Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaska 09:38, 26 cze 2013

beta napisał(a)
witaj Joasiu...dawno mnie nie było...cóz mam powiedziec...z pewną nutką zazdrości oglądałam Twoją relację ze Święta Róży....super, że tam byłaś...zobaczyć tyle cudnych ogrodów na własne oczy to jest to...może kiedyś i mi bedzie dane....

różyczki u Ciebie też swoje święto mają....a te umbry to cudnie Ci rosną

pozzdrawiam

Beata ja tez w zeszłym roku żałowałam że nie mogłam jechać, dlatego w tym roku baaaardzo chciałam i sie udało

Róże coraz bardziej mi się podobają ale chyba na razie wystopuje z innymi zakupami rózanymi.... jak widac nie trzeba wielu lat żeby mieć kilka kwitnących pąków, więc kupię (chyba) resztę juz na docelowe miejsca.

Umbry mnie zachwycają codziennie przechodze koło nich wiele razy bo stoja przy schodach i za każdym razem podobaja mi się coraz bardziej.
Joaska 09:40, 26 cze 2013

bociek napisał(a)
Joasiu, strasznie sie ciesze, ze Cie poznalam. Uwielbiam radosne osoby z poczuciem humoru, a Ty taka jestes. Postaram sie w najblizszym czasie zglebic Twoj ogrod, bo jeszcze nie mialam okazji
Buziam

Boćku ja tez mam u Ciebie do nadrobienia dużo
Bardzoi było miło Cie poznać .... poczucie humoru jets bardzo zaraźliwie, a przy Tobie nie dało sie poprostu nie uśmiechać
Koszulka była super ....szkoda że nie od razu załapałyśmy o co chodzi z tymi bocianami
madzielena 11:23, 26 cze 2013

Joasiu, piękne masz róże... Moje trochę chorują - czarna plamistość Ale atakuje tylko niektóre. Czy pryskasz czymś na to? Znalazłam przepis na tzw. sodkę, spróbuję zobaczę czy pomaga. Być może mam po prostu takie podatne na to odmiany

Chrabąszcze majowe u mnie niestety także są. Niestety, bo tyle pędraków ile znalazłam na kawałku 2 na 2 metry nie rokuje zbyt dobrze. Zauważyłam, że uwielbiają kosaćce - koło nich było najwięcej tych małych wstręciuchów. Z przyjemnością się ich pozbyłam

Co planujesz jako sąsiedztwo dla róż?
Joaska 14:46, 26 cze 2013

Madziu ja z różami raz zaeksperymentowałam płynem do naczyń spaliłam i myślałam że zamordowałam.... odżyły więc teeraz ostrożnie pryskam, mam taki specyfik 2w1 na robale i grzyba chyba substrala i tym pryskałam jak na razie 2 razy i róże sa raczej zdrowe

Te chrabąszcze to mnie bardzo martwią nie chciałabym ich miec w doniczkach

Madziu ja na razie mam ogró tymczasowy......czyli.......wszystko w doniczkach a doniczki w drewnianych skrzyniach.......więc o towarzystwie dla róż będę myślała później......wstępnie planuję głównie szałwię, prztaczniki, kocimiętkę i lawendę.
kitek81 18:32, 26 cze 2013

Witam i ja czekam na zdjęcia róż, a szczególnie pastelli, wydaje mi się, że będzie taka o jakiej ja marze
Z resztą wszystko u Ciebie super rośnie, bo masz dobrą rękę do roślin z lawenda pewnie też Ci się uda!
Pozdrawiam :*
ka1sia 22:52, 26 cze 2013

Asik, wrzucam Ci moją robinię, 2m srednicy, a była taka malutka, ma tylko dwa lata

Joaska 13:01, 27 cze 2013

kitek81 napisał(a)
Witam i ja czekam na zdjęcia róż, a szczególnie pastelli, wydaje mi się, że będzie taka o jakiej ja marze
Z resztą wszystko u Ciebie super rośnie, bo masz dobrą rękę do roślin z lawenda pewnie też Ci się uda!
Pozdrawiam :*

Zaraz wrzucę paręfotek...pastella jest warta grzechu...
Joaska 13:02, 27 cze 2013

ka1sia napisał(a)
Asik, wrzucam Ci moją robinię, 2m srednicy, a była taka malutka, ma tylko dwa lata

Kasiu, cudna jest ta robinia!!!!
No to mam kolejne chciejstwa!!!!
Kostomłoty i to koniecznie!
Joaska 13:08, 27 cze 2013

Ja się musze naumiec robic zdjęcia bo nie umiem....tak właśnie stwierdziłam.....ale cóż wstawiam co mam
najpierw moje różyczki.... widomo w kwitnieniu nie ma szału bo są młode, ale prawie każda pokazała jaka jest piekna.... ociągaja się Queen of sweden i Aspirina, First Lady i Artemis tez tylko pączkami wabia ale już coś tam widać
Zaczynam od naładniej kwitnącej Pashminy

Joaska 13:11, 27 cze 2013

Pastella dopiero odkryła jeden kwiat a z kolejnymi sie czai...baaaardzo mi się ta róża podoba...to był najmniej przemyślany zakup, ale za to bardzo trafiony kolorek taki jak nazwa pastelowy różowy beż