Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :)

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :)

LIDKA 21:56, 05 wrz 2021

daredevil napisał(a)
To Toyota Aygo, najmniejsza ale pakowna dwie przeprowadzki już przetrwała haha
Kasia każde auto będzie większe od tego chyba że fiat 126p

A to moja wiśnia na wiosnę (teraz 45 co i tak jest przyzwoitą ceną za roślinę tej wielkości)

Ja mam kia picanto i klony cromsony 2.5 m też przywiozlam w ilosci 2 szt. A auto wcale nie większe toyotki aygo.
Katte 22:43, 05 wrz 2021

daredevil napisał(a)
Kasia, walcz! Jak będziesz miała starszą tę lawendę to ona też się sieje wszystko potrzebuje czasu żeby się rozpanoszyć

Pozdrawiam serdecznie

O to już się mogę pochwalić ze się wysiały tu i ówdzie.
Sąsiadki zagajają jak ja to robie że mi tak kwitną, miłe to że jeszcze mogę komuś cenne wskazówki poradzić.

Kolejny Sąsiad już nie czekał na kłącza do wiosny przybiegł po siewki sadźca Glutball, ale niewiem czy mu powtórzy cechy. Tak go zauroczył heheh
daredevil 07:11, 06 wrz 2021

hehe

Słońce! Szkoda że poniedziałek. Jak by tu zrobić żeby nie musieć pracować za to konto bankowe było pełne a ja bym sobie ogródkowała całymi dniami?

Kombinuję jakby tu zrobić żeby wysłać młodą na studia a samej zniknąć w jakiejś Anglii czy gdzieś z posadą ogrodnika
gobasia 07:30, 06 wrz 2021

daredevil napisał(a)
hehe

Słońce! Szkoda że poniedziałek. Jak by tu zrobić żeby nie musieć pracować za to konto bankowe było pełne a ja bym sobie ogródkowała całymi dniami?

Kombinuję jakby tu zrobić żeby wysłać młodą na studia a samej zniknąć w jakiejś Anglii czy gdzieś z posadą ogrodnika

to młodą też na studia do Anglii i bedzie git .Dobrze sie uczy to ciach matura miedzynarodowa i niech stara się o stypendium

a żeby nie pracować i mieć kasę ...to szukaj faceta ,może być i stary aby kasiasty ha ha ha .bo skoku na bank nie doradzam
daredevil 07:49, 06 wrz 2021

Niestety UK wyszła z unii i stypendia się skończyły... a studia tamże kosztują majątek. Do tego jeszcze tatuś się musiałby zgodnić, a on się nie zgodzi nie mówiąc o pokrywaniu połowy kosztów... więc problem rozwiązany.

Wolałabym jakiś mniej obleśny sposób Plus ani nie jestem piękna ani młoda więc odpada nie mówiąc o tym że to raczej nieetyczne No i chciałabym pracować, mimo wszystko, bez pracy i zorganizowanego dnia już dawno bym oszalała, myślę
Trzeba wymyślić jak na tym ogródkowaniu zarabiać...
gobasia 08:17, 06 wrz 2021

daredevil napisał(a)
Niestety UK wyszła z unii i stypendia się skończyły... a studia tamże kosztują majątek. Do tego jeszcze tatuś się musiałby zgodnić, a on się nie zgodzi nie mówiąc o pokrywaniu połowy kosztów... więc problem rozwiązany.

Wolałabym jakiś mniej obleśny sposób Plus ani nie jestem piękna ani młoda więc odpada nie mówiąc o tym że to raczej nieetyczne No i chciałabym pracować, mimo wszystko, bez pracy i zorganizowanego dnia już dawno bym oszalała, myślę
Trzeba wymyślić jak na tym ogródkowaniu zarabiać...

o widzisz? myślałam ,że unia nie ma tu nic do rzeczy:.Właśnie w taki sposób mój bratanek studiuje w Anglii już jest tam czwarty rok.Od piątej czy szóstej klasy był na edukacji domowej,co z resztą bardzo nie podobało się rodzinie ,na rodziców posypały się gromy ,że dziecko będzie słabo wyedukowane ,że zrobią z niego odludka itp

Ta druga propozycja to tak z przymrużeniem oka była
April 08:33, 06 wrz 2021

Cześć, zaznaczę sobie wątek do poczytania na jakiś wolniejszy weekend
Na szybko, to podzielam marzenia o rzuceniu pracy etatowej i zatrudnieniu się w ogrodnictwie, choćby we własnym ogrodzie ale eMuś jakoś niechętny.
daredevil 08:46, 06 wrz 2021

haha wiem, wiem Międzynarodowa matura super, ale będąc w unii są jakieś kwoty uczniów które uniwersytety u wszystkich członków unii mają przyjąć spoza danego kraju. UK teraz jest poza unią i nasze stypendia już tam nie działają, więc opcja upadła. Może i dobrze bo ex by się za chiny ludowe nie zgodził znając go... więc może to i lepiej bo mi nerwówka odpadnie.

Byliśmy teraz w Anglii i sobie oglądałam pracę ogrodników w ogrodach takich z opcją zwiedzania. I oferty pracy. Nietstey nie jest to zawód najlepiej w świecie płatny, nie mówiąc już o ilości deszczu który tam pada... siąpi... leje... no ale. Młoda pójdzie na studia (w PL zapewne), a ja będę wolna jak ptak hehe

Tutaj musiałabym mieć mega miejscówkę, od tego wszystko zależy, żeby sprzedawać rośliny... myślałam też o projektowaniu i wykonastwie ogrodów - ale tu znowu jedzie się na opinii, pół roku sezonu nie ma bo zima, a zusy płacić trzeba i ludzi utrzymywać czy robota jest czy nie ma... osiwiałabym... lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu...

Zobaczymy póki co, do roboty!
Juzia 09:53, 06 wrz 2021

Zawsze możesz na zimę działalność zawiesić
daredevil 10:26, 06 wrz 2021

Tak, ale co z ludźmi? Najpierw trzeba ich znaleźć, potem trzeba ich utrzymać...

Coraz więcej Ukraińców wszędzie, pracują za minimum...