Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Wiolka5_7 14:48, 05 mar 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Moje mają zawsze jeden bardzo długi korzeń palowy. One są faktycznie, jak piszesz, "niedzielne". Siewki, póki młode, bardzo ładnie aklimatyzują się po przesadzeniu.

To czekam na siewki jednak
Anda 17:45, 05 mar 2022

Anna_ogrodniczka napisał(a)
Ewa super optymistyczne zdjęcia nam pokazałaś można nimi cieszyć oko i serce
ale dla mnie cudowne widoki to masz w swoim ogrodzie zdjęcie z LO z zeszlego sezonu wymiata piękne

Dziękuję Aniu LO jest cudowna, taka romantyczna i pachnąca.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:47, 05 mar 2022

Martka napisał(a)
Ewuś, dzięki za te kolorki. Rozumiem Twoje radości pracowe. Podzielam też odczucia Judith co do chcenia wszystkich kolorów. Zresztą mam taką fazę, że nie umiałabym wskazać, jakie kolory podobają mi się bardziej. Wszystkie mi się podobają.
Jednak. Nie sadzę w tym roku bratków do donic. Zero zakupów (nie licząc nasion). Trzeba poczekać na te cebule, które póki co stoją w miejscu jak zaklęte i chyba już wiedzą, że czekają je jeszcze duże mrozy.
Rabata z LO i jej towarzystwem - musiałam sobie zgrać na pulpit. Cuda. Czy to naprawdę znów nastąpi? Taka zielono-kolorowa faza ogrodu?
Pozdrawiam, Ewo!

Bratki mam w donicach od jesieni, tak więc nie kupuję na razie nic nowego. Ewentualnie skuszę się może na stokrotki...

Tak, tak, niedługo ogród buchnie zielenią Podobno od połowy marca ma być już cieplej, oby.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:48, 05 mar 2022

Helen napisał(a)
U Was to już wiosna na całego i to słoneczko wydaje się już ciepłe.
Piękne macie kwiatuchy.

Słońce jest, ale nocą regularnie przymrozki i ziemia zmarznięta. W cieniu nie da się nic zrobić. Ale dobrze, że słońce jest. Wtedy świat wydaje się być mniej ponury.
Anda 17:51, 05 mar 2022

antracyt napisał(a)
LO tak prowadzona prezentuje się przepięknie. Początkowo myślałam o obelisku dla niej, ale na ten moment, Twoja wersja bardziej do mnie przemawia Chociaż u mnie będzie ona w głębi rabaty i cały czas myślę, czy nie straci efektu przewieszających się gałęzi. Jak nie spróbuję, to będę żałować

Mam obelisk na którym kiedyś prowadziłam Major of Casterbridge, ale zrezygnowałam z takiej formy prowadzenia róż. Straszna to mordęga, jeśli róża jest silna Teraz obelisk stoi w domku ogrodnika i czeka na lepsze czasy

Jeśli posadzisz Twoją LO niskimi bylinami lub wysokimi, ale transparentnymi to będzie widać te przewieszające się pędy.
Anda 17:52, 05 mar 2022

Ewik napisał(a)
wow, ale wybór roślin .oczopląsu można dostać i od razu lżej na duszy .

Tak, mnie one bardzo poprawiają nastrój choć przez chwilę
Anda 17:52, 05 mar 2022

Magara napisał(a)
Ewcia, masz pracę marzenie Szczególnie na czasy kiedy trzeba, no po prostu trzeba, choć trochę się oderwać od rzeczywistości, i jak najmniej myśleć, bo nie od "nas" teraz cokolwiek zależy
Cieszą oczy te zdjęcia Twoje bardzo

Cieszę się bardzo, takie było zamierzenie - poprawa nastroju
Anda 17:54, 05 mar 2022

Agatorek napisał(a)
No cóż…Ewa
Dołączam do grona osób, które zazdroszczą Ci Twojej pracy. A macie zniżkę na zakupy?
W ogóle bym nie odbierała pensji, chyba że w naturze .
Zamówiłam sobie kilka pierwiosnków belarina, przyjdą pod koniec marca/na początku kwietnia. W czterech kolorach .

Róża LO jest przecudowna. Bardzo ciekawie wygląda w takich łukach

Mamy zniżkę całe szczęście Gdybym miała ogród tak duży jak Twój to pewnie całą pensję zostawiałabym w pracy
Kolory są potrzebne
Anda 17:56, 05 mar 2022

DariaB napisał(a)
Jejku ale kolorowo! Tych kolorów nam teraz trzeba, choć na chwilę się człowiek może oderwać od rzeczywistości i całej tej przytłaczającej rzeczywistości. Kompozycja z różą piękna!

Dziękuję Dario. Tak, na razie nic nie można zrobić więc warto oszczędzić swoją psychikę i pozwolić myślom dryfować na kolorach
Anda 17:58, 05 mar 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Moje mają zawsze jeden bardzo długi korzeń palowy. One są faktycznie, jak piszesz, "niedzielne". Siewki, póki młode, bardzo ładnie aklimatyzują się po przesadzeniu.

Czasem zdarza się, że siewki lądują zaraz obok matki, pod nią właściwie i wtedy można je podzielić, ale to wyjątki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies