Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaska 12:47, 18 sty 2013

Juzia_G napisał(a)
Ale masz miejsca!!!!
To teraz możesz mieć problem.....będzie za dużo roślin a za mało miejsca na Waszym

Problemu nie będzie moja działka 3 razy taka jest
Juzia 13:00, 18 sty 2013

Ale fajnie
To sie teraz trzymaj za kieszeń
Joaska 13:04, 18 sty 2013

Juz pomału odkładam w tajne miejsce a ponieważ Finka sklep internetowy otwiera będzie gdzie pieniądze wydawać oj będzie!!!!!
Joaska 13:07, 18 sty 2013

Przepis od Agi:
agniecha973 napisał(a)
Ciasto kruche:
3 szkl. mąki krupczatki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek cukru
5 żółtek
25 dag masła
3 łyżki śmietany
Wszystko zagnieść dość szybko, żeby nie rozgrzewać za długo ciasta rękami. Podzielić na 2 części i zostawić w lodówce na kilka godzin. Ja zazwyczaj wkładam do zamrażarki na niecałą godzinę (wersja przyspieszona).

Budyń
2 budynie bez cukru
2 szkl. mleka
Ugotować budyń wg przepisu, ale w dwóch szkl. mleka. Budyń gotujemy tuż przed wyłożeniem na ciasto, gdyż jeśli postoi za bardzo zesztywnieje i ciężko go rozprowadzić na cieście (i tak jest to trudne do wykonania)

Pianka
5 białek
1 szkl. cukru
Ubić białka z cukrem.

Oprócz powyższych składników potrzebne są jabłka prażone ze słoika. Zazwyczaj dodaję 1 słoik litrowy takich jabłek lub więcej. Dosypuję do nich przyprawę do szarlotki (Kamis) i cukier waniliowy.

Schemat blaszki, czyli jak to wszystko poukładać

I
I CIASTO - druga część (starte na tarce lub poszarpane palcami)
I_________________________________________________________
I PIANKA
I BUDYŃ
I JABŁKA
I CIASTO - pierwsza część (starte na tarce lub poszarpane palcami)
I_____tu jest dno blaszki________________________________

Pieczemy około godziny w 180 stopniach

Juzia 13:09, 18 sty 2013

Joaska napisał(a)
Juz pomału odkładam w tajne miejsce a ponieważ Finka sklep internetowy otwiera będzie gdzie pieniądze wydawać oj będzie!!!!!

Taaaa???????
No to śśśśświetnie Niech szybko otwiera
Juzia 13:10, 18 sty 2013

A ty co tak te przepisy zbierasz?
Milka 13:22, 18 sty 2013

Joasia....ty masz pole do popisu, ze hej!!! ale miejsca! ten sklep Finki, jak najbardziej się przyda!!
a poza tym na spotkania przywozimy nadwyzki roślin, to tez dostaniesz
pozdrawiam Internetową Joasię
kaisog1 13:43, 18 sty 2013

Joaska napisał(a)
Mówię wam nic tak nie uspokaja jak sekator i ogród, albo przynajmniej jakiś krzak którego można poobcinać, samo zdrowie

Własnie na te wszystkie nasze dzieciowe stresy kawałek ogrodu by sie przydał teraz

...siedzę i oblatuje Twój wątek
Joaska 13:46, 18 sty 2013

No dziewczyny jak ten internet nam odpalil (nie że w każdym miejscu w domu!!!) ale zawsze, to sie czułam jak bym dostala telefon do ręki nie nie wiedziała do kogo najpierw zadzwonić!
Cieszę się że będę mogła mieć kontakt z ogrodowiskiem, bo zimia trochę przytłacza, a myśl o ogrodzie, spotkaniach obiecuję sobie, że nie wiem co by się działo na kolejne spotkanie jadę!!!! Tyle wspaniałych osób można spotkać!
W natłoku zapisków muszę sobie zapisać że róże Aspirin muszę sobie jeszcze zakupic w tym roku, i chyba u Fineczki takowe są Oj jak się cieszę na myśl o zakupach!
Joaska 13:48, 18 sty 2013

kaisog1 napisał(a)

Mówię wam nic tak nie uspokaja jak sekator i ogród, albo przynajmniej jakiś krzak którego można poobcinać, samo zdrowie

Własnie na te wszystkie nasze dzieciowe stresy kawałek ogrodu by sie przydał teraz

...siedzę i oblatuje Twój wątek

A żebyś wiedziała, brakuje mni szpadla, sekatora i krzaka do przycięcia!!!!
Tzn krzak by sie znalazł tylko zimno na dworze
Ja w pracy tak robiłam, jak miałam stresa to po sekator do torebki, przed firmę i z jałowców bonsai zrobiłam, z forsycji kule wielkie, no i wogóle obinałam co się dało