Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

abiko 09:17, 13 gru 2011

profus napisał(a)
Proszę.

Pozdrawiam.
No ładnie i co teraz wybrać Rafał bardzo dziękuję za rysunek, normalnie jakbym to już miała posadzone. I to jest chyba to co mi się podoba.. Stożki piękne, ale chyba wolę jednak trawy i zawijasek Agi Tylko co to jest za miłorzębem, bluszcz? Bluszcz pójdzie na kratkę, z czasem zarośnie i zrobi ładne tło, to może dalibyśmy tutaj jakieś coś, tylko co, bo hortensje tutaj chyba nie dadzą rady, za dużo słońca wg mnie.

ale fajny rysunek Dziekuję.
profus 10:08, 13 gru 2011

Za miłorzębem niby jest ekran z cisa. W sumie na tym szkicu może być to cokolwiek co będzie miało podobną formę.
Co do hortensji to podobno Limelight spoko daje radę w słońcu - tak radzili mi fachowcy (Danusia i jej uczeń Sebek ) tylko trzeba podlewać bo może więdnąć. U siebie posadziłem na pełnym słońcu - zobaczymy.
Co do bluszczu to chyba słońce nie jest dla niego dobre.
Sebek 11:37, 14 gru 2011

profus napisał(a)
Za miłorzębem niby jest ekran z cisa. W sumie na tym szkicu może być to cokolwiek co będzie miało podobną formę.
Co do hortensji to podobno Limelight spoko daje radę w słońcu - tak radzili mi fachowcy (Danusia i jej uczeń Sebek ) tylko trzeba podlewać bo może więdnąć. U siebie posadziłem na pełnym słońcu - zobaczymy.
Co do bluszczu to chyba słońce nie jest dla niego dobre.

Tak tak - limelight jest bardzo dobra do słoneczka - tylko potrzebuje dużo wody - da wtedy radę spokojnie
abiko 12:36, 14 gru 2011

To będę podlewała, ja tam to lubię Ok, stanęło na hortensji. Zostaje tylko wybrać trawę, muszę coś poszukać może u Mariusza, bo na nich to już w ogóle się nie znam I poszlibyśmy z rabatami dalej Jeszcze trochę zostało

Pogoda jest taka, że nawet zastanawiałam się ostatnio czy cisów nie sadzić
Pszczelarnia 13:01, 14 gru 2011

Sadzić, sadzić!
abiko 13:12, 14 gru 2011

Pszczelarnia napisał(a)
Sadzić, sadzić!
z moim szczęściem, to ja posadzę i mróz złapie
popcorn 13:19, 14 gru 2011

Ja tam się już boję sadzić wczoraj usiłowałam wsadzić odcięty fragment jeżyny bezkolcowej, który zaczął się korzenić i puszczać młode pędy wciśnięty pomiędzy kostkę na podjeździe a kosz na śmieci... i ziemia była z wierzchu tak zmarznięta, że nie dałam rady ręczną łopatką jej ruszyć, dopiero szpadel dał radę...
mróz kiedyś być musi, w końcu połowa grudnia..

pozdrawiam i kibicuję Rysunek cudo, zawijasek z miłorzębem będzie piękny.

PS Niedawno zrobiłam u siebie podobny, z tym że w środku rośnie morwa czarna na pniu, w formie płaczącej.
Też mam cały rządek małych h. limelight na słońcu, zobaczymy jak im tak będzie.

Karolina
profus 13:47, 14 gru 2011

Ja może bym też coś już posadził ale nie bardzo mam gdzie coś kupić. Pomniejsze szkółki już pozamykane lub nie ma po prostu co kupić. Coś tam mógłbym poprzesadzać ale jak nie mam konkretnego jeszcze planu to lepiej chyba nie.
Pszczelarnia 14:06, 14 gru 2011

Nie przesadzać nie. Ale wsadzać z doniczek ze szkółki tak!
abiko 14:44, 14 gru 2011

Nie, nie sadzić nie będę Kurcze, a jednak będę bo dostałam jakieś 3 duuuuże cebule, nie wiem co to i muszę w donicę wsadzić. Zrobię zdjęcia i pokażę, bo nie wiem czego to mogą być cebule