Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Margerytka40 22:11, 11 lip 2022

Rojodziejowa napisał(a)
Jaki wysoki jest ten biały ostrogowiec?

Tak do tyłka mi sięgał
Margerytka40 22:13, 11 lip 2022

Beata36 napisał(a)
Kochana bardzo tu u Ciebie nastrojowo i pięknie

Dzięki za te miłe słowa. Mówisz, że nastrojowo? Zawsze tak chciałam mieć
Margerytka40 22:15, 11 lip 2022

Gosialuk napisał(a)
U mnie ma z 70-80 cm. Tylko ten czerwony. Ale chyba tylko kolorem się różnią?

Ten biały też taki mniej więcej na wysokoşć. Bardzo go polubiłam. Zobaczę jak w kolejnych sezonach się będzie sprawdzał
mirkaka 09:13, 12 lip 2022

Margerytka40 napisał(a)

Ech,mam jeszcze miejsca na które mam nerwa i najchętniej rzuciłabym tam granata albo jakąś inną bombę. Dobrze, że nie mam teraz zupełnie czasu na przekopywanie . Może co się odwlecze...

Ja mam taką rabatę od lat, nic mi na niej nie pasuje, co wymyślę to za jakiś czas zmieniam.
Granat nie pomoże, chyba że w przekopaniu
Dziękuję za ewentualne nasionka, może jednak nie będą mi potrzebne, może moje zakwitną i będą białe
Beata36 23:54, 16 lip 2022

Kochana a co ile sadziłaś derenie?ja też myślę o nich jako o żywopłocie takim luźnym żeby lekko się osłonić i dodać tła na rabatę ale okazało się że mój perukowiec ma werticiliozę...miałam go sezon mała sadzonka już go nie ma ale się głowie czy te derenie sądzić bo czytałam że też są podatne na to paskudztwo
Margerytka40 13:55, 17 lip 2022

mirkaka napisał(a)

Ja mam taką rabatę od lat, nic mi na niej nie pasuje, co wymyślę to za jakiś czas zmieniam.
Granat nie pomoże, chyba że w przekopaniu
Dziękuję za ewentualne nasionka, może jednak nie będą mi potrzebne, może moje zakwitną i będą białe

Trzymam kciuki by były białe te ostrogowce. Nie, żeby mi się nie chciało z tymi nasionkami, wiem jak to jest z czekaniem na zakwitnięcie nowej roślinki i znam stan rozczarowania gdy okazuje się, że to nie taki kolor jakbyśmy chcieli. Ja tak w tym roku z różami niestety.
Margerytka40 14:07, 17 lip 2022

Beata36 napisał(a)
Kochana a co ile sadziłaś derenie?ja też myślę o nich jako o żywopłocie takim luźnym żeby lekko się osłonić i dodać tła na rabatę ale okazało się że mój perukowiec ma werticiliozę...miałam go sezon mała sadzonka już go nie ma ale się głowie czy te derenie sądzić bo czytałam że też są podatne na to paskudztwo

Coś chyba co 1,4 chyba, nie pamiętam. Jutro mogę zmierzyć. Nie wiem czy derenie są podatne na w. U mnie póki co zdrowe i szczerze to nie spotkałam się nigdy z tym cholerstwem na dereniach. Perukowce owszem, u mnie też złapały i musiałam wykopać
Beata36 21:21, 17 lip 2022

W takim razie sadze i ja bo podoba mi się bardzo Twój żywopłot z dereni
Margerytka40 17:39, 09 sie 2022

Beata36 napisał(a)
W takim razie sadze i ja bo podoba mi się bardzo Twój żywopłot z dereni

Margerytka40 17:47, 09 sie 2022

Wpadam pochwalić się

Buziaki dla wszystkich❤️.