Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

tulucy 13:34, 31 maj 2022

Hosta da kolor na cały sezon, jak przekwitną azalie. Tylko czy coś po azaliach też będzie w kolorze?
Margerytka40 14:16, 31 maj 2022

Coś będzie, ale to na tę chwilę moja wyobraźnia tego jeszcze nie ogarnia . Zobaczę jak to dalej w sezonie będzie wyglądać. Do późnej jesieni będę maltretować Was tym miejscem w nadziei, że coś pomożecie
Gosialuk 18:34, 31 maj 2022

Zgadzam się z dziewczynami, że pomarańcz w większej masie super tam wygląda. Jakby zawsze tam rosły. Z ciekawością podczytuję jakie towarzystwo im chcesz dodać. To dla mnie wyższy level.
Margerytka40 19:28, 31 maj 2022

Gosiu

Ja nie bardzo umiem tworzyć rabaty na raz. Zazwyczaj robię to ze dwa sezony. Teraz mam szał wiosenny. Za chwilę azalie przekwitną i kolor się skończy. Trzeba coś na lato, zobaczę co się zgra. Tak samo jesienią, tu kolor przebarwień jesiennych pewnie będzie ważny dla mnie. W przyszłym sezonie troszkę gęściej się zrobi, będzie lepiej widać. Będzie może jakaś korekta. I tak to się kręci
Margerytka40 19:36, 31 maj 2022

Rdest wężownik strasznie wysoki mam. Do cycków mi sięga a mam 170

Za nim rosną rutewki orlikolistne, miały kwitnąć razem a się coś ociągają. Z resztą i tak niższe są od rdestu więc nie było by ich widać. Muszę je przesadzić. Czekam tam na niebieskości bodziszków wspaniałych. Lada moment
Margerytka40 19:44, 31 maj 2022

Dereń controversa dobrze sobie radzi w tym miejscu. Dostaje nowe przyrosty. Niech rośnie kochany jak najszybciej

I na koniec azalki, bo już kończą

Przy okazji stokrotkowy trawnik się załapał
Wiolka5_7 20:00, 31 maj 2022

Piękny ten rdest,na pewno sobie go sprawię w przyszłym roku

Bodziszki jak zakwitną będzie booosko... moje też lada moment

Dereń super wygląda

Azalki piękne stokrotkowy trawnik też mam, choć nie pokazuję go nie pryskam, niech owady mają stołówkę
Margerytka40 21:10, 31 maj 2022

Wiolu

Rdest strasznie wielki mam w tym roku, może to dzięki ostatnim deszczom. Lubię ten zestaw - rdest z bodziszkiem. Myślę, że chyba powtykam tam trochę czosnków olbrzymich. Akurat muszę wykopać cebule to je przeniosę tutaj
Dereń to teraz moje oczko w głowie. Chciałabym dochować się takiego dużego. One ponoć dość wolno rosną
Ja za chwilę chyba wszędzie będę mieć stokrotki. Na tym nowym trawniku wyrywam ale ile dam radę
Wiolka5_7 21:45, 31 maj 2022

Margerytka40 napisał(a)
Wiolu

Rdest strasznie wielki mam w tym roku, może to dzięki ostatnim deszczom. Lubię ten zestaw - rdest z bodziszkiem. Myślę, że chyba powtykam tam trochę czosnków olbrzymich. Akurat muszę wykopać cebule to je przeniosę tutaj
Dereń to teraz moje oczko w głowie. Chciałabym dochować się takiego dużego. One ponoć dość wolno rosną
Ja za chwilę chyba wszędzie będę mieć stokrotki. Na tym nowym trawniku wyrywam ale ile dam radę

Fajnie, że wysokie będą mi pasować z czosnkami będzie pięknie jak u Hani

Dereń i tak jest nie mały, już go fajnie widać

U mnie też się bardzo rozsiały. Trafiają mi się też w tych ładnych trawnikach,to wyrywam ale to pojedyncze sztuki

Jak dużo to chyba oprysk pozostaje
Margerytka40 22:15, 31 maj 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

Fajnie, że wysokie będą mi pasować z czosnkami będzie pięknie jak u Hani

Dereń i tak jest nie mały, już go fajnie widać

U mnie też się bardzo rozsiały. Trafiają mi się też w tych ładnych trawnikach,to wyrywam ale to pojedyncze sztuki

Jak dużo to chyba oprysk pozostaje

Nie mam jak opryskać bo po pierwsze pies, boję się żeby się nie zatruł a nie zamknę go, wywieźć go też raczej nie, nigdy się z nami nie rozstawał. Po drugie to trawnik z mikrokoniczyną więc i ją zlikwiduję