Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaska 10:21, 16 wrz 2012

W trakcie prac:

i na koniec było już tak :

i znowu czekamy aż siądzie.

Juzia 10:58, 16 wrz 2012

Zakupy świetne!
Tobie się nie spieszy z tymi roślinami chyba co? To poczekaj z dzieleniem do wiosny

Ja swoje podzieliłam już teraz żeby na wiosnę ruszyły całą parą
vita 12:39, 16 wrz 2012

Joaska napisał(a)
W trakcie prac:

Jakiż, bliski memu sercu obrazek! Ale, wybacz, nijak ma się do moich przyzm kompostowych!
U mnie tony odpadków, co roku, najczęściej w listopadzie, przewalam z miejsca na miejsce.
Teraz będę miała problem, bo powstaje w miejscu kompostowników, domek ogrodnika...w ogródku coraz ciaśniej.
Joaska 17:52, 16 wrz 2012

Juzia_G napisał(a)
Zakupy świetne!
Tobie się nie spieszy z tymi roślinami chyba co? To poczekaj z dzieleniem do wiosny

Ja swoje podzieliłam już teraz żeby na wiosnę ruszyły całą parą

Tak właśnie zrobiłam posadziłam w całości u babci i podzielę wiosną.
Po 1sze dlatego że faktycznie jakoś mi się bardzo nie spieszy a po 2gie to miejsca przeznaczonego na mój rozmnażalnik u babci już zaczyna mi brakować.
A na wiosne to sobie jakąś grządeczkę u siebie na działce zorganizuję żeby rozsadzać.
Joaska 17:56, 16 wrz 2012

vita napisał(a)

W trakcie prac:

Jakiż, bliski memu sercu obrazek! Ale, wybacz, nijak ma się do moich przyzm kompostowych!
U mnie tony odpadków, co roku, najczęściej w listopadzie, przewalam z miejsca na miejsce.
Teraz będę miała problem, bo powstaje w miejscu kompostowników, domek ogrodnika...w ogródku coraz ciaśniej.

Vita witam Cię u siebie
Ta pryzma to moja pierwsza
narazie nie będziemy ograniczać zostanie taka do wiosny, a podczas budowy, z dech których pewnie się tam będzie walac co nie miara, zrobię taki kilko komorowy, żeby M z przerzucaniem nie miał problemów.
Joaska 21:44, 16 wrz 2012

A to zdjęcie Gosi z Kubusiowa:
Musiałam zapisac u siebie bo kompozycja jest bardzo urokliwa
monitka 22:13, 16 wrz 2012

Asiu super zakupy ja sobie też trawki dzisiaj sprawiłam z zamiarem podziału A tu czytam ze lepiej wiosną...
Taka góra kompostowa to marzenie każdego ogrodnika!
Joaska 08:42, 17 wrz 2012

monitka napisał(a)
Asiu super zakupy ja sobie też trawki dzisiaj sprawiłam z zamiarem podziału A tu czytam ze lepiej wiosną...
Taka góra kompostowa to marzenie każdego ogrodnika!

No na razie to pierwsze podejscie do robienia kompostu, mam nadzieje że ud sie z tej góry wyczarowć "złoto ogrodnika".
Syla 16:32, 17 wrz 2012

Tutaj Asiek zamieściłam zdjęcia świerków o jakie prosiłaś .... mam nadzieję , że pomogłam choć odrobinę ...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/113-ogrod-sylwii-od-poczatku?page=905#post_1
Urszulla 11:18, 20 wrz 2012

Witaj, miło cię poznać. Ale kompostownik-BRAWO, ja też mam . ostatnio wsypałam preparat Radivit który poleca Szefowa, wsypałam cały 1kg w różne miejsca i pies mi go rozgrzebał i wyżarł z kompostownika smakowały mu te grzybki i bakterie naturalne, może coś zostało do kiszenia, zobaczymy.
Ty też masz super trawy!!!!!!
W sprawie berberysów czekam na odpowiedź Danusi.
Pozdr.