Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Anitka 09:57, 14 sie 2023

I jeszcze zapomniałam napisać, że bardzo się cieszę, że posłuchałaś i wszystko zapamiętałaś co do sadzenia, zmian, przycięcia tych drzew i krzewów. Brawo !!!
anpi 10:43, 14 sie 2023

Anitka napisał(a)

Widzę, że Anitce też wpadła w oko ta rabatka, bo obcykała ją ze wszystkich stron!
Madziu, jakie to pęcherznice, że one mają takie czerwone listki?
A tak w ogóle to cześć Anitko , dawno Cię tu na O. nie było! Na wątku cisza! Ale szykują się u Ciebie zmiany to może jakieś świeże fotki będą? Dawaj jeszcze te przed zmianami
sylwia_slomc... 22:46, 14 sie 2023

To prawda, Madzia jest niesamowita. Ja też cały czas myślę jak Ona to robi, ze na wszystkich frontach jest zawsze na ostatni guzik dopięte
A takiego wyboru jaki Ona ma w bylinach do ogrodu to chyba nikt inny nie ma. U nas tego dobra próżno szukać w stacjonarnych szkółkach
Agatorek 23:38, 14 sie 2023

Anitko, wielkie dzięki za zdjęcia ogrodu Madzi . Lubię takie spojrzenie innym okiem .

Madzia, jest po prostu CUDOWNIE ❤️.
Busz niesamowity. I te kolory! Pięknie
Alija 23:51, 14 sie 2023

Po prostu uczta dla oczu, przepiękne zdjęcia, można oglądać i oglądać...
Ogromna różnorodność roślin, piękne zestawienia, cudnie.
Kordina 10:05, 15 sie 2023

Magleska napisał(a)

Fotki -jak zawsze -bez ładu i składu -kto mnie zna ten wie ,że idę i cykam ,gzie popadnie

Wiesz co, mając tak piękniście zagospodarowaną przestrzeń w ogrodzie, to każde Twoje cyknięcie wygląda cudnie. W dodatku - bez względu na to kto cyka
Magleska 18:02, 15 sie 2023

Dorii napisał(a)
Powiem ci coś ale tak w tajemnicy żeby inne ogrodowiczki się nie obraziły. Jest wiele pięknych ogrodów na tym forum ale w sierpniu to twój najbardziej mi się podoba :⁠-⁠D
I ten zapożyczony krajobraz, miodzio :⁠-⁠D

Dorii dziękuję bardzo na fotkach mój ogród mi się też bardzo podoba

na żywo -to w zależności od dnia teraz umęczony upałem ech
Magleska 18:04, 15 sie 2023

Urszulla napisał(a)

Brawo Madzia kiedyś u mnie omówimy sprawę drzew na przykładach a moje świeżynki jarząby też już chciały wymknąć się spod kontroli, niegrzeczne zostały skorygowane

Podobają mi się sierpniowe fotki, czasem wracam miesiącami wstecz do Twojego ogrodu żeby przypomnieć sobie co przykuwa uwagę.

Ula dziękuję

na fotkach tak jakoś ładniej poczarowana rzeczywistość ,ale ogólnie już jestem bardziej zadowolona niż niezadowolona poprawki zawsze jakieś będą i tak
Magleska 18:05, 15 sie 2023

Magara napisał(a)
Ja tylko zostawię ślad, że zaglądam Zazdrościć nasadzeń i widoków będę w milczeniu

Daga ja ostatnio wszędzie bez śladu zaglądam -jakiś niedobór czasu mam straszny

nie zazdrość -masz pięknie
Buziaki
Magleska 18:10, 15 sie 2023

Anitka napisał(a)
Madzia od mojej poprzedniej wizyty ogród niesamowicie się zmienił. W temacie jedzonka nic się nie zmieniło - jest przepysznie i tym bardziej podziwiam, że potrafisz w tak krótkim czasie to wszystko przygotować. Z resztą nieustanie podziwiam i pewnie nie jedną osobę wprawisz w kompleksy z Tym ogarnianiem wszystkiego. Choć pewnie napiszesz, że nic nie ogarniasz. A z tym to się nie zgadzam. Jesteś niesamowita superwomen.
Jest cudnie a jak jeszcze wszystkie nowe roślinki się rozrosną i nabiorą masy to już nie będzie wiadomo co pisać. Choć już teraz jest przepięknie, kolorowe i bujnie.
Dziękuję Tobie i Iwonce za pomoc w podejmowaniu wyborów i zakupach. Dzięki Wam szybko udało mi się "przejść na wyższy poziom Ogrodowiska" ( jak to Iwonka stwierdziła). Ja już Ciebie rozumie i rozgrzeszam z tych wszystkich tetrisów i zmian, tworzeniu kolejnych barat lub ich powiększaniu. Mając taki wybór w szkółkach w okolicy. Cieszę się, że najpierw pojechałyśmy na zakupy potem do Ciebie bo chyba by się to jeszcze gorzej skończyło. Choć z drugiej strony Twój ogród stał się źródłem wielu inspiracji i kolejność powinna być odwrotna. Fotek mam niewiele, bo jak zwykle za krótko. Mam niedosyt podziwiania widoków i pogaduszek. Ale eMuś stwierdził (po obejrzeniu zakupów), że tego jest za mało by te wszystkie miejsca po demolkach obsadzić, więc pewnie trzeba będzie jeszcze wyruszyć w Twoje strony. Ale zaakceptował nowe pomysły, nawet te nielubiane przez siebie pęcherznice i perukowce.

Buziaczki i jeszcze raz dziękuje za spotkanie.

Anitka jak tylko będziesz chciała się wybrać na zakupy ,to dzwoń do mnie
Bardzo dziękuję i Tobie i Iwonce i Uli za wszystkie rady ,pomysły i za cudownie spędzony dzień

dziś była moja siostra i od razu tak mnie podsumowała ....po co ci tyle tych chaszczów ,ona nie lubi ,niczym się nie zachwyciła ,wręcz tylko mnie dobiła ....

więc wiesz ....łaknę tych naszych spotkań ogrodowych bardzo bardzo ....dodają mi skrzydeł

cała reszta mego otoczenia nawet nie pochwali ,że ładnie ,wręcz mnie przygnębiają ,że po co mi to ech....

Buziaki