Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

makkasia 12:10, 26 maj 2015

Ja się zapytowwuję co dalej ? Jak trawka ?
Mysza 18:23, 31 maj 2015

Puk, puk.
Macham
kitek81 21:57, 01 cze 2015

widzę, że też zaginęłaś w akcji, jak ja
Joaska 14:05, 08 cze 2015

makkasia napisał(a)
Ja się zapytowwuję co dalej ? Jak trawka ?

Kasiu co dalej... po ulewach to niestyty z mojego wygłaskanego trawniczka prawie cała trawa spłynęła ........ co zostało to teraz kiełkuje ... ale koniecznie muszę dosypać ponownie trawę.
Prace posuwają się do przodu, ogrodzenie się nadal robi rękami mojego M, ja dalej równam nasze ugory , zrobiłam sobie donice na zioła z cegły z odzysku ... wymyśliłam sobie parawany zasłaniające nas od strony sąsiadów, więc je M zamocował, zdjęć o dziwo nie mam żadnych, ale obiecuję że niebawem zrobię,
Joaska 14:06, 08 cze 2015

Mysza napisał(a)
Puk, puk.
Macham

Tez Macham, ... ostatnio miałam przesyt ogrodowania, tak że deszcze i ten ziąb jaki u nas był, to nawet na korzyść muszę zaliczyć bo mi się znowu zachciało działać
Joaska 14:09, 08 cze 2015

kitek81 napisał(a)
widzę, że też zaginęłaś w akcji, jak ja

Kasiu ano zaginęłam,trochę mi się nie chciało, trochę nie było jak bo lało a potem to nie było szans żeby się w błocie poruszać, za to teraz mam nowe siły i pomysły i znowu działamy na całego chociaż coraz wolniej nam to idzie .. jesteśmy po prostu zmęczeni ... większość prac od początku budowy wykonujemy samodzielnie i chyba nastąpiło zmęczenie organizmów.... i już nie pędzimy tak jak na początku ...
Joaska 15:04, 18 cze 2015

Ale ten czas leci... myślałam że o tej porze to ja już będę miała zielona trawkę i ogród prawie zrobiony....a tu rzeczywistość skorygowała moje pojęcie czasu potrzebnego na zrealizowanie wszystkiego tego co bym chciała
Ale nie jest źle ... działam cały czas, raz więcej się dzieje raz mniej ..
Niespodziewanie zrobiliśmy podjazd przed domem, nie planowaliśmy jeszcze teraz ale ... była decyzja ..znalazł się wykonawca i podjazd jest ..

nowo wysiana trawka ... mam nadzieję że niebawe się zazieleni i zakryją

W donicach czas na zmiany bo bratki i stokrotki wyglądają już marnie
malgorzata_s 15:14, 18 cze 2015

Właśnie miałam pisać co tak głucho ostatnio u Ciebie, a tu proszę podjazd, trawa zasiana.
Joaska 15:40, 18 cze 2015

Nie mam wiele zdjęć, zaraz po pracy zabieram się za kopanie, a jak kończę to już jest ciemno, a te co mam to niewiele na nich widać nawet nie ma po co wklejać ...
w trakcie prac

Joaska 15:42, 18 cze 2015

malgorzata_s napisał(a)
Właśnie miałam pisać co tak głucho ostatnio u Ciebie, a tu proszę podjazd, trawa zasiana.

Gosiu, a miałam taki trochę ciężki okres .. i w pracy i sporo się działo na podwórku .. i stąd moja nieobecność,
a poza tym wkurza mnie niemiłosiernie moja nieumiejętność robienia zdjęć... no tragedia po prostu ... mus kupić aparat i się nauczyć!