Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród szmaragdowy

Ogród szmaragdowy

Urszulla 14:22, 01 lis 2012

Przespacerowałam się po Twoim ogrodzie. Wspaniale i ciekawie skomponowany, kamienne murki dają niesamowity klimat. I woda też jest. Bukszpanowy zawijasek idealny.Masz wszystko co chciałeś? A teraz będziesz rośliny przesadzał, dosadzał, upiększał
krisec 19:15, 01 lis 2012

elf napisał(a)
Ależ to musi być satysfakcja i zarazem przyjemność pospacerować o poranku po takim ogrodzie z kawką oczywiście i z jakimś dobrym ciachem .... popodziwiać własne maleństwa i porozmawiać do nich bo zauważylam że większość ogrodników rozmawia ze swoimi roślinkami
Mój małż. (również Krzysiu) kiedyś zapytał mnie czy dobrze się czuję słyszac jak prowadziłam intensywną konwersacje z hortensją

Jeszcze sobie troszkę popodziwiam Twój ogród i idę spać ... napewo mi się przyśni

Elf. To raczej pozytywnie pogadać z roślinkami. Ja jak mam wolne od pracy np: sobota domownicy jeszcze śpią, ja po cichutku rano wstaję, pstryk expresik i w pidżamce z kawusią mykam się przywitać z ogrodem.
Włączam cichy wodogrzmot i spaceruje po ogrodzie na boso po trawce z rosą (uwielbiam) i głaskam roślinki, smyram je, przemawiam do moich, skubnę chwaścika, obmyślam, planuję co by im jeszcze do towarzystwa dosadzić i tak mógłbym na okrągło. Pochłania mnie ogród.
Ale oczywiście zaraz (zaraz wydaje mi się), wstaje moja rodzinka i żonka z córeczkami krzyczą na cały ogród ŚNIADANIE PODAĆ DO OGRODU czy z nami zjesz
Enya73 19:27, 01 lis 2012

Cudownie.... Facet, który tak patrzy na ogród, to skarb Ja też uwielbiam rano przed pracą chociaż na moment zajrzeć do ogrodu. Traktuję go jak moje trzecie dziecko
Teraz będzie już ciężko rano boso po rosie, bo po pierwsze za zimno, no i jak wychodzę, to jeszcze ciemno, a jak wracam to już ciemno. Pozostają jedynie weekendy

Pozdrawiam ciepło
krisec 19:41, 01 lis 2012

Enya73 napisał(a)
Cudownie.... Facet, który tak patrzy na ogród, to skarb Ja też uwielbiam rano przed pracą chociaż na moment zajrzeć do ogrodu. Traktuję go jak moje trzecie dziecko
Teraz będzie już ciężko rano boso po rosie, bo po pierwsze za zimno, no i jak wychodzę, to jeszcze ciemno, a jak wracam to już ciemno. Pozostają jedynie weekendy

Pozdrawiam ciepło

Anita.Rano jak wlatuję do łazienki a mam częściowo okno na ogród to myk roletka do góry i szałerek biorę razem z ogrodem hee.
Enya73 19:47, 01 lis 2012

Potrafię to sobie wyobrazić
krisec 19:57, 01 lis 2012

Enya73 napisał(a)
Potrafię to sobie wyobrazić

Uśmiałem się.
A jeszcze, jak nie mam z kim się piwka napić to idę do ogrodu łyczek na trawkę wylewam mówię twoje zdrowie ogródku i jest oky.

Enya73 20:17, 01 lis 2012

Piwkiem to na ślimaki O, to jak poruszyłeś temat trunków mniej lub bardziej procentowych.
Hogata 20:23, 01 lis 2012

Jak już piwko z ogrodem pijesz to jesteś zakręcony ogrodowo totalnie I bardzo fajnie
Enya73 20:57, 01 lis 2012

Krzysztof, na pytanie nt. pigwy odpowiedziałam u siebie Pozdrawiam
krisec 21:01, 01 lis 2012

Urszulla napisał(a)
Przespacerowałam się po Twoim ogrodzie. Wspaniale i ciekawie skomponowany, kamienne murki dają niesamowity klimat. I woda też jest. Bukszpanowy zawijasek idealny.Masz wszystko co chciałeś? A teraz będziesz rośliny przesadzał, dosadzał, upiększał

Urszulla.Cieszę się że zawitałaś dziękuję. Jeszcze wszystkiego co bym chciał to nie mam.
Rabatek nie mam jeszcze ukończonych. Zbudowałem tzw BAZĘ i na pewno ile sił mi starczy będę upiększał, dosadzał, przesadzał, święte słowa.