Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaska 11:24, 20 wrz 2012

Urszulla napisał(a)
Witaj, miło cię poznać. Ale kompostownik-BRAWO, ja też mam . ostatnio wsypałam preparat Radivit który poleca Szefowa, wsypałam cały 1kg w różne miejsca i pies mi go rozgrzebał i wyżarł z kompostownika smakowały mu te grzybki i bakterie naturalne, może coś zostało do kiszenia, zobaczymy.
Ty też masz super trawy!!!!!!
W sprawie berberysów czekam na odpowiedź Danusi.
Pozdr.

Witam i dziękuję za odwiedzinki
No kompostownik dobra rzecz ja kupiłam preparat Bioponu bo taki był dostępny, zobaczymy czy coś pomoże
w listopadzie M ma zamiar przerzucić całą pryzmę to sie wtedy okaże czy jakiś kompost się robi.
Urszulla 11:30, 20 wrz 2012

Joaska napisał(a)
Ot takie małe zakupy zrobiłam bo juz nie mam pomysłu gdzie ro rozsadzać
Niestety ja się nie umie powstrzymac jak widze takie ładne okazy
Więc kupiłam sobie :
Carex comans Frosed Carls - mam zamiar podzielic go na co najmniej 8-10 sadzonek.

Carex comans Bronze -równiez do dzielenia 8-10

Te zakupy to rewelacja
Urszulla 11:31, 20 wrz 2012

Joaska napisał(a)
Kolejne okazy do podziało to Miskant Cabaret może z 4 sadzonki będą

Rozpleniaca Red Button - oczywiście też do podziału

No i śliczny Miskant Purple Fall - podobno przebarbia się na czerwono jesienia - oczywiście do podziału

Jak wam się podobają zakupy ?
Tylko zastanawiam się kiedy dzielić? czy teraz czy lepiej czekac do wiosny.... sama nie wiem może teraz jak mi sie uda rodzielic beż uszkodzenia korzeni, a resztę na wiosnę.

I te SUPER!
zuza12 12:04, 20 wrz 2012

Witam koleznkę.
Wpadam sie przywitać. Jestem na ogrodowisku od niedawna i staram się zajrzeć do wszystkich, tylko czasu mi brakuje. Piękna działka i z dostępem do wody - to marzenie wielu z nas. Dziewczyna widzę pracowita i do tego zdolna. Ja nie mam tyle ciepliwości i zdolności, aby dzielić roślinki.
Będę Cie odwiedzać i zapraszam do siebie.
Pozdrawiam
Joaska 13:12, 20 wrz 2012

Urszulla napisał(a)

I te SUPER!

Ula, staram się jak najwięcej roslin pozyskac sama, z wiadomych względów, dlatego jak tylko trafie na ladne sadzonki to nie potrafię nie kupić.
Teraz zakochałam sie w różach, ale w tym temacie muszę wyhamować bo wiadomo róże to już dla zaawansowanych ogrodników, na razie czytam
Joaska 13:14, 20 wrz 2012

zuza12 napisał(a)
Witam koleznkę.
Wpadam sie przywitać. Jestem na ogrodowisku od niedawna i staram się zajrzeć do wszystkich, tylko czasu mi brakuje. Piękna działka i z dostępem do wody - to marzenie wielu z nas. Dziewczyna widzę pracowita i do tego zdolna. Ja nie mam tyle ciepliwości i zdolności, aby dzielić roślinki.
Będę Cie odwiedzać i zapraszam do siebie.
Pozdrawiam

Zuza witaj,
Juz zaglądałam do Ciebie ale żadko kiedy zostawiam ślady mojej bytności, bo tez czasu brak, i tylko z doskoku na ogrodowisku siedzę, chociaż chciałabym więcej czasu poświecac społeczności ogrodowiskowej bo naprawdę to wspaniali ludzie, może jak juz zacznę realizacje ogrodu to wtedy 24godz/dobe będe ogrodowa
Syla 19:22, 20 wrz 2012

Ładniusie trawki ... miodzio .... uwielbiam trawy a te Twoje mocno "wypasione" /przepraszam za określenie/ Będzie czym dzielić .... buziole
Syla 19:27, 20 wrz 2012

Joaska napisał(a)

Asiu super zakupy ja sobie też trawki dzisiaj sprawiłam z zamiarem podziału A tu czytam ze lepiej wiosną...
Taka góra kompostowa to marzenie każdego ogrodnika!

No na razie to pierwsze podejscie do robienia kompostu, mam nadzieje że ud sie z tej góry wyczarowć "złoto ogrodnika".

Ja również czaruję mój kompostownik , co by w nim właściwe jadło dla roślin uzyskać .... Ale czy to się u uda , tego nie wie nikt bo to mój debiut w tym temacie

Co do róż również planuję rabatkę przy tarasie w przyszłym roku .... Zacznę od kilku sztuk a jak się nie uda to trudno , ale jak się uda , to matko i córko pozdrawiam
Joaska 13:33, 21 wrz 2012

Syla napisał(a)

Asiu super zakupy ja sobie też trawki dzisiaj sprawiłam z zamiarem podziału A tu czytam ze lepiej wiosną...
Taka góra kompostowa to marzenie każdego ogrodnika!

No na razie to pierwsze podejscie do robienia kompostu, mam nadzieje że ud sie z tej góry wyczarowć "złoto ogrodnika".

Ja również czaruję mój kompostownik , co by w nim właściwe jadło dla roślin uzyskać .... Ale czy to się u uda , tego nie wie nikt bo to mój debiut w tym temacie

Co do róż również planuję rabatkę przy tarasie w przyszłym roku .... Zacznę od kilku sztuk a jak się nie uda to trudno , ale jak się uda , to matko i córko pozdrawiam

Syla ja kompostownik tez po raz pierwszy robię! zobaczymy, no coś z niego wyjśc musi, prędzej czy później na rabaty się nada
A co do róż to .... oj popełniłam ja zakup róż w rosarium, sama nie wiem czy dobrze zrobiłam bo teoretycznie nie mam ich gdzie teraz posadzić , pewnie wylądują w donicach,, zadołowane, zakopczykowane , a w przyszłym roku będą (albo i nie) cieszyć moje oko na balkonie prawdopodobnie
AniaDS 14:16, 21 wrz 2012

Joasiu a co zamówiłaś?