Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 01:44, 03 mar 2024

Magara napisał(a)

Madzia, dzięki za info, zapisane

Idź pod ten nóż skoro trzeba i wracaj szybko - i do siebie, i do ogrodu, i do nas też

Daga jeszcze chwilka -19 idę
Magleska 01:46, 03 mar 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Madziu, ja też podobnie jak Ty, śledzę wątki, ale nie zawsze piszę
Trzymam kciuki, żeby się u Ciebie wszystko ułożyło.

Asia dziękuję
Podpowiedz proszę ,czy dalie już mogę do donic powkładać i dać do szklarni ,czy to jeszcze dużo za szybko ...nie pamiętam kiedy w zeszłym sezonie to robiłam ...

Magleska 01:48, 03 mar 2024

LIDKA napisał(a)
Dobrze że mamy te ogrody. Przed 1 operacją też dostałam motorka w d... I pomagała mi siostra kończyć przekopywanie i ostatnie sadzenie.

Też uważam że ogród to psychoterapia. Bez niego miałabym wolny czas na czarnowidzenie.

Trzymaj się Dzielna Madziu. W Twoim przymusowym wolnym czasie wiosna buchnie. Może będziesz chciała robić fotki dla nas.

Lidka Dziękuję

też dostałam teraz przyśpieszenia -do 19-tego mam nadzieję ,że wyrobię się z wszystkimi wiosennymi pracami -plany poszerzeń niektórych rabat poszły się narazie paść
chcę tylko ogarnąć ,to co jest
Buziaki
Magleska 01:50, 03 mar 2024

Urszulla napisał(a)

Ciekawe czy te gałązki z suchymi liśćmi to zmarznięte, czy puszczą na wiosnę. Koniecznie się przyglądaj! Zawiąż na tych suchych jakieś tasiemnki

Ogród masz nieźle ogarnięty jak zawsze Ty
U mnie cięcie i sprzątanie to nie najgorsza praca, raczej bym powiedziała że szybka wiosenna.
Ciekawa jestem czy szklarniowe prace zaczynasz, bo wysiewy widać.

Ula będę obserwować mam 2 oczary i obydwa mają pełno suchych liści ,a gałązki z frędzelkami tylko po zbliżeniu się widać
szklarnia już ogarnięta ,warzywnik też przygotowany do sezonu

Buziaki
Magleska 01:55, 03 mar 2024

TAR napisał(a)

To bardzo fajnie znaleźc sie w tak doborowym towarzystwie nie jestesmy samotni w swoich uczuciach

Madziu tam akurat mam dosc sucho a tłem jest bajoro i ciemność zieleni dębów, sosen i calego lasku. Słonca troche jest w poludnie i o zachodzie. Potrzebuje jednak czegos na rozjasnienie tego miejsca. Mam na stanie przepiekne 3 bioty wschodnie, 2 cyprysiki Karaca na kijku i 1 Karaca luznego pokroju. Obok rosnie świerk Major plus zastany trójpak brzozowy. Dałabym do towarzystwa Inversy. Moze sosny ościste lub Pumilo, bo tez je mam na stanie. Plus trawy i byliny. Cos zrobic tam musze, jest to tez widoczek z sypialni i byloby milo na czyms oko zawiesic.

Ania musiałam sobie pogooglować niektóre z roślinek
Napewno wymyślisz coś fajnego
fajnie mieć z każdego okna co się spogląda widok na ładne rabatki
ja mam teraz jedynie najgorszy widok z kuchni na rozgrzebany przedogródek -mam nadzieję ,że wyrobię się i dam radę chociaż do przyzwoitości go doprowadzić -mam tam jeszcze z 8 zeżartych bukszpanów do wykopania i chciałabym jakieś mini iglaczki dać w zamian i nie mogę się zdecydować jakie -najlepiej takie ,żeby nie trzeba było ciąć i żeby były cały czas ładne -cisowe kulki nie wchodzą w grę -bo u mnie cisy słabo rosną
Buziaki
Magleska 01:56, 03 mar 2024

Judith napisał(a)
Maglesko, pięknie masz wysprzątane . Taki porządek w ogrodzie to niby pustawo, ale to obietnica rychłego wybuchu zieleni . Uwielbiam .
Życzę Ci zdrowia . Ogród po takim przygotowaniu poczeka na Ciebie bez szwanku .

Judith dziękuję

zazdroszczę Ci zdolnego ema piękne Ci te donice zrobił pochwal koniecznie
Magleska 01:57, 03 mar 2024

Gosialuk napisał(a)
Madzia kciuki trzymam, żeby wszystko dobrze poszło.

Gosia dziękuję oby .... a i tak będzie co ma być niestety ...

Buziaki
An_na 07:33, 03 mar 2024

Madzia, tulaski również ode mnie
Musi być dobrze, tyle kciuków będzie trzymanych, że innej możliwości nie ma :*
TAR 10:45, 03 mar 2024

Madziu wszystko bedzie dobrze. Musi byc. Inaczej tego nie widze. Tyle dobrych i cieplych mysli do Ciebie plynie od ogrodniczych siostr. Nie ma innej opcji jak dobrze.
Rojodziejowa 13:18, 03 mar 2024

Magleska napisał(a)

Asia dziękuję
Podpowiedz proszę ,czy dalie już mogę do donic powkładać i dać do szklarni ,czy to jeszcze dużo za szybko ...nie pamiętam kiedy w zeszłym sezonie to robiłam ...

Zerknij na prognozy. Ja myślę już je wkładać do ziemi, ale zaczynam na razie od tych bardziej przysuszonych. Z następnymi troszkę jeszcze poczekam. Zuza Antracyt już zaczęła podpędzać