Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Marcin89 22:28, 04 sie 2024

Mam pytanko, do jakiej wysokości dorastają te miniaturowe budleje?

Czyli wszystkie z "little candy" w nazwie są miniaturowe?
Narsilia 08:39, 05 sie 2024

Marcin89 napisał(a)
Mam pytanko, do jakiej wysokości dorastają te miniaturowe budleje?

Czyli wszystkie z "little candy" w nazwie są miniaturowe?

No ja może nie jeszcze jakiś specjalista od budleji bo te z serii little candy mam od tego roku choć trochę ich na kupiłam i to w 3 kolorach w opisie jest że do 65 cm dorastają .

Mam budleje kupiona w szkółce 2 lata wcześniej odmiana no name miała być też niska , mam dwie jedna właśnie około 65 cm a druga ma z metr , rosną dosłownie 3 metry od siebie więc gleba wystawa i ta sama a jednak różnicą jest zrobię potem fotkę i pokaże .
Juzia 10:33, 05 sie 2024

Narsilia napisał(a)
Juzia jak to mówią na Panią to trzeba mieć wygląd i pieniądze hihi, ale no fakt powoli się zagęszcza jeszcze jest trochę planów na ten sezon na ,,zabuszenie''

Hahahaha!
Ja to stosuję tylko do Panów
Narsilia 10:40, 05 sie 2024

Dla Marcina porównanie budleji , nie patrzymy na chwasciki ,zdjęcie trochę nie wyraźne ale różnicę widać
Narsilia 10:41, 05 sie 2024

Moja róża z Dino kwitnie drugi raz bardzo zdrowe liście ,teraz zlapała trochę myszycyz ale zachwyca mnie kolorem i kwiatem.
Narsilia 10:43, 05 sie 2024

Mój autorki pomysł na automatyczne podlewanie , burza spaliła nam switcha i od 1,5 miesiąca nie działa podlewanie to trzeba sobie radzić , a że mąż elektryk w domu to wiadomo że zrobione będzie może w zimie ehh.
JoanNa 11:13, 05 sie 2024

Narsilia napisał(a)
Mój autorki pomysł na automatyczne podlewanie , burza spaliła nam switcha i od 1,5 miesiąca nie działa podlewanie to trzeba sobie radzić , a że mąż elektryk w domu to wiadomo że zrobione będzie może w zimie ehh.

Klaudia, potrzeba matką wynalazków nieważne jakim sposobem, ważne że podlane
Marcin89 11:30, 05 sie 2024

Narsilia napisał(a)
Dla Marcina porównanie budleji , nie patrzymy na chwasciki ,zdjęcie trochę nie wyraźne ale różnicę widać
A dziękuję bardzo za zdjęcie Zatem poczytam jeszcze o tej serii i może gdzieś znajdę miejsce dla nich. Mam bardzo mało krzewów zaplanowanych.

Chwastów to ja nie widzę, serio.
Narsilia 12:16, 05 sie 2024

Marcin89 napisał(a)
A dziękuję bardzo za zdjęcie Zatem poczytam jeszcze o tej serii i może gdzieś znajdę miejsce dla nich. Mam bardzo mało krzewów zaplanowanych.

Chwastów to ja nie widzę, serio.

No pełna opinie o tej serii little candy zdam po roku na kupiłam z 12 sztuk i posadziłam w różnych miejscach i różnej glebie więc się okaże na tej rabacie o widać są dosadzone pod drzewkiem lilaka , widać szczególnie po prawej stronie tak po skosie póki co takie malutkie pipki no zobaczymy , ale naprawdę pudełka robi robotę te ogromne krzewy mnie trochę przytłaczają ale takie do 1m naprawdę okey , zapach słodki obłędny ,ale nie duszący, masa motyli i przylatujący fruczak to jest dopiero widowisko.
No i kolor forma kwiatów oraz długie kwitnienie , ja polecam , znajdź sobie choć jeden mały zakątek Marcin.
Narsilia 12:17, 05 sie 2024

JoanNa napisał(a)

Klaudia, potrzeba matką wynalazków nieważne jakim sposobem, ważne że podlane

Haha Asia tu podwójnie matka i potrzeba , bo zakosiłam dziecku fotelik, ale myślę że można to opatentować