Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Michael 20:49, 10 lip 2012

Syla napisał(a)

Dzisiaj przesadzałam rośliny które rosły w innym miejscu dwa lata .... jedynie poprzez takie szaleństwa przesadzaniowe udało mi się utracić jedynie wierzbę hakuro nishiki ale drażniła mnie i specjalnie podcięłam korzenie i powiedziałam M że jednak nowe miejsce jej nie odpowiadało

No nie wierzę, że Ty mogłaś to uczynić taka miła i sympatyczna dziewczyna a tak brutalnie się z Hakuro obchodzisz
Madzenka 20:58, 10 lip 2012

Sylwuś a gdzie zamiatarka??? A na dodatek relacji z zamiatania nie ma !!!!
Sebek 21:39, 10 lip 2012

Syla napisał(a)
Dzisiaj znowu zakupowo , żurawki , trawki , hortensje .... biegnę coś nie coś posadzić, przesadzić, dopóki coś jeszcze widać pozdrawiam cieplutko

Będę wredniurem i zacytuję Twój post z wczoraj

Syla napisał(a)
niech sobie rośnie już to wszystko w spokojności .... ja również się na chwilę wyciszam ogrodowo .

Syla 22:08, 10 lip 2012

Borbetka napisał(a)
Sylwia, masz tojeść. Napisz proszę, czy ona zwiera się tak, żeby chwasty się nie przebiły przez nią? Wywaliłam irgę, którą miałam między kulkami żywotnika. 3 lata walczyłam z chwastem, którego nie znam i nie dałam rady. Dzisiaj Panowie przyjechali i wyrzucili. Mam dylemat co posadzić. Chcę coś żółtego, ale nie ma przerastać chwastami. Nie mam czasu wyrywać. Mam w ogrodzie takie rośliny okrywowe, że nie wpuszczają chwastów, ale niestety nie żółte. Napisz, jak z tą tojeścią.

U siebie mam tojeść rozesłaną Aurea - jasno zielona wpadająca w kolor żółty /Lysimachia nummularia "Aurea"/..... jest jeszcze malutka i mam jej znikome ilości , chwasty z niej nie wychodzą - jeszcze, natomiast nie bardzo mi się sprawdza na stanowisku słonecznym . Słońce ją ostro przypala .....Przypuszczam , że na stanowisku półcienistym i cienistym sprawdzi się rewelacyjnie .... Jest również tojeść rozesłana zielona /Lysimachia nummularia/ ona również preferuje warunki półcień , cień .....

Borbetka 22:09, 10 lip 2012

Czyli niestety, wydaje mi się, że odpada w moim przypadku. Dzięki Sylwio.
Syla 22:09, 10 lip 2012

Michael napisał(a)

Dzisiaj przesadzałam rośliny które rosły w innym miejscu dwa lata .... jedynie poprzez takie szaleństwa przesadzaniowe udało mi się utracić jedynie wierzbę hakuro nishiki ale drażniła mnie i specjalnie podcięłam korzenie i powiedziałam M że jednak nowe miejsce jej nie odpowiadało

No nie wierzę, że Ty mogłaś to uczynić taka miła i sympatyczna dziewczyna a tak brutalnie się z Hakuro obchodzisz

nooooo , brutalnie się z nią obeszłam , a przecież mogłam kogoś nią obdarować .... no ale mleko się już wylało
Syla 22:11, 10 lip 2012

Marzena2007 napisał(a)
Sylwuś a gdzie zamiatarka??? A na dodatek relacji z zamiatania nie ma !!!!

normalnie jestem we wszystkim opóźniona zamiatarka sobie teraz leżakuje w garażu . Mam teraz pomocnika w zamiataniu Kuba jeździł sobie i zamiatał z ogromną przyjemnością . Oby mu tak zostało
Syla 22:12, 10 lip 2012

Sebek napisał(a)

Dzisiaj znowu zakupowo , żurawki , trawki , hortensje .... biegnę coś nie coś posadzić, przesadzić, dopóki coś jeszcze widać pozdrawiam cieplutko

Będę wredniurem i zacytuję Twój post z wczoraj

Syla napisał(a)
niech sobie rośnie już to wszystko w spokojności .... ja również się na chwilę wyciszam ogrodowo .

No tak , ta chwila szybko minęła
Syla 22:17, 10 lip 2012

Dzisiejsze zakupy
Dokupiłam dodatkowo dwie hortensje Pinky Winky

Trawy i żurawki

Borbetka 22:18, 10 lip 2012

Piękne zakupy i na pewno będą super rosły.