Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

mira 17:30, 04 lip 2012

no nie !

ludzie w upale różne cuda wygadują więc Cię rozumię, jednak gdyby jakieś ochłodzenie przyszło i rzeczywiście ta deklaracja była aktualna to w takim razie to ogrodowisko nie mam sensu
jak tu moze ktoś do czegoś nie pasować albo kogoś

no żebym ja musiała tak nadawać to aż mi głupio - mieć taki piękny ogród i wypiąć się na taki cudny portal - no nie - napisz proszę że to chwila słabości

a jak jesteś znużona ogrodowiskiem co już jestem w stanie zrozumieć to wystarczy mała przerwa, zatęsknisz i biegusiem wrócisz

a tymczasem zobacz jak Danusia relacjonuje wycieczkę i relaksuj się

pozdrawiam
barbara_kraj... 17:54, 04 lip 2012

I 'moja' burza narozrabiała. U mnie niewiele, ale u jednego z najblizszych sąsiadów złamała sosnę, która zatrzymała się na moim ogrodzeniu, a śliwa u drugiego zwaliła się na mój kompostownik. Poza tym niemal wszystko ok Rośliny trochę pokładło ale za to podlewać nie muszę
Zdrówka życzę, ja też nadciśnieniowiec...
Bogdzia 19:03, 04 lip 2012

irena_milek napisał(a)
Bożenko, co ty opowiadasz, chyba muszę Anię od pracy oderwać, bo jej siłą argumentów lepiej przemawia, jaka nudna!!! ja cię podziwiam, ba nawet inspirujesz mnie, a ty tu takie dyrdymały!
mówię nie, chcę ciebie tutaj

i zerknij do mnie, bo mam pytanie?

Mój M wszystko wyczytał i bardzo się ucieszył że mnie ochrzaniacie.Piszecie coś o wpływie pogody i upałów na stan mojego umysłu. No on by sobie na taką mowę nie pozwolił więc mu się podoba.
Przed chwilą w łódzkich wiadomosciach dnia zapowiedzieli znów gwatowne burze. Czyli znów ciężka noc.
Bogdzia 19:10, 04 lip 2012

Klamber napisał(a)
Bogdziu witaj, zaglądam do Ciebie a tu mnie takie wiadomości witają. Co Ty wygadujesz, chyba się przegrzałaś w tym okropnym upale, żeby mi to było ostatni raz. Paczka dotarła teraz w b. dobrym stanie, jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Z wrażenia zapomniałem pochwalić Twoje kwiaty piękne.
Przeczytałem o burzy która przyszła od Ciebie o 24, u mnie było w miarę spokojnie ale błyskało i waliło jak diabli, deszczu jeszcze w normie na razie nie pływam. Dobrze że nie mamy strat.

Dobrze że nie pływasz i że paczka dotarła. Szła tylko jeden dzień więc powinna byc w możliwym stanie choc teraz upały też swoje robią. Znów zapowiadają burze , dobrze by było żeby się mylili ale ostatnio sprawdzają sie ich prognozy niestety.
Bogdzia 19:12, 04 lip 2012

mira napisał(a)
no nie !

ludzie w upale różne cuda wygadują więc Cię rozumię, jednak gdyby jakieś ochłodzenie przyszło i rzeczywiście ta deklaracja była aktualna to w takim razie to ogrodowisko nie mam sensu
jak tu moze ktoś do czegoś nie pasować albo kogoś

no żebym ja musiała tak nadawać to aż mi głupio - mieć taki piękny ogród i wypiąć się na taki cudny portal - no nie - napisz proszę że to chwila słabości

a jak jesteś znużona ogrodowiskiem co już jestem w stanie zrozumieć to wystarczy mała przerwa, zatęsknisz i biegusiem wrócisz

a tymczasem zobacz jak Danusia relacjonuje wycieczkę i relaksuj się

pozdrawiam
Zobaczymy jeszcze jak to będzie.Jeszcze 22 strony do podjęcia decyzji. a co z Twoimi rh?, nic nie napisałas.
Bogdzia 19:14, 04 lip 2012

barbara_krajewska napisał(a)
I 'moja' burza narozrabiała. U mnie niewiele, ale u jednego z najblizszych sąsiadów złamała sosnę, która zatrzymała się na moim ogrodzeniu, a śliwa u drugiego zwaliła się na mój kompostownik. Poza tym niemal wszystko ok Rośliny trochę pokładło ale za to podlewać nie muszę
Zdrówka życzę, ja też nadciśnieniowiec...

To dobrze że chociaz Ciebie nie ma strat,nie wiadomo jak dziś będzie. Aż już sie boję.Też Ci życzę zdrówka jeśli masz te same kłopoty co ja, nic miłego.
hanka_andrus 19:34, 04 lip 2012

Na 1000 stronę u Bożenki ja załapuję się realnie,i już jej to wyperswaduję żeby kończyć występy.....
A gdzie owacje na stojąco,gdzie bisy? Będzie pisać Bożenka, nie bójcie się......może nie tak jak dotychczas,i nie u wszystkich,ale przecież ma swoje ulubione wątki......jak każda/y z nas.....
Bożenko,ani o tym nie myśl.......
Bogdzia 19:45, 04 lip 2012

hanka_andrus napisał(a)
Na 1000 stronę u Bożenki ja załapuję się realnie,i już jej to wyperswaduję żeby kończyć występy.....
A gdzie owacje na stojąco,gdzie bisy? Będzie pisać Bożenka, nie bójcie się......może nie tak jak dotychczas,i nie u wszystkich,ale przecież ma swoje ulubione wątki......jak każda/y z nas.....
Bożenko,ani o tym nie myśl.......

Uuuu, groźnie się zrobiło. Te ,,realnie " dla niezorientowanych wyjaśniam że Hania bedzie u mnie w sobotę i niedzielę i grożnie zabrzmiało. Może teraz mnie bedzie chciała przerzucic przez kolano. Już sie boję.Nie ma żartów,tym bardziej ze już za mnie podjęła decyzje.
Ewa 20:05, 04 lip 2012

Bogdziu chciałam Ci powiedzieć, że nie wyobrażam sobie Ogrodowiska bez Ciebie. Czasem jest tak , że rzeczywiście nie ma o czym napisać, ale trzeba odpocząć , a temat się znajdzie. Czasem oczy dokuczają i kręgosłup, a to powoduje, że nawet nie chce sie zaglądać. Ale nasze ogrody ciagle sie zmieniają i dają wiele możliwości do pokazywania ich chociażby w cyklu pór roku.Twój wątek Bogdziu to wysoka poprzeczka to fakt
Będę nieutulona , może zmniejszysz ilość postów, ale obiecaj , że nie bedziesz myślała żeby całkowicie zaprzestać pisać
eliza3 20:16, 04 lip 2012

Nikt tak pięknie nie fotografuje ptaków jak Ty, nie mówiąc już o wierszowanych historiach...