Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaska 19:43, 24 cze 2013

alinak napisał(a)
Joasiu widzę że cię tez choroba różana dopadła . ofoć jeszcze raz jak zakwitną , ciekawam bardzo Pastelli i pomponelli . przymierzam się do nich w jesieni .
a to ich pierwszy rok u ciebie ? . jak się sprawują

Alinko obfocę bo Pashmina piękna jest: a jak zakwitnie reszta................!
Pastella i pomponella najzdrowiej u mnie rosną!!!
mam je pierwszy sezon, a i tak jestem zadziwiona ilością pąków
Jak tylko będą kwitły będę robiła zdjęcia
Joaska 19:45, 24 cze 2013

polichlorek napisał(a)

ale cudnie! najwspanialsze kolory ogrodu napatrzeć się nie mogę

A jak tam pachniało!!!!!
ka1sia 00:00, 25 cze 2013

Joaska napisał(a)

Do miłego ... firletki u babci kwitną więc ich nie zamordowałam.... jak przekwitną wykopię dla Ciebie toż to nie możesz kwiatów na działce nie posiadać

Asia, masz całkowitą rację, no nawet nie wypada, żeby kwiatuchów nie było już się cieszę z tych firletek, jak głupia

A kawusię musowo no i na zakupach ogrodowych dawno nie byłyśmy
admete 08:10, 25 cze 2013

Asiu Witam się po weekendowo
Przyszłam zostawić zachwyt nad fotorelacją, naooglądałam się zdjęć ze spotkania i zazdrość mnie chciała zeżreć - w przyszłym roku na bank jadę

a u Ciebie na działce jak zwykle się dzieje ...........super nowinki.

Pozdrawiam
Joaska 20:35, 25 cze 2013

ka1sia napisał(a)

Asia, masz całkowitą rację, no nawet nie wypada, żeby kwiatuchów nie było już się cieszę z tych firletek, jak głupia

A kawusię musowo no i na zakupach ogrodowych dawno nie byłyśmy

No właśnie koniecznie musimy znowu wypad zaplanować

Joaska 20:38, 25 cze 2013

admete napisał(a)
Asiu Witam się po weekendowo
Przyszłam zostawić zachwyt nad fotorelacją, naooglądałam się zdjęć ze spotkania i zazdrość mnie chciała zeżreć - w przyszłym roku na bank jadę

a u Ciebie na działce jak zwykle się dzieje ...........super nowinki.

Pozdrawiam

Aga witaj...ja tak w ogóle to ostatnio dokładnie wyczytałam o Twoim domu na FM, no byłam pod wrażeniem .....zresztą nadal jestem...... wyjazd na prawdę była bardzo udany.....sporo można było zobaczyć ...a w szczególności poznać fajnych ludzi
Mam nadzieję że uda nam się jakoś spotkać
monitka 20:39, 25 cze 2013

Joasiu dzięki za relację ze spotkania. Achhh jak tam musiało być fajnie

Lawenda powinna się udac. W zeszłym roku tak samo rozmnażałam i sporo się udało. W tym roku siedzą już na rabacie, rozrastają się i kwitną, Za Twoją też trzymam kciuki

To latające paskudztwo opanowało także moją działkę...to chrzaszcze majowe. Mają teraz czas na rozród...samice składają jaja do gleby a później znajdujemy je jako pedraki - krewetki...najgorzej że środki jakie na nie są nie niszczą chrząszcza...ale tak czy siak musze zacząć walczyć z nimi bo grozi mi jakaś plaga egipska

Różyczki masz ćliczne i częściowo pokrywają się z moimi zakupami Moja Afrdyta juz kwitnie za to pomponella ma o wiele mniejszy pączek. Na resztę jeszcze czekam
beta 21:00, 25 cze 2013

witaj Joasiu...dawno mnie nie było...cóz mam powiedziec...z pewną nutką zazdrości oglądałam Twoją relację ze Święta Róży....super, że tam byłaś...zobaczyć tyle cudnych ogrodów na własne oczy to jest to...może kiedyś i mi bedzie dane....

różyczki u Ciebie też swoje święto mają....a te umbry to cudnie Ci rosną

pozzdrawiam
bociek 22:30, 25 cze 2013

Joasiu, strasznie sie ciesze, ze Cie poznalam. Uwielbiam radosne osoby z poczuciem humoru, a Ty taka jestes. Postaram sie w najblizszym czasie zglebic Twoj ogrod, bo jeszcze nie mialam okazji
Buziam
Joaska 09:35, 26 cze 2013

monitka napisał(a)
Joasiu dzięki za relację ze spotkania. Achhh jak tam musiało być fajnie

Lawenda powinna się udac. W zeszłym roku tak samo rozmnażałam i sporo się udało. W tym roku siedzą już na rabacie, rozrastają się i kwitną, Za Twoją też trzymam kciuki

To latające paskudztwo opanowało także moją działkę...to chrzaszcze majowe. Mają teraz czas na rozród...samice składają jaja do gleby a później znajdujemy je jako pedraki - krewetki...najgorzej że środki jakie na nie są nie niszczą chrząszcza...ale tak czy siak musze zacząć walczyć z nimi bo grozi mi jakaś plaga egipska

Różyczki masz ćliczne i częściowo pokrywają się z moimi zakupami Moja Afrdyta juz kwitnie za to pomponella ma o wiele mniejszy pączek. Na resztę jeszcze czekam

Monitka spotkanie w W-wie na prawdę udane ogrody...każdy inny i każdy zachwycający....
Lawenda na razie nie padła pogoda raczej sprzyja ukorzenianiu więc cierpliwie czekam...
Co do tych paskudztw latajacych to jakich horror, musze sie koniecznie danusi podpytac co ja mogę zrobić żeby nie zamieszkały te dziadostwa w moich doniczkach, czy te preparaty z nicieniami zdały by u mnie egzamin....... bo nie chciałabym sobie sama problemu narobic i w doniczkach poza roślinami wyhodować też pędraki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Z wyboru róż jak na razie jestem zadowolona....fakt że biegam koło nich i co listek wygląda nie tak to obrywam...ale kwiaty mają cudne, zrobiłam wczoraj zdjęcia z resztą kwitnących róż... pastella jest piękna ..może uda mi się wstawić kilka zdjęć dzisiaj.
Oczywiście róże kwitną pojedynczymi pąkami ale i tak się cieszę