Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaska 14:14, 20 sty 2013

irena_milek napisał(a)
wystrój cebulek, superaśny!!!
Joasiu, na tarasie fajne miejsce na bukszpanu i hosty i białe niecierpki
no i masz tej przestrzeni, ale ogród będzie!!

O widzisz Irenko o niecierpkach zapomniałam!!!!!

No co do ogrodu.. to za bardzo "nie mogę kopać bo działka nie moja" ale doniczkowo i skrzyniowo to zaszaleje, muszę jakies dechy z odzysku poszukać,
i w razie potrzeby stawiac skrzynie i dołować w nich donice oczywiście będziew to tworzyło jakąś namiastkę ogrodu
już się nie moge doczekać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Joaska 14:25, 20 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
No to młody talent ma, śliczne wystroił te cebulki

Ha ja sie śmieję że młody talent ma po tatusiu bo tylko instrukcje do wszystkioego robi... no nic tylko wślady ojca pójdzie i konstruktorem zostanie...
ale motylki musiały tam być trzy bo cebulki są trzy - wiecie myślenie inżynniera musi być po równo
grazyna 15:09, 20 sty 2013

Witaj Joasiu, fajny masz avatarek, co to jest albo inaczej, gdzie to jest ?
Miłego popołudnia
AniaDS 18:14, 20 sty 2013

Nie wiem gdzie to jest, ale tak tam pięknie a słonko dodaje uroku, poleżałabym na takiej trawce z głową w chmurach...
Joaska 09:45, 21 sty 2013

To jest mój zdjęcie mojego kawałka raju na ziemi
Czyli nasza działka
To jest część działki koło ogromnego dębu, który stoi na naszej działce.
Musze poszukac tego zdjęcia na kompie żeby go wstawić.
Joaska 14:28, 21 sty 2013

No ja pierwsze zakupy poczyniłam,
kanny kupione, te najzwyklejsze czerwone, ale mnie sie one podobają, będę mieć żywopłot kannowy!!!!!!!!!!!!
no i na mój zacieniony nowy tarasik begonie zwisające kolor white sobie zakupiłam, a co ...!
Czyli ja sezon, można powiedzieć zakupowo-wiosenny rozpoczęłam
Byle do wiosny
beta 20:24, 21 sty 2013

Joaska napisał(a)
A to moja wiosna w domu
i motylki z masy solnej - byle do wiosny!!!!

to tyle,
uciekam teraz bo już tak późno!!!
a ja sobie pobiegałam po wątkach poczytałam,
jak dobrze mieć net w domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ale u Ciebie kolorowo i wesolutko Joasiu

pozdrawiam cieplutko
Joaska 09:56, 22 sty 2013

Wiecie co , spodobały mi sie ogromniaście przetaczniki, no cudne są poprostu, mus je miec, muszę Finki podpytać czy bedzie miała
Joaska 10:33, 22 sty 2013

Gardenarium napisał(a)

1. Konsekwencja w kolorystyce

2. Ograniczona ilość gatunków

3. Duże ilości jednakowych roślin w grupach

4. Zgrane duety (jedna roślina podkreśla urodę drugiej) - szukaj takich i spisuj

5. Jak coś zaczniesz - skończ, bo się rozmyślisz i będziesz stała w miejscu

6. Jak coś zmieniasz., nie żałuj, zmieniaj i idź do przodu

7. Niezawodne rośliny kupuj

8. Zrób listę gatunków i tego się trzymaj (Gosiak się nauczyła tego m.in. pod moim wpływem

9. Nie biadol, jak coś padnie - masz miejsce na coś lepszego

10. Pogódź się z tym, że będziesz ciężko pracować, aby osiągnąć efekt. Ogrodnictwo nie jest zawodem dla leniwych, samo się nie zrobi

Bogdzia 20:09, 22 sty 2013

Widzę ze wiele osób sobie kopiuje Danusi przykazania ale ile się do nich zastosuje? Znam kilka takich które na pewno nie i ja też do nich nalezę , no rozchorowałabym sie jakbym nie mogła kupic czegoś co mi sie podoba. trudno nie będe miała ślicznego ogrodu. Do mnie najbardziej odnosi sie punkt ostatni bo nie lubię kory i nie mam jej to za to roboty mam ogrom. Pozdrawiam Joasiu i zachwycam sie cebrzykiem z hiacyntami i całą reszta.