No ja może nie jeszcze jakiś specjalista od budleji bo te z serii little candy mam od tego roku choć trochę ich na kupiłam i to w 3 kolorach w opisie jest że do 65 cm dorastają .
Mam budleje kupiona w szkółce 2 lata wcześniej odmiana no name miała być też niska , mam dwie jedna właśnie około 65 cm a druga ma z metr , rosną dosłownie 3 metry od siebie więc gleba wystawa i ta sama a jednak różnicą jest zrobię potem fotkę i pokaże .
Mój autorki pomysł na automatyczne podlewanie , burza spaliła nam switcha i od 1,5 miesiąca nie działa podlewanie to trzeba sobie radzić , a że mąż elektryk w domu to wiadomo że zrobione będzie może w zimie ehh.
No pełna opinie o tej serii little candy zdam po roku na kupiłam z 12 sztuk i posadziłam w różnych miejscach i różnej glebie więc się okaże na tej rabacie o widać są dosadzone pod drzewkiem lilaka , widać szczególnie po prawej stronie tak po skosie póki co takie malutkie pipki no zobaczymy , ale naprawdę pudełka robi robotę te ogromne krzewy mnie trochę przytłaczają ale takie do 1m naprawdę okey , zapach słodki obłędny ,ale nie duszący, masa motyli i przylatujący fruczak to jest dopiero widowisko.
No i kolor forma kwiatów oraz długie kwitnienie , ja polecam , znajdź sobie choć jeden mały zakątek Marcin.