Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Muszelka 22:50, 12 maj 2023

Piękny warzywnik!
No i w ogóle pięknie!
Basieksp 23:37, 12 maj 2023

w wilczym wilk musi być

Ja jak oglądam Twoje zdjęcia, wiem to forum o ogrodach, ale ja wypatruję tej Niuńki no lubię tą Twoją wilczycę chociaż Niuńka to tak po cichutku , bo tak do naszej Azy mówimy, a Aza to paskudna zazdrośnica jest
Kordina 23:51, 12 maj 2023

Magleska napisał(a)

Cudnie jest, a napisz proszę, co to są za iglakowe kulki? Czy one tak samoistnie tworzą kulę, czy jakiś gatunek przycinasz?
Magara 00:08, 13 maj 2023

Magleska napisał(a)

Madzia, pięknie u Ciebie jak zawsze
Bardzo mi się spodobały te zbiorniki, takie proste, nieprzekombinowane Napisz proszę jaką mają pojemność i czy jesteś z nich zadowolona Kupowałaś sama czy to było w pakiecie szklarniowym???
Agatorek 00:45, 13 maj 2023

Sporo masz jeszcze tulipanów
A obrazki z ogrodu piękne ❤️, powoli robi się busz
Magleska 05:54, 13 maj 2023

Ewa dziękuję bardzo
tulipany faktycznie dość długą są w tym sezonie -pewnie przez zimną wiosnę
część już wycięłam

Zuza Antracytowa dziękuję u Ciebie też widziałam piękne fotki ,ale już mi sił brakło na pisanie
zioła na razie zostawię w doniczkach -były w mniejszej skrzyni, ale potrzebowałam wysiać fasolkę szparagową i brakło mi miejsca - to taki wynalazek na szybko -przydały się biedronkowe wiaderka i inne produkcyjne

nie wiem jeszcze ,czy zostaną tak na stałe ,czy posadzę je gdzie indziej

dalie mają towarzystwo różnych kwiatów ,które wysiewałam -tylko takie mini mikrusy ,że nie wiem ,czy urosną -mniejsze niż łubiny

Helen dziękuję bardzo
powiem Ci ,że ja też we wszystkich moich zapisanych ulubionych wątkach jestem na bieżąco -pomimo ,że nie piszę zbyt dużo ..

..samo przeczytanie zajmuje mi sporą część wieczoru -najgorzej ,jak myślę ....najpierw poczytam ,a pózniej coś napiszę -wtedy to najczęściej nie skrobnę ani słowa -lepiej mi wychodzi -gdy czytam i piszę od razu

nie wiem czy coś z tego jest zrozumiałe ,bo zagmatwałam strasznie tą odpowiedz
Miłego wekendu

Asia Roocika dziękuję bardzo za komplementy
Magleska 06:05, 13 maj 2023

Asia Rojodziejowa dziękuję

pojemniki mam aż od wczoraj mam nadzieję ,ze wystarczą mi do podlewania -chcę dokupić jeszcze linię kroplującą i w szklarni rozłożyć -na razie rozkminiam temat ,jak to zrobić ,żeby zbyt dużo nie wydać

mam jeszcze za domkiem ogrodnika mauzer 1000 l -tylko przy przesuwaniu go za domek urwałam kran -więc narazie stoi nieprzydatny

Sylwuś dziękuję Kochana
truskawki w tym układzie ,to efekt poskrzyniowy -nie chciało mi się go zmieniać -bo wybieranie kamyczków jest okropną robotą -mam jeszcze wstręt po skalniaku

Muszelko dziękuję pięknie za pochwały

Basiu moja też jest wielką zazdrośnicą -nawet o córkę zdjęcie zrobione ,żeby uwiecznić ,że na 2 minuty położyła się na nowej miejscówce -a tak naprawdę ,to w budzie nie siedzi i na dywaniku też bardzo rzadko
mam jeszcze takie -zabawka załatwiona w 5 minut

Magleska 06:17, 13 maj 2023

Bożena dziękuję bardzo te na pierwszym planie to są świerki nidiformis -nie przycinałam ich do tej pory
mam tam jeszcze jakieś inne mini iglaki ,ale nazwy nie pamiętam

Magarku dziękuję
pojemniki mam ,aż od wczoraj ,więc za wiele Ci o nich jeszcze nie powiem -oprócz tego ,że mają po 200l każdy i montowali mi je panowie od szklarni -byli w pobliżu na montażu ,więc tak przy okazji zajechali do mnie a tak naprawdę ,to zamówiłam je ,gdy sama miałam montaż ,tylko czekałam na termin realizacji

na pewno można samemu takie kupić ,bo są ogólnie dostępne ze znanej firmy plastikowej

Aga dziękuję bardzo tulipanów faktycznie jeszcze trochę jest

chciałabym już mieć odplewione wszędzie ....ale obawiam się ,że jak skończę ,to będę mogła zaczynać od nowa -z chwastami ,to jakaś syzyfowa robota

Helen 07:19, 13 maj 2023

Madzia, napisz na priv namiary na te pojemniki na deszczówkę, rewelacyjne są, do warzywniaka jak znalazł
Urszulla 12:56, 13 maj 2023

Ty poszłaś z pracami do przodu, u mnie chwilowy zastój.