Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Gosialuk 09:01, 10 lip 2022

Margerytka40 napisał(a)

Asia tu masz białe ostrogowce? Zbierzesz mi nasionka? Proszę.
Rabaty wszystkie piękne. Pod twoim wpływem kupiłam białą szałwię i rozmnażam. Podoba mi się bardzo w seslerii.
Margerytka40 10:20, 10 lip 2022

Kasya napisał(a)

Bardzo tu ładnie

Mnie też się podoba
Margerytka40 10:27, 10 lip 2022

Gosialuk napisał(a)

Asia tu masz białe ostrogowce? Zbierzesz mi nasionka? Proszę.
Rabaty wszystkie piękne. Pod twoim wpływem kupiłam białą szałwię i rozmnażam. Podoba mi się bardzo w seslerii.

Tak to białe ostrogowce. Hmm... co do nasionek, ścięľam je w zeszłym tygodniu ale jak tylko zakwitną jeszcze i jakieś nasionka będą to nie ma sprawy. Może znajdę jakieś siewki wiosną to też się mogę podzielić.
U mnie biała szałwia chyba najbardziej żywotna ze wszystkich. Niedawno przycięta przy ziemi a już spore kępki od nowa wytworzyła. Pewnie za 2, 3 tygodnie znów zakwitnie. Będziesz zadowolona
mirkaka 08:50, 11 lip 2022

Margerytka40 napisał(a)

Tak to białe ostrogowce. Hmm... co do nasionek, ścięľam je w zeszłym tygodniu ale jak tylko zakwitną jeszcze i jakieś nasionka będą to nie ma sprawy. Może znajdę jakieś siewki wiosną to też się mogę podzielić.
U mnie biała szałwia chyba najbardziej żywotna ze wszystkich. Niedawno przycięta przy ziemi a już spore kępki od nowa wytworzyła. Pewnie za 2, 3 tygodnie znów zakwitnie. Będziesz zadowolona

Ja sobie kupiłam na allegro nasionka białego ostrogowca, posiałam i teraz czekam, może jeszcze w tym roku zakwitnie ?
Jeśli się okaże że pomyłka i jest czerwony to też będę Cię prosić o nasionka białego. Może i dla mnie starczy
Kawa 09:58, 11 lip 2022

Asia pięknie masz
normalnie cudo

Aprilku - u Zany naparstnice widziałam
Rojodziejowa 10:04, 11 lip 2022

Jaki wysoki jest ten biały ostrogowiec?
Beata36 17:22, 11 lip 2022

Kochana bardzo tu u Ciebie nastrojowo i pięknie
Gosialuk 18:52, 11 lip 2022

U mnie ma z 70-80 cm. Tylko ten czerwony. Ale chyba tylko kolorem się różnią?
Margerytka40 22:06, 11 lip 2022

mirkaka napisał(a)

Ja sobie kupiłam na allegro nasionka białego ostrogowca, posiałam i teraz czekam, może jeszcze w tym roku zakwitnie ?
Jeśli się okaże że pomyłka i jest czerwony to też będę Cię prosić o nasionka białego. Może i dla mnie starczy

Jeśli tylko zakwitną drufi raz i zdążą wydać nasionka to nie ma sprawy. Szkoda, że nie zostawiłam choć jednego bez przycinania
Margerytka40 22:10, 11 lip 2022

Kawa napisał(a)
Asia pięknie masz
normalnie cudo

Aprilku - u Zany naparstnice widziałam

Ech,mam jeszcze miejsca na które mam nerwa i najchętniej rzuciłabym tam granata albo jakąś inną bombę. Dobrze, że nie mam teraz zupełnie czasu na przekopywanie . Może co się odwlecze...