Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

ka1sia 14:29, 27 cze 2013

Joaska napisał(a)
I to tyle się u mnie dzieje.... coś tam kwitnie ....coś jest pożerane przez paskudne ślimaki....żurawki niestety lekko poprzypalane, musze coś wymyśleć jak je poprzestawiać żeby im cienia trochę dać....

dzieje się, dzieje rożyczki faktycznie piękne, moje to w większości bezimienne, ale też je kocham
Asia, top te obślizgłe potwory od razu, bo się jeszcze nauczą pływać
Jakbyś jechała po swoją robinię, daj znać
Joaska 15:18, 27 cze 2013

ka1sia napisał(a)

dzieje się, dzieje rożyczki faktycznie piękne, moje to w większości bezimienne, ale też je kocham
Asia, top te obślizgłe potwory od razu, bo się jeszcze nauczą pływać
Jakbyś jechała po swoją robinię, daj znać

Pewnie, że dam znać niestety najpierw na wypłate musze poczekać.
Asisko_2005 20:14, 27 cze 2013

piekne róże, szczegolnie ta z pełnym poczwórnym środkiem. cudo.
beta 20:25, 27 cze 2013

róże cudne...szczególnie ta ostatnia z jednym kwiatkiem...a wogólę to podziwiam Cię za ta doniczkową uprawę
Joaska 20:45, 27 cze 2013

Asisko_2005 napisał(a)
piekne róże, szczegolnie ta z pełnym poczwórnym środkiem. cudo.

To jest Pashmina....polowałam na nią rok zdjęcie nie oddaje jej uroku....jest taka ....koronkowa
Joaska 20:49, 27 cze 2013

beta napisał(a)
róże cudne...szczególnie ta ostatnia z jednym kwiatkiem...a wogólę to podziwiam Cię za ta doniczkową uprawę

hmmmmmm ostatnia z jednym kwiatkiem......cinderella?? dzisiaj ma już pełniejszy kwiat coraz bardziej mi się podoba
Oj doniczkowa uprawa jest dość męcząca .... teraz to wiem.... mam wrażenie czasami że się rośliny duszą.....ale mają spore doniczki, nie wiem cały czas myślę czy dam radę tak utrzymać tą uprawe do przyszłego roku..... no nic zobaczymy
admete 06:56, 28 cze 2013

Joaska napisał(a)

Aga witaj...ja tak w ogóle to ostatnio dokładnie wyczytałam o Twoim domu na FM, no byłam pod wrażeniem .....zresztą nadal jestem...... wyjazd na prawdę była bardzo udany.....sporo można było zobaczyć ...a w szczególności poznać fajnych ludzi
Mam nadzieję że uda nam się jakoś spotkać

Asiu bardzo dziękuję za domek - myślałam nad wnętrzami z 3 lata, a i w trakcie samej wykończeniówki dużo spędziłam na necie, dziewczyny na fm też bardzo mi pomogły.
Mogę powiedzieć że mam małego hopla jeśli chodzi o szczegóły i dopasowywanie kolorystyki - myślę że to też będzie się przekładało na ogród
Jedynym problemem będzie natura i moja glina która mnie będzie ograniczać

Z wyjazdu żałuję właśnie tego, że oglądając tyle pięknych zakątków mogłam się sporo nauczyć i zainspirować - nie ma to jednak jak zobaczenie na żywo

Buziaki
gusiarz 15:24, 28 cze 2013

Asiu - ja też jestem pod wrażeniem doniczkowego królestwa - a kiedy będziesz wsadzać na docelowe miejsce?
Joaska 17:19, 28 cze 2013

admete napisał(a)

Asiu bardzo dziękuję za domek - myślałam nad wnętrzami z 3 lata, a i w trakcie samej wykończeniówki dużo spędziłam na necie, dziewczyny na fm też bardzo mi pomogły.
Mogę powiedzieć że mam małego hopla jeśli chodzi o szczegóły i dopasowywanie kolorystyki - myślę że to też będzie się przekładało na ogród
Jedynym problemem będzie natura i moja glina która mnie będzie ograniczać

Z wyjazdu żałuję właśnie tego, że oglądając tyle pięknych zakątków mogłam się sporo nauczyć i zainspirować - nie ma to jednak jak zobaczenie na żywo

Buziaki

Widziałam, że w doborze kolorystyki jesteś niezła, i już mam plana żeby Cię kilka razy wykorzystać u siebie jak juz ściany powstaną , bo ja jestem znowu za szybka w decyzjach jak zresztą widać u mnie jak na dłoni ..............domu brak...działka tonie w chaszczach..................... ale ja już plan ogrodu mam i rośliny też kompletuję
co do domu to mi na chwilę odpuściło planowanie, pewnie zacznę znowu jak ruszy budowa...

Co do inspiracji to fakt nie ma to jak na żywo zobaczyć .... zdjęcia nigdy nie oddadzą realnych odczuć.... ja wróciłam z W-wy pełna nowych pomysłów i inspiracji.... co niestety się przełoży na powiększenie doniczkowej kolekcji .... mam nadzieje że ud nam się jakoś umówić ...ponieważ chwilowo zajęłaś się ogrodem to na jakieś zakupy ...tylko po 10-tym....z wiadomych względów

gusiarz napisał(a)
Asiu - ja też jestem pod wrażeniem doniczkowego królestwa - a kiedy będziesz wsadzać na docelowe miejsce?

Gusiarz ja to już bym sadziła, tylko mój hamulec=Żon tłumaczy mi cierpliwie że pokradną, zwierzyna leśna zje a robotnicy poniszczą.....i chyba tylko ten ostatni argument do mnie dociera
Czekam cierpliwie i mam nadzieje ze jesień przyszłego roku jest dość realny przynajmniej dla kilku rabat
gusiarz 17:41, 28 cze 2013

Asiu - trzymam więc ciuki (jak mój synek mawiał), żeby ten czas szybko nastał , bez żadnych nieprzyjemnych niespodzianek. Będę kibicować !!!