Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

anula_wn 19:57, 31 paź 2011

Sylwia, brawo za zorganizowanie chłopaków ! no Ty to wiesz jak się do tego zabrać
a liście wiem, że męczące są ...ale jakież piękne!
noemi 21:31, 31 paź 2011

Sylwia pozdrawiam serdecznie Śliczne widoki jesienne
Syla 21:36, 31 paź 2011

noemi napisał(a)

Ja Ciebie również pozdrawiam ..... Pięknie będzie z trawami które dokupiłaś
monteverde 21:41, 31 paź 2011

Sylwia te listki wyglądają jak złote dukaty , które spadły z nieba, piękny widok masz 3 chłopów w domku, siłowe prace im wyznaczaj a Ty tylko nadzoruj
Gabriela 21:48, 31 paź 2011

Ja też moich facetów zaganiam, tzn. seniora nie trzeba zaganiać, ale junior wzdycha, chociaż idzie i robi. Młode to, głupie, nie rozumie jeszcze...
Sylwiasta, popatrz na liście i ogród z dystansu, tak z 50 m, bardzo pomaga i daje luz.
Syla 21:53, 31 paź 2011

monteverde napisał(a)
Sylwia te listki wyglądają jak złote dukaty , które spadły z nieba, piękny widok masz 3 chłopów w domku, siłowe prace im wyznaczaj a Ty tylko nadzoruj

Naprawdę , widok tych liści był imponujący , ale lepiej je posprzątać teraz niż po deszczach . Z facetami to różnie bywa a praca nad nimi bywa ciężka i uporczywa od czasu do czasu dająca efekty
Syla 21:57, 31 paź 2011

Gabriela napisał(a)
Ja też moich facetów zaganiam, tzn. seniora nie trzeba zaganiać, ale junior wzdycha, chociaż idzie i robi. Młode to, głupie, nie rozumie jeszcze...
Sylwiasta, popatrz na liście i ogród z dystansu, tak z 50 m, bardzo pomaga i daje luz.

Tak z 50m, musiałabym przerzucić cielsko przez ogrodzenie sąsiadki a ona ze mną wojuje. Zostałabym pewnie pokąsana .... Luz , luzem ale fakt , faktem , że to co trzeba to i tak zrobione być musi ..... inaczej nie potrafię
noemi 22:41, 31 paź 2011

Syla napisał(a)

Ja Ciebie również pozdrawiam ..... Pięknie będzie z trawami które dokupiłaś

Matka 09:37, 01 lis 2011

A ja, mimo, że piękne , to i tak współczuję tych liści-mnie by szlag-sorki-trafił jakbym miała je u siebie w takich ilościach-dlatego nie chcę zbyt dużo liściastychjakoś mnie denerwują-wolę popatrzeć u innych

Sylwia, ja mało kapująca jestem jeśli chodzi o to 'podnoszenie' tujeko co chodzi?unosiłaś je z bryłą i pod spód zimi sypałaś?to musiał być nielada wyczyn dla Ciebie samej?ale Ty robotna, jak ja, więc wiem, że dałaś radęa to bardzo osiadły?
Sebek 09:48, 01 lis 2011

Bogusiu - dokładnie o to chodziło - podnieść je
I przypomnę to co Sylwia pisała wcześniej

Syla napisał(a)
Moi chłopcy stanęli dzisiaj na wysokości zadania Do południa wyruszyłam na groby najbliższych w Krakowie a jak wróciłam Tatuś zdążył przepędzić liście na trawę /tornado/. Starszy dokona w środę ostatniego koszenia ..... Ale najważniejsze , rano zmotywowałam starszego do pomocy przy thujach i się udało . Po obiadku w te pędy porwaliśmy się na akcję podnoszenia thujek , no i zrobione. Trwało to zaledwie godzinkę , a sama mordowałam 6 szt przez trzy godziny /to tak dla porównania/ ..... Zrobiłam przy nich wszystko co możliwe, reszta należy do nich ..... Dziękuję Wam bardzo za wsparcie ......