Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

LIDKA 11:19, 02 sie 2024

Narsilia napisał(a)
No i również wschodnia z roschodnikami trochę zapomniałam o ich rozmiarze i zasłoniły żurawki więc będzie na wiosnę Tetris na nową rabatę w połączeniu z trawami bo widziałam na ogrodowisku u paru osób że pięknie to razem wygląda .

Coraz bogatsze masz te rabaty. rozchodnik przy wiosennych tetrisach bedziesz mogła podzielić. mnie na dereniowej rozchodniki wyższe od hortek.

Klaudia troche nie wyrabiam z czasem na zakrętach a o seslerii pamiętam. Zaczekasz jeszcze 1.5 tyg?
Narsilia 12:00, 02 sie 2024

LIDKA napisał(a)

Coraz bogatsze masz te rabaty. rozchodnik przy wiosennych tetrisach bedziesz mogła podzielić. mnie na dereniowej rozchodniki wyższe od hortek.

Klaudia troche nie wyrabiam z czasem na zakrętach a o seslerii pamiętam. Zaczekasz jeszcze 1.5 tyg?

Ooo wyższe od hortekl co Ty gadasz no to im dobrze zrobiłaś że takie dorodne porosły

Lidka na spokojnie mnie się nie spieszy kochana poczekam Ty teraz wyjedź odpocznij ,
Wogole mniej Cię na forum na wątku więc mną się wogole nie przejmuj , mam ci robić a drzemka synka tylko jedna hihi
Narsilia 12:02, 02 sie 2024

Marcin89 napisał(a)
Ja z kolei jestem krótko u Ciebie i nie pamiętam, czy widziałem pierwszą wersję. Teraz mi się podoba

No to nawet nie ma co sobie przypominać tych pierwszych wersji , choć ostatnio zrobiłam sobie przegląd całego mojego wątku od początku i aż łezka się kręci w oku jak było a jak jest , jeszcze masa pracy , ale pomysły są , pomoc forum jest, siła jest jeszcze tylko trochę więcej czasu ale , mała małymi partiami też można
basia3012 23:27, 02 sie 2024

Narsilia napisał(a)
Żeby nie było że żyje tylko zimozielonymi po sąsiedzku u mamy mam szklarnie i razem chorujemy ogórki i pomidory , na ogórkach mamy mała klęskę urodzaju i dziś było przymusowe kładzenie w sloiki

Klaudia, ale mama zaszalała. Ogórki piękne i zdrowe. Mniam.
Rabaty Twoje coraz piękniejsze, bogatsze w kolory i pięknie wyściółkowane. Czy to zrębki?
Narsilia 07:06, 03 sie 2024

basia3012 napisał(a)

Klaudia, ale mama zaszalała. Ogórki piękne i zdrowe. Mniam.
Rabaty Twoje coraz piękniejsze, bogatsze w kolory i pięknie wyściółkowane. Czy to zrębki?

No mama to też szalona ogrodniczka Basiu tyle że w tematach warzywnych ,tak ,tak to zrębki naprawdę jestem ich fanką tanie, wydajne i naprawdę dają ładny efekt .
LIDKA 08:02, 03 sie 2024

Klaudia to już wiem po kim masz gen ogrodniczy
Mój też po mamie tylko baaardzo późno mi się objawił.
Wiolka5_7 08:35, 03 sie 2024

LIDKA napisał(a)

Ja też po mamie

Klaudia coraz ładniej u Ciebie
Mamy plony super! moja też ma rękę do warzyw
Narsilia 08:42, 03 sie 2024

LIDKA napisał(a)

Myślę że bardziej bo babci bo ona też kochała ogród i to typowo kwiaty , byliny itp, ja uwielbiałam chodzić po jej ogrodzie wąchać kwiaty , ale jak widziałam jak się męczy pielac ,przechylona większą część dnia to już był heroizm dla mnie .
Teraz dopiero wiem ,że może nie jest to ulubione zajęcie ale też potrzebne no i daje oderwanie głowy i wielką satysfakcję jak wszystko jest takie wymuskane .

Ci do mamy to ogrodniczka od zawsze ale to warzywa pomidory, ogórki , rzodkiewka wręcz kiedyś jezdzila nawet na rynek więc były to pokaźne ilości.

Teraz to jak coś kupuje do ogrodu to jest takie znowu sadzisz te kwiatki
Po co tyle już masz , a za jakiś czas no jedziemy cos kupić
Juzia 15:10, 04 sie 2024

OOo... i problem na froncie rozwiązany! Bardzo ładnie
Zagęszcza się u Pani
Narsilia 22:25, 04 sie 2024

Juzia jak to mówią na Panią to trzeba mieć wygląd i pieniądze hihi, ale no fakt powoli się zagęszcza jeszcze jest trochę planów na ten sezon na ,,zabuszenie''