Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaska 10:43, 17 sty 2013

Kurcze justys no muszę się zmobilizować do tych fotek, wieczorem jak wracam to już ciemno i niewiele widać, a weekendy u mnie oststanio przeziębieniowe, wieć jakoś na dworze nei byłam, ale obiecuje foty do końca tygodnia będą
A powiem ci, że mam tarasik fak zacieniony, ale widzę już tam hodowlę kulek i stożków bukszpanowych z hostami!!!!
Piknie będzie!!
Byle do wiosny!
Juzia 11:14, 17 sty 2013

Wow!
To poszalejesz
Joaska 12:35, 17 sty 2013

A to przepis Irenki na coś dobrego:
irena_milek napisał(a)
Na prośbę Agnieszki podaję przepis. Zaleta tego dania, szybkie i proste, smaczne i gorące, dość pikantne, więc rozgrzewa zziębniętych.

W zależności od ilości osób, proporcje można zmniejszać lub zwiększać, ja na oko robię

piersi z kurczaka 2 podwójne...( jeśli akurat brak piersi, może być pierś indyka)
papryka świeża - różne kolory, około 4 sztuk
sos pomidorowy Primo Gusto z chili
4 łyżki przecieru pomidorowego
wywar z rosołu około 0,5 l
4 czerwone cebule
5 ząbków czosnku
pieprz ziołowy, czarny, sól, majeranek, papryka ostra, do smaku, czyli wg gustu
1 cebula biała - duża

wykonanie;

piersi kroimy w kostkę i podsmażamy z białą cebulą, pokrojoną w większą kostkę na oliwie, lub margarynie mlecznej, następnie przerzucamy to do rondla z wywarem z rosołu; potem kroimy czerwoną cebulę i paprykę, też w kostki ale takie większe; jak ciut poddusi się mięsko w tym wywarze, dodajemy czerwoną cebulę i paprykę, dodajemy sos i przecier, dusimy, dodajemy przyprawy, jeśli jest za rzadka, rozrabiamy ciut mąki i zagęszczamy; mięso ma być miękkie ale papryka taka nie rozlazła, al'dente ciut! Na koniec dodajemy rozgnieciony czosnek...tak mniej więcej, życzę smacznego
Gosiniak 17:21, 17 sty 2013

Ale pychotka już sobie drukuję
Magda70 20:45, 17 sty 2013

anula_wn napisał(a)
Asiu,
dziekuję za odwiedzinki u mnie !

wybacz, że Cię nie poczytam , ale w pośpiechu wpadam....
masz rację, jak się człowiek naoogląda to chce miec pięknie! i dobrze jesli Ogrodowisko może byc takim motorem napędowym to super!

a ja dzisiaj oglądam ogrody wstawione przez Myszorka i troszkę przepadłam...no nie wiem czy znów nie przerysuję swojego projektu
zobacz:
http://www.anthonypaullandscapedesign.com/gardens_portfolio.html
pozdrawiam serdecznie!

Ja nie moge oglądać kolejnych ogrodów
Ciągle gdzieś jakieś inspiracje...i to jakie!! i jak tak dalej pójdzie to nie wiem co będę mieć u siebie w ogrodzie....na nic się nie zdecyduję
Joaska 11:31, 18 sty 2013

No mnie też nowe inspiracje totalnie rozpraszają,
chciałabym mieć wszystko!!!, ale wiadomo, że się nie da,
niestety na razie mogę się skupić wyłącznie na gromadzeniu roślin,
a inspiracje tylko wydłużają i tak juz długą listę chciejstw ...
Joaska 11:39, 18 sty 2013

Może się dzisiaj uda wgrac zdjęcia więc wstawię zdjęcia podwórka, niestety robione dzisiaj rano z okna w kuchni, jakość fatalna ale pogląd na to gdzie będę gromadziła roślinki jest
Tutaj dawniej był uprawiany warzywniak - tak wynikło z moich obserwacji

Mnie on tu za bardzo nie pasuje (na wprost bramy wjazdowej), ale wszystko sie okaże jak umiejscowie słońce w ciągu dnia.

Tu widok na wprost kuchni, niestety przewiduje tutaj głównie cień:

A tu jest miejsce (słabo widać bo schody zasłaniają) gdzie planuje zorganizować, skrzynkowy warzywniak,
i mini ogród doniczkowo skrzyniowy z roślin gromadzonych do ogrodu docelowego

resztę zdjęć obiecuję zrobić i wkleić jutro, gdyż playowy internet nam zadziałał!!!!!!!!
I od jutra już będę INTERNETOWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gosiniak 12:05, 18 sty 2013

Miejsce na rośliny naprawdę duże, sporo tam zmieścisz, no i gratuluję internciku, widać że się cieszysz, teraz czekamy na zdjęcia. Miłego dnia
Juzia 12:27, 18 sty 2013

Ale masz miejsca!!!!
To teraz możesz mieć problem.....będzie za dużo roślin a za mało miejsca na Waszym
Joaska 12:46, 18 sty 2013

No miejsca jest sporo
Całe szczęście,
bo M nie będzie miał argumentu przeciwko kupowaniu,
że nie mam miejsca na ustawianie tych moich roślinek