będą w uśpieniu, my mamy siebie
Dla wszystkich wiele to znaczy
uff, ale naszrajboliłam!!

kwiat na dobry dzień
Bogdzia 14:16, 04 lip 2012

mira napisał(a)
Bogdziu pozdrawiam Cię serdecznie
fruwam po ogrodowisku to i do Ciebie zaglądam z ciekawością
jak pisałam kiedyś rh mnie nie lubią i musze dojśc do przyczyny

myslę że dobrze Ci podlało ogród i to wszystki wróci do normy , u mnie skwar bez deszczu i burz

i jeszcze chciałam Ci przekazać moje gratulacje - w TV prezentujesz się świetnie - kamera Cię lubi !!!
fajnie to wyszło - szkoda że tak migiem ..

pozdrawiam

To co jest z tymi twoimi rh? Byłam u Ciebie ale chyba trzeba by dużo wrócic do tyłu żeby sie dowiedziec. Napisz dlaczego tak uważasz i jaką masz ziemię i jak je posadziłaś tzn czy dałaś kwaśnego torfu. Może bedę mogła coś pomóc.
Co do tv to ja sie cieszę ze to krótko trwało bo bardzo źle sie tego dnia czułam bo był mocny wiatr a ja od razu mam wysokie ciśnienie. Dla mnie to aż za długi występ.Dzięki za gratulacje ale one się głównie należą Danusi.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 14:25, 04 lip 2012

irena_milek napisał(a)
Witaj Bożenko
Zatem te burze rozszalały się wszędzie, bo u nas tez przeokropne, no i ciągły deszcz, a tu zaraz strach przed powodzią się rodzi!
Generalnie jesteś optymistką, więc cieszę się, ze nie było poważniejszych szkód, bo rh tak jak mówisz wrócą do normy, resztę się poustawia na swoje miejsce!

a ja chce wrócić do innego tematu; napisałaś u Marzenki, ze do 1000 i koniec wątku!!!
co za bezsens, ogród mimo, że znamy zmienia się ciągle, poza tym wiele roślin jednak u ciebie nie widzieliśmy, bo to nie był ich czas, no i kto nam doradzi, rozbawi, opowie ciekawe historie z przyrody, wiersze i bajki! Stanowczo protestuję przeciwko takim pomysłom!
Mamy tu około ogrodowe pogaduchy, coraz więcej różnych saloników powstaje i rozprawiamy o wszystkim; jesteśmy społecznością, którą wiele łączy, więc nawet jak zima będzie i ogrody będą w uśpieniu, my mamy siebie
Dla wszystkich wiele to znaczy
uff, ale naszrajboliłam!!

kwiat na dobry dzień

Irenko nie dziwię sie że od razu myslisz o powodzi bo taka trauma zostaje na długo. U mnie głównie na strachu się skończyło wiec nie jest źle i oby już te burze nie wracały. Deszcz owszem się przydaje ale reszty nie chcę.Co do waątku to zaczęlam w październiku ale pisałam dużo nie tylko o tych okresach które akurat były więc pokazałam ogród w ciągu roku. Jak dotrwam do 1000 to akurat bedzie prawie rok. Bajek też juz nie nawymyślam bo u mnie niewiele się zmienia a prawie wcale nie wyjeżdżam.To i o czym pisac a pogaduchy i beze mnie będziecie prowadzic.Wiem że tu są mili ludzie ale ja już się robię nudna i przestaję do was pasowac.Dzięki z piękną lilię.
Milka 14:54, 04 lip 2012

Bożenko, co ty opowiadasz, chyba muszę Anię od pracy oderwać, bo jej siłą argumentów lepiej przemawia, jaka nudna!!! ja cię podziwiam, ba nawet inspirujesz mnie, a ty tu takie dyrdymały!
mówię nie, chcę ciebie tutaj

i zerknij do mnie, bo mam pytanie?
Klamber 14:57, 04 lip 2012

Bogdziu witaj, zaglądam do Ciebie a tu mnie takie wiadomości witają. Co Ty wygadujesz, chyba się przegrzałaś w tym okropnym upale, żeby mi to było ostatni raz. Paczka dotarła teraz w b. dobrym stanie, jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Z wrażenia zapomniałem pochwalić Twoje kwiaty piękne.
Przeczytałem o burzy która przyszła od Ciebie o 24, u mnie było w miarę spokojnie ale błyskało i waliło jak diabli, deszczu jeszcze w normie na razie nie pływam. Dobrze że nie mamy strat.