Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

abiko 15:13, 21 wrz 2012

Dziękuję Aniu, ale przez całe zamieszanie nie mam czasu na nic, niestety. Padam o 21:00 ogródek nie ruszony, cierpi na tym moja dusza, bo plan był inny w tym roku... ale coż.. grunt, że utrzymałam pracę i daję ją innym.

Jak patrzę na te cudowne ogródki, to naprawdę jestem pełna podziwu... dla właścicieli
Twoje róże są cudowne, uparłam sie na posadzenie na tej mojej ch..nej skarpie, której naprawdę szczerze nie lubię róż i posadzę
Tyle, że te parę krzaczków co mam jakoś kwitnąć nie chcą na niej obficie. W ogóle nie kwitną, bo parę kwiatów się nie liczy
Coś robię nie tak, albo może im tam nie pasuje..sama nie wiem.

Teraz dobra pora na sadzenie róż z gołym korzeniem, może uda mi się jakoś w końcu zamówić coś przez internet, bo na szkółkę to zawsze mam za późno

Muszę odgrzebać Twoje propozycje na skarpę
abiko 15:14, 21 wrz 2012

monitka napisał(a)
Abiko śledzę twoje zmiany ale chyba wpisu nie zostawiłam....Podoba mi się u Ciebie przedogródek bardzo ładnie się prezentuje
Na nowej drodze życia życzę wszystkiego najlepszego i trzymam kciuki za sukces
A z dziećmi to tak juz jest że my ciągle tacy młodzi a one rosną niewiadomo kiedy

Montiko, Sebku bardzo dziękuję. Kciuki się przydadzą oj bardzo
AniaDS 15:17, 21 wrz 2012

U mnie w tym roku też skąpo, krzewy niskie i slabo kwitnące. Częśc róż wciąż obudowuje pewnie swój system korzeniowy po zimie, dużo ma też do tego susza, u nas była dziwna pogoda ani nie było upałów ani deszczu. Ni w tą ni w tamtą.
abiko 15:17, 21 wrz 2012

Ozz napisał(a)
To ja się wpisuję i od razu powtórka propozycji - może objazdówka tym razem po ,,krakowskiem"?

szczegóły, podać dalej:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2347-krakow-i-okolice-spotkanie-objazdowe-wstepne-propozycje

Ozz witaj, no Ty to jesteś dla mnei kopalnia pomysłow jak zrobić coś z niczego Tym bardziej miło mi, że zajrzałaś
Nie wiem czy jednak dam radę z tym spotkaniem. Rano mam basenik, i muszę być bo dla mnie to odstresowujące 45 min i jedyne
A potem wizyta u Gabrysi uwiebiam jej ogród

Ach.. będę pytała o pnącza..oczywiście Ciebie, ale muszę wymyśleć jak je posadzić
Ozz 21:34, 21 wrz 2012

Której Gabrysi? Kurczę, ja jeszcze nie byłam chyba u nikogo w ogrodzie.
emka 21:43, 26 wrz 2012

Witaj abico
znalazłam Twój wątek przez wisienkę "Umbraculifera",czy mogłabyś napisać jakie są jej losy,czy wydobrzała? zastanwiam się nad posadzeniemjej u siebie...
betysia 08:51, 27 wrz 2012

Agus...zagladam, doczytuje i jakies przygnebinie wyczuwam....no tak byc nie moze!!!!!!!
a wiec:.....sezon rozany niemal rozpoczety wiec pobudzamy wyobraznie i planujemy rozanke marzen....z domku wychodzic nie trzeba...chwala za internet....a sadzic mozna do listopada....wiec i czas sie znajdzie!!!!!!
glowa do gory, marzenia i wyobraznie uruchamiamy na maxymalne obroty i do dziela!!!!!!!
sciskam mocno i poranne buziaki przesylam!!!!!!
abiko 14:55, 27 wrz 2012

emka napisał(a)
Witaj abico
znalazłam Twój wątek przez wisienkę "Umbraculifera",czy mogłabyś napisać jakie są jej losy,czy wydobrzała? zastanwiam się nad posadzeniemjej u siebie...

Emka, mam dwie, jedna ma się świetnie, i ładnie rośnie, druga ta z przedogródka, wg mnie zmroziło ją na wiosnę i chyba nie odżyje. Dałam jej czas do wiosny, teraz nie będę zmieniała, a i tak mam drzewko do dekoracji na święta bez liści całe lato..ale cóż. Sadź, tanie i ładne, do małych ogrodów jak znalazł..
abiko 14:58, 27 wrz 2012

betysia napisał(a)
Agus...zagladam, doczytuje i jakies przygnebinie wyczuwam....no tak byc nie moze!!!!!!!
a wiec:.....sezon rozany niemal rozpoczety wiec pobudzamy wyobraznie i planujemy rozanke marzen....z domku wychodzic nie trzeba...chwala za internet....a sadzic mozna do listopada....wiec i czas sie znajdzie!!!!!!
glowa do gory, marzenia i wyobraznie uruchamiamy na maxymalne obroty i do dziela!!!!!!!
sciskam mocno i poranne buziaki przesylam!!!!!!

Bea dzięki za słowa otuchy, jak to przygnębienie wyczułaś

Byłam wczoraj w szkółce i tam kobietka ma super wrzosowisko na skarpie..i przesadzę swoje wrzosy na swoją skarpę. Magnolia doradziła mi kosówki, ale ja im dołożę wrzosy a tam gdzie wrzosowisko posadzę na wiosnę coś fajnego.. Mam tylko nadzieję, że w dołkach z torfem będą rosły tak samo ładnie jak obecnie..szkoda by mi ich było, bo tam klina że hej..

róże.. no właśnie muszę zabrać się za ich posadzenie na kawałku różanym..
wieczorem zajrzę do Ciebie co tam słychać
emka 21:10, 27 wrz 2012

właśnie planuję posadzić kilka sztuk i dlatego szukam info o tych wiśniach; chciałabym coś "bezpiecznego", bo to niemały wydatek...w przeciwieństwie do drzewek- maluchów
w moich stronach praktycznie nie ma tych wiśni, także nie mam w czym wybierać... no chyba,że nie potrafię szukać